Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 4 819
Рядко, но се случва да пража панировани калмари, живо самомъчение. Снощи, понеже бях обещала, а и бяха размразени от предния ден животините, се хванах да панирам, обаче голяма пукотевица настъпи. Уж бяха отцедени от миенето, но много сърдито стреляха с нажежено олио, та отидоха няколко картофа по раните ми, скорбяла уж нали помагала против изгоряне, обаче после и Фенистил мацах. Това с вестник или капак над пържолника не може да се приложи, но дали няма някоъ тънкост в панироването, моля? Много страшно беше, друг път не пукат тъй!
А някоъ по-така панировка? Аз яйце и брашно турям. А соля след като опържа произведението и стискам злобно лимон отгоре. Blush
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
Аз имам една голяма цедка ама плоска като чиния и я слагам отгоре та пръска по малко
Има и една друга тактика - преди да ги пускаш в панировката ги попивай в една кухненска кърпа да са сухи. На мен тогава не ми пръскат
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
И аz бих те посъветвала да ги подсушаваш добре с кухненска хартия. Тъй като, ако има остатъци от вода, те пръскат ужасно. Освен това не ги пържи на най силната температура.

Цитирай


Мнения: 6 142
Моята рецепта за панирани калмари е проверена, доказана и популярна сред всичките ни приятели. Калмарите много - много не ги суша, защото технологията се погрижва за това Very Happy

Нарязвам ги на шайби около 0,5 см приблизително. После вземам наилонов плик, в който сипвам шепа брашно и малко сол на вкус. Разбивам в купа белтъци  на сняг. Вземам малко от приготвените шайби, пескам ги в плика с брашното, хващам отгоре и раздрусам добре, за да се покрият равномерно с брашно навсякъде. после потапял с вилица в разбитите белтъци и веднага пускам в силно нагрята маслена баня. Стават пухкави, леки и много вкусни. Ако сте любители - в брашното може да сесложи и черен пипер. Това е. Проблеми с пръскането не съм имала. Пробвай, Неземна моя.
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
Брей! #Crazy
Тц, тц, тц! Blush благодаря!
В знак на мойта почти към благоверния, някоъ ден като тряба го омилостивявам или ако искам нещо качествено от него, ще му се мазня с вашите рюцепти. Ъх! Много съм благодарна! Love
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Работила съм у чужбинско и рибен ретсорант.
Там не ги варят или посушатат.
Сипват ги нарязани на шайби в/у брашно. После в един леген имаше смес с брашно, вода, подправки, яйце и галета. Значи брашното и галетата да са равни части. Беше малко по-гъсто от боза.
Пържат се обезателно във фритюрник или в малка тенджерка яко с олио:)
Цитирай


Мнения: 6 142
Това, дето го дадох, и то е кръчмарска рецепта - от един испански ресторант в Стария Пловдив - El Rincon Espanol, той вече не бачка, ама рецептата е испанска.

Значи има още едно мнение, че като се овалят в брашно, не пръскат при панирането.
Оттам разликите между двете кръчмарски рецепти са във вида на панировката - тая на Мамицата ще стане плътна и месеста, предполагам, а другата - с белтъка, е нежна и лека. Обаче калмарите са супер ядене всякак.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Неземна , Laughing това което са ти писали сладка хапка и мамица -за брашното е така,няма да ти пръскат и още нещо, разбивай яйцето и брашното/за сместа за паниране/ с бира,става много лека и вкусна, пак на гъстотата на боза
Цитирай
И аз ги правя така както Мамица и Нина са написали. Най-често обаче си ползвам бирата.
В тази панировка панирам и кръгчета червен лук. Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.