Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 909
Искам да направя руло Стефани. Но искам да сменя крастваичките и морковите с маслини. Някой пробвал ли е? Ще го правя за гости и се чудя дали да рискувам...
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Ще стане ако махнеш костилкоте  newsm22
АЗ съм слагала замразен грах, царевица, чушкА
След като се изпече го поръсвам с настърган кашкавал, а в/у кашкавала ръся галета и пъхам на грил във фурната докато хване коричка. Става много хрупкаво и вкусно.
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Непрекъснато си правя импровизации с плънката Very Happy Последният път нямаше нищо общо с оригинала - наредих топено сирене, гъби, яйце и бекон Wink Давай смело с каквото ти душа иска Laughing
Цитирай


Мнения: 2 392
Отгоре покрих с 3 бекончета- гледах го по ТВ
Стана много добре, понеже не изсушава много каймата.
Обаче не върви на тия жеги...
Цитирай


Мнения: 1 909
Ейй, убедихте ме! Ще мушна зелени маслини (без костилки разбира се, аз все такива купувам Smile )
Мисля обаче да пробвам и вашите варианти... yes
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
 Става със всякакви зеленчуци - импровизирай thumbsup каквото и да сложиш - ще е вкусно Mr. Green Аз съм правила със зелени маслини(вътре с чушка), понеже много ги обичам и става трепач! Laughing
Цитирай
За плънката ясно,а каква каима е подходяща.Аз когато правих ми се сви наполовина.Нещо да ми препоръчате.
Цитирай

Варна

Мнения: 505
Каймата на Чико, или тази която мелят в Пикадили.
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
За плънката ясно,а каква каима е подходяща.Аз когато правих ми се сви наполовина.Нещо да ми препоръчате.
Аз го правя така и никога нямам проблям.
За каймата:
1/2 телешко + 1/2 кг свинско. Мелят ми го в месарницата до нас. Да няма мазно. Да е чисто месото. Към месото прибавям 1 глава лук ( рендосвам го), 2 щипки чубрица, черен пипер, щипка червен пипер, сол, 2 яйца, 2-3 с.л. галета. Омесва се добре.
Приготовление:
Навлажнявам чиста кухненска кърпа или фолио и разтилам каймата с дебелина 1см. във форма правоъгълник. Слагам плънката - сварено яйце( разрязано на плумесец), кисела краставичка, грах и тн. Плънката се слага в края ( откъм мен). Полсе леко навивам и краищата заглаждам с ръка.
Намазвам тава с олио и слагам рулото, но гледам снадката на е отдолу на тавата.
Разбивам едно яйце и с четка намазвам рулото отгоре и поръсвам с галета огилно.
Пече се 30-40 мин. на 180С.
В тавата се сипва малко вода и ако изпари при печенето се долива.
реже се на диагонали при сервиране.

Мисля че бях изчерпателна Smile
Цитирай


Мнения: 1 909
Става със всякакви зеленчуци - импровизирай thumbsup каквото и да сложиш - ще е вкусно Mr. Green Аз съм правила със зелени маслини(вътре с чушка), понеже много ги обичам и става трепач! Laughing
Точно зелени са. И аз много ги обичам и без нищо, и с чушка, и с бадемче и с чесънче...  eat Smile
Ей сега даже потеглям да го заформя...че да го метна само 1 час преди да дойдат гостите да се пече.  smile3539

pepi3 , аз като Mamica. Само дето сложих сол и малко кимион за разкош, но не всички хора го харесват...ааа и хляб вместо галета и без червен пипер, но черен...но майка ми май слагаше червен... Rolling Eyes
Цитирай

София

Мнения: 3 231
...Мисля че бях изчерпателна Smile
И доста конкретна в описанието на приготвянето - копвам си тутакси рецептата ти и в почивните дни ще го спретна това руло. Винаги съм се въздържала да го правя, но ти си описала нещата така детайлно, стъпка по стъпка, че те вече не ми се виждат така трудни и бавни, както преди. Благодаря ти, Мамице! Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.