Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 25 апр. 2009, 12:36 ч.
  • Преглеждания  14 481  Мнения  39  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 178
Момичета,

къде продават истински еклери в София, моля ви кажете!

Нещо като пристрастена съм, а намирам само някакви на Нилана, които са със сметанов крем Sad

Къде има хубави истински еклери и на коя фирма са Simple Smile

Реклама
# 1
  • Мнения: 5 090
Уфф, как можа пък ти, сега и на мен ми се приядоха...

# 2
  • София
  • Мнения: 11 681
Що не си направите? Аз ги пълня по един час, после ги изяждаме за десет минути hahaha Друго си е две тави еклери да изядеш, засища те за месец напред поне Laughing

# 3
  • Мнения: 178
Що не си направите? Аз ги пълня по един час, после ги изяждаме за десет минути hahaha Друго си е две тави еклери да изядеш, засища те за месец напред поне Laughing

belinda, и за това съм се замисляла, само дето се притеснявам за тестото - по принцип мога да меся, но това е доста особено - знам, че се нарича "парено" Simple Smile Може ли рецептичка, като нищо ще се хвана Simple Smile)

# 4
  • тракийка съм
  • Мнения: 1 966
истински еклери в готварския,рецептата от тях,работата от теб Wink

# 5
  • Мнения: 178
Сега ще врънкам на мъжа, че шприцът е спешен  Grinning

# 6
  • Мнения: 2 829
вярно питай в готварския
там са майсторките

# 7
  • Варна
  • Мнения: 1 720
Може и без шприц. Аз оформях с две супени лъжици. Те ти рецепта от готварския:
За тестото:
0.500 вода
0.200 мл олио
0.500 кг брашно
8 яйца

За крема:
1 литър прясно мляко
2 яйца
7 с. л. захар
5 с. л. брашно
2 пак. ванилия
1 ч. л. масло

Водата и олиото се слагат да заврат, след което съдът се отстранява от котлона и се добавя постепенно и при разбъркване брашното. Бърка се, докато се получи хомогенна маса. Като поизстине, към нея се добавят едно по едно и пак при бъркане, яйцата. От полученото парено тесто в предварително намазана с олио тава се слагат с малка лъжичка топчици на разстояние една от друга, защото в процеса на печене увеличават значително обема си. Еклерите се пекат в предварително загрята до 180 градуса по Целзий фурна до порозовяване. Докато се пекат, фурната не се отваря, или поне през първите 15-20 минути, а ако се отваря, то това трябва да става много бързо. За да се провери опечени ли са, се пробват с клечка за зъби.
Като изстинат, се прорязват хоризонтално и се пълнят с крема. Може да се напълнят и без да бъдат разрязвани, с помощта на шприц.
Кремът се приготвя, като всички посочени по-горе продукти се разбиват в млякото и получената смес се сгъстява на средна мощност на котлона при непрекъснато бъркане. Ванилията и маслото се прибавят, след като кремът бъде готов и се отстрани от котлона.

Има даже и глазура в рецептата, но не знам откъде ще изнамериш бонбони "Лакта":
За глазурата
1/4 пак. масло /от 125 гр/
1/2 кутия бонбони "Лакта" /така пише в рецептата, сега може да се ползват същите бонбони в найлонов плик или марципан/
Продуктите за глазурата се разтопяват на котлон, след което с получената глазура се работи бързо, защото и тя бързо се втвърдява. Като се втвърди, отново се разтопява и така, докато се приключи с глазурирането на еклерите.
От описаните продукти се получават около 50 еклера.

# 8
  • София
  • Мнения: 11 681
Пареното тесто не се меси и е елементарна работа. И шприц не ползвам - правя ги кръгли, с лъжица. Рецепти - с търсачката Wink Ако не се справиш, пиши, да помагаме.

# 9
  • Мнения: 2 792
 За мързеливите да кажа, истински еклери съм си купувала от една арабска сладкарница на Симеон между Христо Ботев и Женския пазар, препоръчвам ви и ореховките им.

# 10
  • Мнения: 178
Днес цял ден обиколих няколко места за шприц и никъде нямаше, мъжът така мрънка, че само го разкарвам, но още утре продължавам търсенето  Simple Smile

Иначе малко се притеснявам дали ще успея да оформя тестото, не мога да си го представя как става кухо отвътре Simple Smile (много съм зле :Д)

# 11
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 904
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1910.0.html

# 12
# 13
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671


 И аз съм на мнението, че най-хубавите еклери са домашните и никак не са трудни за правене.Използвам темата за да питам защо последните два пъти еклерите ми се залепиха за хартията за печене и останаха без дъна?Пълних ги наобратно.Къде ми е грешката, може би хартията за печене се намазнява ли, дайте идеи?

# 14
  • Мнения: 1 462
и мойте последният път залепнаха въпреки че бях намаслила тавичката

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт