Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора

Пловдив

Мнения: 511
Здравейте, момичета!днес пазарувахме и купих ципура. доста хора я хвалят катъо хубава риба и реших да купя. само дето не знам как да я приготвя. ако може помогнете ми с рецепти. предварително благодаря!
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
"Месото на ципурата е бяло, сочно и стегнато и може да се готви по всевъзможни начини."  Smile
Цитирай

София

Мнения: 1 310
Погледни тук, имам доста рецепти с ципура!Рибата е много хубава, ще ти хареса! Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 804
Печена ципура с пролетни зеленчуци - В тенджера се сипват 2 л вода и 2с.л. сол,кипват се на силен огън.В тази вода се бланшират моркови /на тънки жулиени/, лук на тънки филийки,червена чушка на тънки жулиени и зелен фасул.Бланшират се за 3 минути.Изхвърля се водата и зеленчуците се изплакват със студена вода.Зеленчуците се прехвърлят в гювеч или глинено гърне,може и в йена,подсушената риба се слага върху тях.Поръсва се с масло и се подправя със сол,черен и червен пипер.Покрива се гювеча с фолио.Пече се на най-ниската скара до готовност - около 30минути.
Цитирай


Мнения: 901
Много вкусна риба

http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/FISH/fish_river/recipe_750.php





или пък тази

http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/FISH/fish_river/recipe_1063.php


Цитирай


Мнения: 2 094
Аз лично много харесвам ципура и я правя само на скара !
Цитирай

София

Мнения: 718
На скара Peace
Цитирай

София

Мнения: 730
На скара е перфектна.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Как е с костите, лесно ли се чисти, много ли са? Хич не понасям риби с безброй костици. Обожавам например сафрид, но чистенето ме убива  Tired Не съм яла ципура, ще проверя как се казва на френски и ще взема  Smile
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Вчера правих за вечеря по ето тази рецепта:

Ципура в доматена салца

Продукти:
3 ципури/друга риба/,
500 мл. доматен сос,
2 големи глави лук,
100 гр. обезкостени маслини,
5-6 скилидки чесън,
30 мл. зехтин,
1 с.л. кафява захар,
2 с.л. балсамов оцет,
риган,
босилек,
сол.
Приготвяне:
Рибите измиваме и почистваме.
Посоляваме и подправяме с пипер.
Лукът нарязваме на полумесеци, чесънът и маслините на дребно.
В зехтинът запържваме лукът до омекване.
В средата добавяме захарта и оставяме да се разтопи, без да разбъркваме.
След като се разтопи добавяме балсамовият оцет и разбъркваме с лукът.
Добавяме маслините, подправките и чесънът.
Разбъркваме добре и заливаме с доматеният сос.
оставяме да ври 2-3 мин и заливаме рибките.
Печем в предварително загрята фурна 30-50 мин. в зависимост от големината.
изваждаме и сервираме със салцата.


Стана много вкусна и сочна рибата, но сосът остана по кожата и не можах много да го опитам,хубавото на ципурата е че има много месо а и костите не са от тези дребните дето ги има набсякъде, ами са големи и се виждат и отделят лесно, така че се предполага че веднъж отделени остава само бяло месо. Правила съм и по тази рецепта ципура:

Маринована ципура на фурна
Продукти:
2 ципури.
За марината:
2 лимона,
100 мл. бяло вино,
3 скилидки чесън,
1 ч.л. сушен риган,
сол.
За канапето:
3 домата,
3 с.л. зехтин,
1 с.л. сушен риган,
1 ч.л. сушен босилек,
сол.
Приготвяне:
Ципурите почистваме, измиваме и подсушаваме.
Посолваме от вътре и вън.
В съд изстискваме двата лимона, виното, пресован чесън, сол и риганът, разбъркваме.
Слагаме рибата и оставяме за около 1 час.
Изваждаме и правим напречни разрези от двете старани на рибата.
В разрезите слагаме по 1 резен лимон.
Доматите нарязваме на колелца.
Подреждаме в намаслена форма и върху тях слагаме маринованата риба.
Посоляваме и поръсваме със сушените подправки доматите и рибата.
Печем в загрята фурна на 200*С 40 мин.

Пак много сполучлива, мерси на съфорумката Ийзи за което  bouquet
Цитирай

в капчица роса

Мнения: 800
зашис да следя темата.

Само 1 път съм яла и то а гости, супер беше
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Ципурата на скара/грил тиган. Най ми харесва с пресен доматен сос, маслини и малко сиренце или само намазана със зехтин на скара, после с много лимон. Хубава става и във фолио със зеленчуци, както и на фурна.
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 389
На грил тиган или барбекю Peace
Цитирай

софия

Мнения: 230
на скара е супер
Цитирай

Варна

Мнения: 1 180
Хапваме я само на скара, с гарнитура от варени или пържени картофи. Няма чак толкова много кости  Peace
Цитирай
0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора