Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 апр. 2009, 15:29 ч.

ЗАНИМАЛНЯ - марти скул

 • 5 002
 • 24
 •   1
Отговори
 • Мнения: 19
Здравейте,

трябва ми спешно информация за частните занимални в района на Младост /3-4/ - открих две
Марти скул /в сградата на 59 ОДЗ/ и Медиа /до 81-во СОУ - нямам никакви отзиви и от двете, цената на втората е два пъти по-висока от първата.
Тъй като имам много малко време да реша - моля, който има впречатления да ги сподели.

Много благодаря.

# 1
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 973
за 1-волак ли се касае?
Ако е да, то Марти скуул става.

# 2
 • Мнения: 7 263
Марти скул имат и доста кусури \макар, че лично аз имам и добри спомени от тях\, но определено са в пъти по-добри от МД-2001, а като добавиш и цената ....

# 3
 • Мнения: 162
@ Lennyh
А имаш ли лични впечатления от Медиа или само така си говориш.
http://md-2001.com/index.php?option=com_datsogallery&Itemid= … 3&startpage=1
ето така изглежда занималнята на Медиа, а останалите неща като занимания за децата, отношение към тях са на същото ниво. Цената е два пъти по-висока, защото и нивото е. Simple Smile
Моят съвет, ако вече не сте го направили, когато решавате къде да ходи детето ви, отидете на място и говорете с учителите, които ще са с него, вижте къде и как ще прекарва детето ви половината ден - така най-реално се преценява.  Peace

# 4
 • Мнения: 1 426
@ Lennyh
А имаш ли лични впечатления от Медиа или само така си говориш.
http://md-2001.com/index.php?option=com_datsogallery&Itemid= … 3&startpage=1
ето така изглежда занималнята на Медиа, а останалите неща като занимания за децата, отношение към тях са на същото ниво. Цената е два пъти по-висока, защото и нивото е. Simple Smile
Моят съвет, ако вече не сте го направили, когато решавате къде да ходи детето ви, отидете на място и говорете с учителите, които ще са с него, вижте къде и как ще прекарва детето ви половината ден - така най-реално се преценява.  Peace
Медия предлагат ли услугата взимане на детето от уилище и с кои уилища работят. По-конкретно ме интересува дали уителите от занималнята, ще взимат уеник от 125-то в Младост 1 и водят на занималня в Младост3.

# 5
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 973
Катя Петрова - ама лискавината ли трябваше да ни очарова...? Да, като сте в новопостроен блок и понатрупан ресурс, можете да си го позволите.
Но помня годините, в които бяхте в 144-то. Лятната езикова занималня също не очарова...
2-3 деца от класа на щерката ходят на медиен английски език в Медиа - майките на 2 от тях са силно недоволни.

А ако искаш да се рекламираш си има начини.  Simple Smile

# 6
 • Мнения: 7 263
mani-mani за жалост от нито една отпосочените от теб занималните не се наемат да взимат деца от 125-то и да ги водят в Младост 3. За миналата година съм на 100% сигурна, тъй като малкия ми син завършва тази година 1-ви клас в 125-то и проучвах и двете занимални цитирани в темата, но и от двете на практика отказаха да поемат ангажимент да взимат детето от 125-то.
Иначе взимат деца от 144-то и 81-во.
Относно 125-то имаш три варианта за занималня. В самото училище има доста прилична занималня поне за 1-ви клас - родителите на деца от нашия клас са доволни от условията и подготовката на децата и децата се справят добре в час.
Другите две занимални които взимат дечица от там са Оксиния / но взимането на дете от училище се плаща допълнително - засега май е 2лв на ден/ и още една занималня, която се намира в блока на Оксиния -12 бл. в Младост 1 / това е по линията на тролей 5-ца, веднага след като завия от локалното платно на Окръжна болница по булевард Йерусалим - преди там бяха офисите на Мобиком/, не не съм сигурна за името - мисля, че беше Биг Бен.
Специално от Оксиния съм много доволна - там децата ми посещават езикови курсове и като цяло колектива е много мотивиран и позитивен, но не съм ползвала занималнята им. Най-добре е да отидеш на място и да разговаряш с тях.

Катя Петрова имам лични впечатления - Да! Никога не се изказвам просто ей така особено в този подфорум. Винаги взимам отношение по теми, по които имам какво да кажа и обичайно то е конкретно и базирано на непосредствени впечатления.
Големият ми син посещава три години Марти скуул и за там мога да съм доста детайлна в информацията си - и в този форум доста съм разказвала. Да базата им е доста зле, в смисъл няма и грам лукс. Плюсовете им за мен са че наистина се грижат за децата и проявяват всеотдайност към тях, не бях много доволна от подготовката там. Но тук не мога да виня само Марти скуул, защото синът ми доста често не си записваше какво има за домашно, забравяше голяма част от нещата, които трябва да научи.
Тоест в никой случай не величая Марти скуул, както писах и по-горе имам известни забележки и резерви по отношение на тях, но като цяло бих им се доверила защото зная как гледат на децата.
Също така имам впечатления и от МД-2001 - прекарали сме там една лятна ваканция и сме посещавали езиков курс, проучих и двете им нови бази - тази до 81-во училище в новото блокче и тази срещу Кауфланд. Да, по-нови са от Марти скуул, и естествено са по-луксозни. Натрапват ти обучението си по език / което далеч не е на желаното поне от мен ниво/, докато в Марти скуул в таксата ти влиза обучението по английски и не доплащаш нищо.
Ситуацията с домашните и ученето и на двете места е сходна, съседчето ме и 2-ри клас и ги посещава / точно в новата база до 81-во училище/, така че имам идея с какви проблеми се сблъскват хората при доподготвянето на детето вечер.

п.с. Всъщност чак сега видях в подписа ти, че си лично ангажирана с МД-2001 - това обяснява реакцията ти поне за мен. Похвално е, че искаш да вдигнеш имиджа на своята школа  Peace понеже съм наистина добронамерена бих ти дала няколко жокера. Разумния родител не държи непременно на лукса - така че в доводите си го слагай към края, а не в началото. Въведете по-гъвкава политика относно ползването на занималня - нека има и опция детето да ползва само занималня, а не непременно и езиков курс. Ако държите да се утвърдите наистина - помислете как да подобрите езиковото си обучение. За другите езици нямам мнение, но и по немски и по английски има много какво да се желае - и наистина имам база за сравнение затова го твърдя. Напълно съм добронамерена към теб, защото личната ангажираност е първата крачка към усъвършенстване. Желая ви успех  Peace - той би бил от полза на всички деца в Младост  Peace

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 10:13 от Lennyh

# 7
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 973
Плюсовете им за мен са че наистина се грижат за децата и проявяват всеотдайност към тях, не бях много доволна от подготовката там. Но тук не мога да виня само Марти скуул, защото синът ми доста често не си записваше какво има за домашно, забравяше голяма част от нещата, които трябва да научи.

недей да виниш Бобси... Моята щерка като си записваще всичко и пак не се подготвяше като хората... Всъщност, няма занималня, която да подготвя даден ученик, както един родител или друг възрастен човек би го сторил.
Затова се гледа оптимума. Перфектни - няма.

# 8
 • Мнения: 7 263
Всъщност, няма занималня, която да подготвя даден ученик, както един родител или друг възрастен човек би го сторил.
Затова се гледа оптимума. Перфектни - няма.

В това отношение съм съгласна на 100%. И сегашният ми опит също го потвърждава - малкият го взима госпожа, с която се готвят в къщи - разликата е от земята до небето, а иначе и той е подобен калпазанин на батко си и като всяко нормално 7 годишно момче предпочита да играе, а не да пише домашни и да учи.
Тоест всяка занималня е компромис, но в днешното време на ангажирани родители, липса на свободни баби и т.н. нямаме особен избор.

# 9
 • На черешата
 • Мнения: 8 209
 Моето дете ходеше на лятна занималня в МД 2001, лично аз съм много доволна. Детето ми ходеше с огромно желание и с ентусиазъм разказваше какво са правили през деня. На езиково обучение  не е ходила,за мен обученията по език там са компромис. Всичко останало обаче си беше на ниво. По никакъв начин не съм лично ангажирана с МД . Peace

# 10
 • Мнения: 162
@ Lennyh
Аз не крия, че съм част от екипа на Медиа Simple Smile И направо евала за реакцията ти Simple Smile, честно казано очквах директни нападки не лично от теб (не те познавам), но в такива ситуации само подобни неща съм виждала. Прави ти чест.  thumbsup

По отношение на препоръките ти, Много благодаря, ценно е. Защо занималнята е със задължителен език, мога да кажа веднага, има конкретна причина. За да има деца които в даден момент учат език, а съучениците им не, трябват два пъти повече помещения и преподаватели, това не е много лесно, особено като се има предвид колко трудно се намират добри такива. Правили сме и другия вариант и не работи добре. Да, нашата занималня е опция само за деца, които искат да учат и чужд език, но пък те не са малко.
По отношение на нивото на чужд език, смело мога да кажа, че се развиваме и учим непрекъснато, а това е основното нещо, което може да поддържа ниво. За огромно наше съжаление има много голям проблем в тази сфера по отношение на преподаватели. Не на много хора им се работи това и им се отделя допълнително време за подготовка, разработване на материали, усъваршенстване. За щастие при нас стават все по-голяма част, не го казвам за реклама, а наистина много си ги търсим Simple Smile)), защото държим на децата, а не само на таксите които плащат, аз лично мога гарантирам за това, това е и прчината да работя там (или поне когато не съм в майчинство Wink)).
А проблеми и забележки винаги изникват и аз се обръщам към всеки родител, чието дете е при нас и при най-малкия проблем да търси връзка с преподавателите, защото в крайна сметка целта ни би трябвало да е една и съща.  Peace

Катя Петрова - ама лискавината ли трябваше да ни очарова...? Да, като сте в новопостроен блок и понатрупан ресурс, можете да си го позволите.
Но помня годините, в които бяхте в 144-то. Лятната езикова занималня също не очарова...
2-3 деца от класа на щерката ходят на медиен английски език в Медиа - майките на 2 от тях са силно недоволни.
А ако искаш да се рекламираш си има начини.  Simple Smile
Какво лошо има в нова, чиста база, направена хубаво, къде в крайна сметка децата прекарват половината ден. Работили сме, изкарали сме, но замислете се каква част от това се реинвестира за да има подобно нещо. Не всеки има огромен капитал да започне супер мащабно. Аз се гордея с факта, че школата в която работя е започнала от малко и се развива, благодарение на екипа си.
А за рекламиране, да има си начини, които ползваме и единият от тях е информацията да достигне до колкото се може повече хора. Не правя нищо незаконно, нито потайно, застанала съм с името си и снимката си, не съм махнала сайта от подписа си и не съм излъгала за нищо.  Peace

# 11
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 973
Катя Петрова - няма лошо  Hug. Но понякога именно базата (качеството и лукса й) не е водещо. А знанията и уменията на преподавателите, да могат да научат децата на нещо все пак, както и това, учениците да биват опазени и гледани. Чак тогава идва другото...

Не правя нищо незаконно, нито потайно, застанала съм с името си и снимката си, не съм махнала сайта от подписа си и не съм излъгала за нищо.  Peace

Точно в това е проблемът. Това се нарича нерегламентирана реклама, според правилата във форума.  Simple Smile

# 12
 • Мнения: 162

Точно в това е проблемът. Това се нарича нерегламентирана реклама, според правилата във форума.  Simple Smile

така е, сега открих  Embarassed махам я

# 13
 • Мнения: 7 263
Катя Петрова никога не нападам, заради самото нападение  Simple Smile Wink както можа да се убедиш. Предполагам, че имате и обратна връзка с родителите на децата си. Направете я анонимна - направете въпросник и оставете места за предложения - може да получите и други интересни идеи. Иначе зная много добре част от причините да се стремите да поддържате малък екип особено сега по време на стагнация -логично, практично и разумно. Но пак казвам имах възможност да сравня езиковото обучение по немски при вас с това извън МД и сравнението не е във ваша полза / говоря за клона в Младост/, за английския също имам преки наблюдения - сравнявам сина и племенницата си / която посещава вашата школа вече 2-ра година/. Не съм възхитена от сравнението, а по-лошото е че вече и сестра ми установи, че иска повече за детето си.
Така че това са местата, на които да "натиснете". Поне според мен,  щом искате задължително обучение - предложете по-високо качество и така и клиентите ви ще го искат, а няма да го приемат като компромис и от нямане как да откажат.

# 14
 • Мнения: 1
Здравей! Тази учебна година малката ми дъщеря беше в Медиа 2001 - да - децата са в чудесна обстановка и това им позволява да се чувстават добре, но малко се злоупотребява с това и съответно цените растат необосновано там!!! За английския език - много принуждаващо е закачен за занималнята, а в тази възраст на децата мисля, че само имат нужда повече от помощ за училище, отколкото нещо повече - особено в 1-ви клас! Аз бях пред същата дилема миналата година и избрах Медиа 2001 - не съжалявам, но догодина няма да я запища там! Прекаляват с увеличаването на цените в тази криза!! А иначе в Марти Скул е била голямата ми дъщеря - на учителките там може да се разчита и да си спокойна - всичко останало зависи от детето - за обстановката - вече знаеш!!! Само да спомена, че в Медиа 2001 в началото на годината ни се смениха 3 учителки!!! На дете в първи клас, знаете как се отразява! Успех!  Laughing

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт