Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 794
Здравейте, момичета искам да ми дадете мнение, защото знам , че тук има хора които разбират от тези неща
Днес ми излязоха резултатите от хормоналния анализ. Утре съм на доктор, но до тогава ще се побъркам, защото този андростендион ми е страшно завишен - 19,162 / при реф.граници /1,40-11,87. Не че другите са добре, но този е два пъти над нормата Shocked

ето резултатите

Prolactin -                 158.76IU/l                                  М(45.0 - 375.0); Ж(59.0 - 619.0)
LH                              8.37IU/l                                          М(1.5-9.3) Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-16.9, мен 15.9-54.0)
FSH                              6.72IU/l                                          М(1.4-18.1) Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5-9.1, мен 23.0-116.3)
Estradiol                      224.21pmol/l                                  М:до191; Ж:от1-10г.22-99.1,фол 40-606,овул 536-1930, лут 121-719, мен. до 136)
Testosteron              2.07nmol/l                                  М:от 1-12г.0.10 - 2.37;от 13-17г.0.98-38.5;над 17г.8.4-28.7 Ж(0.5 - 2.6)
DHEA-S                    12.71µmol/l                                  Ж:от10-19г.0.92-9.99;от20-34г.2.68-11.0;от35-54г.0.96-9.15;от55-75г.0.26-6.68;
4 андростендион    19.162  nmol/l  #Crazy           Ж: 1.40 - 11.87; М:1.22 - 11.00


Моля , ако има някой, който може да ми каже защо може така да е завишен този хормон и дали лесно може да се върне в границите Confused
Цитирай


Мнения: 2 800
Използва се в диагностиката на яйчниковите нарушения, при заболявания на надбъбречната жлеза, поликистоза на яйчниците, повишено окосмяване (хирзутизъм). Андростендионът се секретира основно в тестисите и яйчника и е основния андроген. В известни количества се секретира и от кората на надбъбречната жлеза. При жени се преобразува в естрогени. Възможно е преобразуването в тестостерон, но при жени това е в ниска степен. Наличието на повишено такова преобразуване води до хирзутизъм и вирилизъм – повишено окосмяване и придобиване на мъжки вторични полови белези (повишено окосмяване, задебелен глас, малки гърди, увеличен клитор, аменорея и др.).

http://voyager.icnhost.net/~ztest/forum/index.php?topic=30105.0

Съжалявам, само това открих, наистина няма много информация по този въпрос. Успех  Hug
Цитирай


Мнения: 794
много ти благодаря Hug. Настина из нета няма много инфо за този хормон. Все пак ако някой с е имал такова завишение като при мен , ако иска да сподели...лекува ли се и какво са му предписали за това
Цитирай


Мнения: 2 800
От личен опит мога да те посъветвам само да си направиш отново това изледване за андростендион!!! Аз имах преди време такава случка, че като се сетя направо полудявам. На 4 пъти ми объркаха изследването за пролактина в лабораторията.....Само спокойно и всичко ще е ОК!!!
Така както останалити хормони се лекуват съм сигурна, че и при този ще има някакво лечение с АБ  Peace
Цитирай


Мнения: 2 264
Аз също навремето изследвах този хормон,но тогава ендокриноложката ми обясни ,че се следи паралелно с още два.
Имаше някави  отклонения и се оказа грешка Peace
/доколкото си спомням андростендиона се  водеше туморен маркер и доста се бях филмирала и аз Crazy/
Дано и при теб е така. Praynig
Повтори изследването в тази  и друга лаборатория. Hug
« Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 14:26 от Vali :) »
Цитирай

София

Мнения: 3 583
Здравей loca Smile
Аз имах подобен проблем с андростендиона моя обаче беше 3 пъти над нормата Smile Истина е че инфо почти няма за него а и никои внимание не му обръща. Ти на кой ден от цикъла го пусна?
Това което са ти писали момичетата е вярно андростендиона се свързва със заболяването вродена надбъбречна хиперплазия, но наистина е по-добре да повториш изследването и тогава да се ровиш за диагнози. При мен когато излезна над нормата беше изследван на 23 ден от цикъла и при това в ановулаторен цикъл, след това го пуснах на ново на 5 ден и тогава си ми излезна на долна граница. Всички ендокринолози при които съм ходила казват че се излседва в началото на цикъла, а защо тогавашната ми гинеколожка ми го беше пуснала във втората половина не разбрах, поне внимание да му беше обърнала като беше повишен  Rolling Eyes
Та виж какво ще ти каже твойта лекарка потърси и второ мнение ако трябва, повтори и изследванията ако се налага това са хормони и доста варират. А при теб поради някаква причина ли са ти ги пуснали или профилактично?
Цитирай


Мнения: 794
Благорадя за мненията ви  Hug Изследвах го на 4 ден от цикъла , заедно с другите. За другите разбрах , че може да си влезнат в граници с малко стимулация / женските пък са в ниски граници/ , но като го видях този и се изплаших. Досега него не съм го изслудвала и нямах представа за какво е. По принцип от малка си имам проблем с кожата...може и това да е причината. Хубавото е , че поне тостестерона и добре. Утре ще видя какво ще ми каже гинеколога , че ми писна да пия Диане. Много съм ви благодарна момичета Hug много ме успокоихте. Радвам се, че винаги когато изтрещявам за нещо такова тук намирам адекватни мнения.... че аз съм голяма паника Laughing
Цитирай

Варна

Мнения: 135
loca, моето мнение за съжаление няма да е чак толкова положително, колкото на останалите досега. Въпреки това обаче няма нищо страшно. Аз имах няколко години повишен андростендион. При мен той обуславяше доста проблеми. Правих и пих какво ли не докато накрая една лекарка не ми каза право куме в очи - виж сега мойто момиче, единственото, което можеш да направиш е да отслабнеш. Това и направих и всичко си влезе в норма. За разлика от другите аз съм го изследвала все в различни лаборатории и няма как да е грешка. Идеята с която ти пиша това е, че не е страшно, оправя се. Съвета ми е ако имаш излишни килца - да направиш всичко възможно да ги свалиш. Ако ли не - слушаш какво ти казва лекарят ти като обаче избираш такъв, който наистина се интересува от състоянието ти и знае какво прави. 

 Hug Hug Hug
Цитирай


Мнения: 794
loca, моето мнение за съжаление няма да е чак толкова положително, колкото на останалите досега. Въпреки това обаче няма нищо страшно. Аз имах няколко години повишен андростендион. При мен той обуславяше доста проблеми. Правих и пих какво ли не докато накрая една лекарка не ми каза право куме в очи - виж сега мойто момиче, единственото, което можеш да направиш е да отслабнеш. Това и направих и всичко си влезе в норма. За разлика от другите аз съм го изследвала все в различни лаборатории и няма как да е грешка. Идеята с която ти пиша това е, че не е страшно, оправя се. Съвета ми е ако имаш излишни килца - да направиш всичко възможно да ги свалиш. Ако ли не - слушаш какво ти казва лекарят ти като обаче избираш такъв, който наистина се интересува от състоянието ти и знае какво прави. 

 Hug Hug Hug

здравей, говорих с една приятелка лекарка и за съжаление тя ми каза същото като теб...почти сигурно е , че ще трябва да се пие Диане 6 месеца. Е разбира се, ще видя какво ще каже утре гинеколога , но май ще трябвя да се настроя да пия още поне 6м.- 1 година тези тъпи хормони Sad
За съжаление ако килограмите бяха проблем щях да сваля и 50 ако трябва, но аз съм 45 кг. явно не е от това Sad Може ли да ми кажеш освен Диането какво друго си пила и колко време се бори с вкарването в граници на този хормон
Цитирай

София

Мнения: 3 583
loca Диането не е решение на проблема поне аз така си мисля съдейки по това което съм чела и са ми казвали лекари. При Радостта отслабването е свършило работа защото андростендиона е бил повишен от яйчниците, но ако е повишен от надбъбречната не е задължително да има повишаване на теглото. Просто потърси мнение на добър ендокринолог, това не е точно гинекологичен проблем, за да си сигурна че няма да си загубиш 1 година в пиене на хапчета които просто подтискат нещата но не ги лекуват Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 135
Напълно съм съгласна с кате-пате. Щом килограмите не са проблем - потърси добър ендокринолог. Моята гинеколожка (когато най-накрая стигнах до човек, който си разбира добре от работата) отхвърли напълно диагнозата поликистоза с която се разхождам вече над 4 години. Тя беше първата, която ми говори за надбъбречната жлеза и как всичко може да идва от нея. Диането със сигурност не е панацеята, въпреки че може и да помогне.
Аз други препарати не съм приемала. Преди 3 месеца изследвах хормони и бях в норма почти на всичко, малко с прогестерона има да си говорим явно, ама то това май е по-скоро бял кахър.
Цитирай


Мнения: 794
както и предполагах назначиха ми Диане Sad Още 6 месеца няма да мога да действам за бебе. Преди да почна да го пия обаче ще се посъветвам и с друг гинеколог. След няколко дена влизам в Ову...последната възможност за близките месеци. Ако има възможност да направя една стимулация и инсеминация. Незнам вече какво да правя. Все едно и също се повтаря. Знам, че Диането е само временно решение на проблема и все се въртя в кръг. не съм предполагама се само един хормон маже да е проблем за бебеправене. Приетснявам се от това , че преди 1,5 година ми махнаха единия яйчник , отпушваха ми тръбите , махаха ми налепи и сраствания.  Не ми се мисли ако отново тръбите са запушени и отново ако има много сраствания. Искам да чуя и друга гледна точка и тогава ще действам. Благодаря ви за отговорите момичета...продължавам напред , пък каквото сабя покаже Hug

radostta ако си от София, кажи ми моля те при кой ходиш.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.