Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Бургас
  • Мнения: 636
Здравейте!!!

Може ли някой да ми каже как се консервира пъпеш? Някой правил ли го е? аз бих искала да направя на моя бебок такова пюре за зимата даму давам? Но незнам, трябва ли да ме притеснява нещо? Има ли нещо особено в приготвянето му?
И също срещали ли сте някъде готови? Каква марка?

# 1
  • Сф, Младост1
  • Мнения: 5 386
Готови пюрета от пъпеш, както и от диня се съмнявам силно да намериш. Wink
Не се консервират. Или ще е доста трудно и безсмисленно, защото са си като водица.
Давай си пресен плод и това е. Simple Smile

# 2
  • Мнения: 3 452
Миналата есен пасирах малко пъпеш и го замразих във формички за лед. После добавях към кашата (когато детенце беше още бебка Wink ). При размразяване се отделяше доста вода, друго смущаващо не помня........
Смешно ще е да се консервира пъпеш Wink
А зимата има други сезоони плодове.

# 3
  • София
  • Мнения: 2 809
И моя малък Принц обожава пъпеш, но не съм консервирала досега.
Ами ако се бланшира и сложи във фризера Thinking?

Щв следя темата с интерес  Wink

# 4
  • София
  • Мнения: 1 504
Хрумна ми идея за един експеримент.
Какво ли ще стане, ако се вземе от по-сухите пъпеши, да се нареже на парченца и замрази във фризера в бурканчета от детски храни.
Ще взема да пробвам с едно бурканче, ще размразя след ден-два за да видя на какво ще прилича.
Аз по тази технология сложих във фризера 10-тина бурканчета с кайсии и мисля зимата да ги добавям към кашата, за разнообразие, въпреки, че тогава ще има други сезонни плодове.

# 5
  • Бургас
  • Мнения: 3 353
пъпеша (а и динята) са много водни и след като се размразят стават на вода и гъба (отвратително и безвкусно)

# 6
  • София
  • Мнения: 3 521
пъпеша (а и динята) са много водни и след като се размразят стават на вода и гъба (отвратително и безвкусно)
по същата причина и ние няма да слагаме във фризера пъпеш а Светльо много го хареса..
опитахме да направими сладко от пъпеши но миришеше на тиква,незнам ако се замръзи на какво ще заприлича
И все пак ако някой опита нека сподели какво е станало:)

# 7
  • Мнения: 1 567
Бе давай му сега на воля пресен пъпеш.
Другото, което се сещам е:
Банани и пъпеш смилаш на блендера. Става кашичка. Пълниш си бурканчетата и след това стерилизираш. (както лютеницата, компотите и т.н.)
Е, после може да са малко водни, при отваряне, но ако прибавиш една бисквита, две, миисля, яе ще стане супер ..................

# 8
  • София
  • Мнения: 1 504
Е, направих експеримента със замразяването на пъпеша - парчета в бурканче. Ами нищо не става, пъпеша е доста по-безвкусен и в бурканчето се събира много течност след размразяването на стайна температура, нещо като сок, но сякаш и той малко по-безвкусен.
Това е, май пъпешите е най-добре да се консумират само когато им е сезона!!!

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт