Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Нежни половинки
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 446 отговора

Пловдив

Мнения: 604



Бъдете наш скъп гост! 
A ние ще ви се отблагодарим с много хубаво настроение!
 



Гергьовден

Ликуй, народе! Старо и младо
хвалете и днес бога и царят!
Днес е Гергьовден. От овце стадо
тъй блейше вчера подир овчарят,
когато тоз цар, безгрижен, глупав,
както и сички царьове земни,
поведе стадо с кривакът хубав
и с умни псета - министри верни,
без портфейли, но и без заплата,
на кои същ цар и да погледне,
"Блазе и - би казал - живей овцата
и от народът мой по-честито!"
И тръгна стадо с агнета дребни,
върви и крета от път убито,
та сичко младо под нож да легне
за свети Гергя - божи разбойник...
Бездушен, глуп, изгнил покойник.
Жертви ли иска? Иска овчарят,
гладното гърло, попът пиени,
както от тебе, народе, царят
иска за свойте гнусни хареми
и за тез, що те мъчат, обират;
а ти им даваш потът, кръвта си
и играйш даже, кога те бият!
На - днес богати и сиромаси,
пиени там - те песни пеят
и хвалят с попът бога и царят...
Ликуй, народе! Тъй овце блеят
и вървят с псета подир овчарят

Христо Ботев




 

 
  1.  -2.  -3.  -4.  -5.  -6.  -7.  -8.  -9.  -10.  -11.  -12.  -13.  -14.  -15. -16.  -17.  -18.  - 19.  -20. 
-21.  -22.  -23.  -24.  - 25.  - 26.  - 27.  - 28.  - 29.  - 30.  -31.  - 32.  -33. - 34.  - 35.  - 36.  - 37.  - 38.  - 39.  - 40. 
- 41.  - 42.   - 43.  - 44.  - 45.  - 46.  - 47.  - 48.  - 49.  -50.  -51.  -52.  -53.  -54.  -55.  -56. -57.  -58.  -59.  -60. 
-61.   -62.   -63.  -64.   -65.   -66.    -67.   -68.  -69.  -70.  -71.





































































ГЕРГЬОВСКО  АГНЕ




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 бр. агне
дреболиите от агнето
5 връзки пресен кромид лук
1/2 ч.ч. (100 г) ориз
1/2 ч.ч. (100 г) стафиди
1 връзка магданоз
1 връзка копър
3-4 стръка джоджен
2 с.л. (20 г) червен пипер
150 г масло
сол


Начин на приготовяне:

 Сварените в подсолена вода агнешки дреболии се нарязват на дребни парченца. В част от мазнината се задушават ситно нарязаният лук и към него се прибавят червеният пипер, дреболиите, стафидите, ситно нарязаните магданоз, копър и джоджен, предварително свареният до омекване ориз и сол на вкус. С така приготвената смес се пълни предварително изчистеното, измито и осолено агне. След зашиването на отвора, през който е сложена плънката, агнето се намазва с масло, покрива се с булото и се поставя в тава, на дъното на която са наредени пръчици. В тавата се налива малко вода, за да остане агнето сочно при печенето.



















« Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 23:15 от zi4e »
Цитирай

Пловдив

Мнения: 604
ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ МОМИЧЕТА  Hug Hug Hug Hug ДА ИЗПИШЕМ ТЕМАТА САМО С ХУБАВИ НЕЩА. Hug Hug

Цитирай


Мнения: 4 423

                     Пу,първа!!! Laughing Зиче,сърдечно благодаря за изненадата!Направо изби рибата!Супер си оформила темата ,пък и нас си ни подредила  Laughing коя от коя по-лична!
                     Зиче,копни рецептата за агнето в готварския,че лигите ми потекоха.
                     Само хубави новини и изненади да пишем в тази темичка! Peace

Зиче,за теб с обич!!!

« Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 23:12 от Didia »
Цитирай

СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España

Мнения: 1 031
Айде втора.  Laughing

Зиче , супер е темата , благодаря ти.   bouquet Hug  bouquet
Цитирай


Мнения: 3
Пу - трета!
Зиче, издигаме те в длъжност ГЛАВЕН ДИЗАЙНЕР на КГБ!
Благодаря ти, землячке!
Честито повишение
« Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 23:10 от Georgena »
Цитирай

София

Мнения: 493
     Ех, какъв късмет-да се прибера баш на време!
             
Цитирай

Географският център на България-Габрово

Мнения: 584
ЗИЧЕ БРАВО.ТОЛКОВА КРАСИВО ОФОРМЕНО И С ТАКЪВ ВКУС.ДРУГИ НАПРАВО ЩЕ ЗАВИЖДАТ НА ТАКИВА СПОСОБНОСТИ КАКВИТО ТИ ИМАШ.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 604
Благодаря ви момичета  omm omm радвам се че ви хареса ,опасявах се да не ми се карате че изтипосах имената и снимката на лично място Mr. Green но си го заслужавате , Hugжалко само че няма снимка със всички пишещи тук  Hug Hug Hug
Цитирай

София

Мнения: 493
    Зиче,благодаря за всичко,което правиш за нас! Този път темичката наистина е празнична и весела,точно като за Гергьовден.
    Dunia53,много хубави дечица си имаш.Прави ми впечатление,че си приличат.Като,че ли си родила и четиримата.А малкия мъж е само за мачкане,сладурче!
    Танче,весело изкарване на екскурзията.Да изживееш незабравими дни и да си намериш още приятели!Да се снимаш и да ни покажеш снимки! Чакаме те с нетърпение да ни разказваш,както само ти можеш!  http://vbox7.com/play:0db0ae5e
Цитирай

Варна

Мнения: 77
Честита ни нова темичка!
Да я изпишем с приятни неща, малко ще пишете без мен, но като се прибера ще наваксам и с четене и с писане.
Благодаря ви момичета за пожеланията, дано да се сбъднат.
Утре след тържеството ще се включа, за да ви кажа ЧАО, че със сигурност ще ми бъде кофти без вас, а надявам се и на вас без мен!
Зиче, благодаря ти за красивата тема и снимката естествено!

 

                                  Л Е К А   Н О Щ   Н А   В С И Ч К И !
Цитирай


Мнения: 3
Като гледам снимката на чевермето, се сещам за една оригинална българска рецепта -
БОБ ПО ХАЙДУШКИ
На закътана в гората поляна се изкопава дупка.
Пълни се с дърва и се пали голям огън.
Над огъня се окачва на два кола синджир с гърне,
в което е сложен бобът. Добавят се всички видове
горски треви и билки за аромат, домати, чушки, моркови, целина.
Отгоре капакът на гърнето се замазва с тесто.
Огънят се поддържа да гори умерено, за да не се пръсне гърнето.
Непрекъснато му се добавят дърва, да стане хубава жар.
Вари се така поне 5-6 часа.
Накрая гърнето се отваря и добре свареният ароматен боб
(чак ми се напълни устата със слюнка)
се изсипва в дупката с жарта
(трябва да се внимава да не се загаси огъня).
На свободните вече колове се окачва прът с "нанизано" на него агне -
също като на снимката -
и цяла нощ се върти, да се изпече хубаво чевермето.
На другата сутрин цялата чета се събира
и му вижда сметката на агнето,
защото ХАЙДУТИН БОБ НЕ ЯДЕ - ЩЕ ИЗДАДЕ ЧЕТАТА!
Цитирай


Мнения: 3
Благодаря ви момичета  omm omm радвам се че ви хареса ,опасявах се да не ми се карате че изтипосах имената и снимката на лично място Mr. Green но си го заслужавате , Hugжалко само че няма снимка със всички пишещи тук  Hug Hug Hug

Зиче, следващият ти колаж трябва да бъде
със снимките на всички - на живо сигурно няма да можем да се съберем всички,
но за един ГЛАВЕН ДИЗАЙНЕР това е нищо работа -
да направи виртуална среща със снимките на всички.
Пък и всички ще ти помагаме!
Цитирай

Географският център на България-Габрово

Мнения: 584
ЛЕКА ВЕЧЕР И ОТ МЕН.ВЕСЕЛИ И СЛЪНЧЕВИ ПРАЗНИЦИ ИЗПЪЛНЕНИ С МНОГО ЕМОЦИИ.

Цитирай


Мнения: 3
И от мен - ЛЕКА НОЩ!


Това е част от програмата на нашия остров!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 604
ГЕРИ това е много трудоемка работа и с фотошоп трябва да се прави но ако имам достатъчно време и това може да стане  някога newsm78 Hug

ЛЕКА НОЩ И ОТ МЕН. Hug


Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 446 отговора