Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 1 май 2009, 08:40 ч.
  • Преглеждания  13 053  Мнения  380  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 11 612
Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами, които могат да допълнят нашите знания!


Нов месец - нови въпроси


Старата тема

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Мастер, ще нося картофи и сирене. Благодаря за идеите. Само да питам - хляба на жар - правила съм го преди 1 година и ЕГН-то малко ми изневерява, щото не съм писала рецептата(уж помня) - тестото е брашно, вода, сол, подправки, нали?




Да,точно така!  Peace
Аз съм слагала и малко мая-пак става
Слагала съм и кисело мляко със сода-пак става

Подправките са ключа от палатката  Laughing Laughing Laughing

# 2
  • Мнения: 11 612
Да,точно така!  Peace
Аз съм слагала и малко мая-пак става
Слагала съм и кисело мляко със сода-пак става

Подправките са ключа от палатката  Laughing Laughing Laughing

Мая и сода няма да слагам......Защото аз днес ще правя сместта - сигурно последна от всичко, което ще правя....Защото утре тръгваме по тъмно, чака ни път.....и директно на пикника - другите ще са вече там, ние сме едни от най-далеко и затова не искам ни мая, ни сода, че да не стане оле-мале.....Подправките, подправките - да.......Мирише ми на мен на кебапчета този хляб......

# 3
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 124
Само се записвам, че днес още не ми са се явили въпроси Simple Smile.

# 4
  • София
  • Мнения: 5 001

Мая и сода няма да слагам......Защото аз днес ще правя сместта - сигурно последна от всичко, което ще правя....Защото утре тръгваме по тъмно, чака ни път.....и директно на пикника - другите ще са вече там, ние сме едни от най-далеко и затова не искам ни мая, ни сода, че да не стане оле-мале.....Подправките, подправките - да.......Мирише ми на мен на кебапчета този хляб......
Joy Joy Joy Joy Joy
Аааа,щом ще носиш тестото не слагай.Но пък ще стане много вкусно,защото ще отлежи...А за подправките си сложи каквито обичате....

# 5
  • Мнения: 7 471
Дайте ми идея, моля, за ориз с нещо Naughty за гарнитура - например с гъби или знам ли... Да не е просто със зеленчуци, щото ми е втръснал. Да се прави на фурна в тава предпочитам. Тенкю Hug!

Мама Цоцоланка, благодаря за полезната темичка и весело изкарване на пикника Hug!

# 6
  • София
  • Мнения: 5 001
Ориз с гъби

Задушаваш в масълце гъбите,добавяш ориза и чакаш да се"оцъкли" или да стане"стъклен",прехвърляш в тавичка наливаш гореща вода и буташ във фурната.Гледаш да не остава без вода за да е сочен. Подправки сол и черен пипер.


Ориз с кашкавал

Сваряваш ориз,разделяш го на две еднакви части.В тавичка слагаш(разстилаш) първата половина,поръсваш обилно с настърган кашкавал и бучки масълце разпределяш навсякъде.Добавяш отгоре другата половина от ориза,заглаждаш и пак разпределяш масълце навсякуде.Печеш за около 15 минутки(може и по-кратко,зависи от фурната ти) без да порозовява.
Страхотно и вкусно и просто.Върви като гарнитура и като основно.

# 7
  • Мнения: 7 471
Мастерче, това с кашкавала звучи много вкусно. Ще го пробвам някой път. Отивам за гъбки в "гората" Laughing.

# 8
  • София
  • Мнения: 5 001
. Отивам за гъбки в "гората" Laughing.
Ако "набереш" от кралските печурки ще е по-ароматно да знаеш.Те са по-добри като вкус от белите.На вид и размер са същите като белите,но са кафевички отгоре.
Ето как изглеждат

# 9
# 10
  • София
  • Мнения: 10 856



Ориз с кашкавал

Сваряваш ориз,разделяш го на две еднакви части.В тавичка слагаш(разстилаш) първата половина,поръсваш обилно с настърган кашкавал и бучки масълце разпределяш навсякъде.Добавяш отгоре другата половина от ориза,заглаждаш и пак разпределяш масълце навсякуде.Печеш за около 15 минутки(може и по-кратко,зависи от фурната ти) без да порозовява.
Страхотно и вкусно и просто.Върви като гарнитура и като основно.


Ей това отдавна се каня да го пробвам, но все забравям ...

# 11
  • малкия йеросалим
  • Мнения: 563
Момичета помагайте за една рецепта.Миналата седмица в едно заведение ядох пангасиус със картофена панировка.Беше божествено CrazyРазрових се за рецепта,но изглежда малко сложна работа  ConfusedМоля споделете някакви рецепти за тази риба ,че направо я сънувам.

# 12
  • София
  • Мнения: 5 001
Момичета помагайте за една рецепта.Миналата седмица в едно заведение ядох пангасиус със картофена панировка.Беше божествено CrazyРазрових се за рецепта,но изглежда малко сложна работа  ConfusedМоля споделете някакви рецепти за тази риба ,че направо я сънувам.
Най-вероятно се използва катрофено пюре от тия сухите...
Ето виж тук за ориентировка

# 13
  • USA
  • Мнения: 1 777
Дайте ми идея, моля, за ориз с нещо Naughty за гарнитура - например с гъби или знам ли... Да не е просто със зеленчуци, щото ми е втръснал. Да се прави на фурна в тава предпочитам. Тенкю Hug!

Мама Цоцоланка, благодаря за полезната темичка и весело изкарване на пикника Hug!
Аз често правя ориз с фиде за гарнитура,става вкусно и бързо се прави.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,613.msg7990.html#msg7990

# 14
  • Мнения: 307
Имам една консерва маслен боб. Предложете ми какво да направя с него - салата и нещо друго ?

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт