Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 588
       Тъй като сега е сезона на лапада и копривата, реших да споделя рецептата на любимата ми супа, която приготвям с тях.
       ПРОДУКТИ:
       Връзка пресен лапад/спанак/ Предпочитам лапад, защото придава страхотен вкус
       Връзка млада коприва
       Връзка пресен лук
       Връзка пресен чесън
       1 морков /настърган на едро ренде/
       1 пил. бутче и бульона от него
       1 кубче пил. бульон
       1 кубче зел. бульон
       пресен джоджен
       пресен магданоз
       пресен копър
       олио /зехтин/, сол и чер пипер
       1 ч.ч. фиде
       натрошено сирене
       кис. мляко+пресен чесън
       
       ЗАСТРОЙКА:
       3-4 с.л. олио, 2 с. л. брашно и 200-300 мл. пр. мляко

       Задушавам в мазнината всички пресни продукти заедно: нарязания пресен лук и чесън, моркова, лапада и копривата ги слагам цели, за да се запазят витамините. След като омекнат добавям бульона от пил. бутче и обезкостеното пил. месо. Добавям кубчетата бульон. Оставям съвсем за малко да поври и накрая преди да изключа котлона добавям фидето, солта, черния пипер и пресните подправки. Дърпам от котлона и добавям застройката, която предварително съм приготвила така: в загрятото олио, запържвам брашното и на тънка струйка добавям пр. мляко. При сервиране слагам във всяка чиния натрошено сирене и 1 с.л. кис. мляко + ситно наразяния пресен чесън.

       ДОБЪР АПЕТИТ!!!
Цитирай

На брега на реката

Мнения: 1 478
Много е хубава - ще я пробвам обезателно ! Само едно ме притеснява - копривата. Досега не съм боравила с това чудо и му се плаша много.  Confused  Как се справяш с нея?
Цитирай


Мнения: 588
       Младите връхчета на копривата не парят на пръстите. Трябва да я измиеш на силна струя студена вода и е готова за готвене. Peace
Цитирай

На брега на реката

Мнения: 1 478
Благодаря ти.  bouquet   За да съм честна докрай, трябва да си призная, че съм виждала копривата само по сергиите на пазара. Но за всеки случай ще действам и с ръкавици. 
Цитирай

София

Мнения: 110
  chef   bouquet Като чета рецептата и ми хареса много.Ще се пробва съвсем скоро.
Цитирай

Банкя

Мнения: 1 161
 А , страхотна рецепта.Коприва имам , но лапада не го познавам  добре -да не сложа някой боклук.Само препоръка да няма кубчета бульони.Само естествени неща.
Благодаря.
Цитирай


Мнения: 2 094
И аз не ползвам кубчета бульони, фиксове и подправки на Маги , не ни влияят добре на коремчетата. Но супата изглежда страхотна ,досега не съм комбинирала коприва и лапад .
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.