Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Как се правеше тестото за сладки направени с шприц  newsm78 незнам дали е точно шприц нещо като пистолет на ТСМ с кръгли формички за сладки
Цитирай

The road i'm on

Мнения: 805
Шприцовани масленки

1 ч.ч. (200 мл) мас се размеква на стайна температура, но не се разтопява! И се разбърква с 1/2 ч.ч. пудра захар с 1 ванилия. Добавят се 2 жълтъка и 2 с.л. кисело мляко и отново се разбърква. Постепенно се добавя брашно (с щипка бакпулвер) и се бърка първо с лъжица, а после с ръка, докато се получи меко маслено тесто, отделящо се от съда (и от ръцете).
Масленките се шприцоват като розички в суха тава и се пекат в умерена фурна до зачервяване.
Накрая се овалват в пудра захар.


ОРЕХОВКИ

250г орехови ядки
2 белтъка
200г пудра захар
Към разбитите на сняг белтъци прибавяш последователно захарта и смлените орехови ядки. Шприцоваш върху намаслена хартия и печеш в слаба фурна /100 - 120оС/. Вадиш ги, докато са още топли.


СЛАДКИ РОЗИЧКИ

125г масло
125г маргарин /в оригиналната рецепта е свинска мас, но аз не я понасям/
4с.л. пудра захар
1 яйце
2 1/2ч.ч. брашно
Замесваш тесто от горните неща, шприцоваш на розички в намаслена тава и печеш на 250о. Като изстинат, ги наръсваш с пудра захар.


ЛЕСНИТЕ БИСКВИТКИ

500г маргарин /или свинска мас/
3ч.ч.захар
6 яйца
3 равни ч.л.сода бикарбонат
1ч.л. лимонтузу
ок.1,5кг брашно
ок.1/5ч.ч.вода
Разбиваш маргарина и захарта, прибавяш постепенно яйцата, содата, лимонтузуто, водата и брашното, месиш, докато се получи сравнително меко маслено тесто. шприцоваш и печеш на 250о.


ЧАЕНИ ШПРИЦ БИСКВИТИ

300г прясно масло, 20г пудра захар, 500г брашно,2 яйца
маслото с пудрата захар се бият на огъня,докато се разтопи и стане като крем. Сваля се от огъня и се продължава биенето,докато поизстине. Тогава се прибавят яйцата едно по едно,като постоянно се бърка. След яйцата се прибавя и брашното и сместа се бърка леко с лъжица,докато брашното попие изцяло. Правят се различни формички бисквити с къдравия шприц. Нареждат се в тава,покрита с хартия. Пекат се в умерено силна фурна. Опечени могат да се потопят в разтопен шоколад или ковертюр.


ШПРИЦОВАНИ БИСКВИТИ ОТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ КРАЙ

2 ч.ч. брашно, 4 яйца, рачел от тиква 2 ч.ч.; 1 ч.ч. олио, 1/2 ч.л. сода бикарбонат, ако имате може да сложите 5-6 капки шоколадова есенция.
Замесва се меко тесто,от което се шприцоват бисквити в намазана с мазнина тава. Пекат се в средно гореща фурна.

Цитирай
А за лесните бисквити  може ли без лимонтозуто
Цитирай

The road i'm on

Мнения: 805
А за лесните бисквити  може ли без лимонтозуто
Притеснява те лимонената киселина ли ? Ами , знам ли ?! newsm78  Пробвай с изцеден лимонов сок  .
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.