Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 168
Здравейте мами и татковци,

Бих искала да ви обърна внимание на опасния батут до градинката със слона (Борисовата градина), за да не преживеете ужаса, койо преживях аз днес, да не говорим за детето ми.  За информация - батутът е жълт на цвят и доста голям - в най-високата си част около 3 метра - горещо ви препоръчвам - не пускайте децата си там!
Ето какво се случи: още щом запоначаха да надуват и подготвят батута, около него се събраха поне 20-на нетърпеливи малчугана, заедно със своите родители - родителите чакащи търпеливо, а децата доста по-нетърпеливи. Още щом батутът попридоби що-годе завършена форма, човекът, който отговаряше, започна да събира таксите и да пуска децата да се качват (4 лв. за 20 мин). Предварително напръскаха батута с препарат, най-вероятно за да се хлъзга по-добре. Не се минаха и 2-3 минути, когато настъпи голяма суматоха. Някой извика: "Едно дете падна в процепа!", отговорникът захвърли със замах нещата, които държеше и видимо доста изплашен се втурна върху батута, за да види какво става и да помага. От този момент не помня със сигурност дали минаха минути или секунди, но преживях най-големият си кошмар.  Всички родители се развикаха, децата им започнаха да излизат едно след друго и да се втурват към мама и татко, а моето дете го нямаше - не се виждаше! Явно беше пропаднал някъде в процепа между гумите! Още една майка викаше детето си заедно с мен. След няколко кошмарни минути или секунди видях чоекът да издърпва за ръце сина ми, пребледнял и ужасно изплашен. Не разбрах какво стана с другото дете, за което сина ми каза, че е било още по-надълбоко. Просто ми се губят моменти в пристъп на ужаса, който преживях. Съжалявам, че не запазих никакво самообладание, за да потърся сметка на отговорника (може би собственик на батута), просто не можах да реагирам - тръгнахме си по най-бързия начин от този кошмар. Представете си колко му трябва на едно  дете, попаднало плътно в процепа между гумените стани без въздух! Не смея да си го помисля. Слава Богу, че се разминахме само с доста силна уплаха.
Още нещо - батутът нямаше никакви предпазни мрежи, дори в най-високата си част - това се преживява, но в случай, че поне от външните страни са сложени дюшеци - нямаше такива - само гол цимент!
Извинете ме за дългия пост, но все още съм под въздействие на случилото се. И като си помисля, че не направих нищо и че и в момента този човек е там с опасното си надуваемо съоръжение  #2gunfire ...

Поне вие го имайте предвид и го разпространете сред възможно най-много свои приятели.

Една майка

# 1
 • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 • Мнения: 6 019
 Съжалявам за ужаса който сте преживели - доста неприятно, но важното е, че ви се е разминало само с уплахата!
 Аз моето не го пускам на тези съоражения, но по други съображения, сега вече и това ще прибавя към тях.

# 2
 • София
 • Мнения: 534
Съжалявам за ужаса, който си преживяла. Добре, че всичко е минало без наранявания.

Не е късно да се направи нещо по въпроса и да се махне оттам този батут.

# 3
 • София
 • Мнения: 299
Summer7 добре , че ви се е разминало само с уплаха! Аз също се дразня от тези батути , колички , рикши и др. забавления . За да се разходиш например в Южния парк трябва първо да минеш през тях, защото са разположени точно на входовете. Пълно обирджийство е , през седмицата са едни цени , събота и неделя по-високи.

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 13 927
Съжалявам за ужаса, който си преживяла. Добре, че всичко е минало без наранявания.

Не е късно да се направи нещо по въпроса и да се махне оттам този батут.

Да, трябва да се махне!

# 5
 • София
 • Мнения: 36 901
Добре, че ви се е разминало.


Между другото винаги съм се чудела защо родителите си пускат децата на такива съоръжения. Толкова голямо доверие ли имат на търговеца и на съжоръжението, че дори не се замислят доколко е опасно? Или защото другите го правят, значи всичко е наред? На мен други родители дори са ми се подигравали, че съм отказвала да си пусна децата на подобни батути.
Най-вероятно собственикът има разрешително и си плаща на общината. Друг въпрос е дали изобщо някой може да му търси отговорност, ако се случи някоя злополука. Единственият начин е родителите да си опичат акъла и да мислят за безопасността на детето, вместо само за неговото забавление.

# 6
 • София
 • Мнения: 2 210
Andariel,много си права,точно днес бяхме там и се скарахме с мъжа ми,защото той се беше засилил да пуска малкия на въпросния батут.Скарахме се,защото аз не разреших,а той-Виж колко много деца има!

Summer7 ,много съжалявам за случилото се!
Не знам какво може да се направи по въпроса,добре,че не е станала по-голяма беля.

# 7
 • София
 • Мнения: 3 063
Ужас! Аз още не съм го пускала моят син, защото мисля, че е малък за повечето подобни забавления.
Трябва да сезираш комисията за защита на потребителя. Не оставяйте случая така, за да не се случи нещо по-страшно. Или да му се прати проверка някаква, едва ли е съвсем изряден, и изобщо да се разбере какви са нормите и стандартите за тези съоръжения.

# 8
 • Мнения: 4 202
 Confused Ужасно преживяване. Надявам се и другото детенце да се е разминало само с уплаха. Аз до сега съм пускала само веднъж сина си на такъв голям батут и не мисля скоро да повторя. Децата тичат едно през друго, блъскат се и сериозно могат да се наранят, през цялото време бях на тръни.
Спорец мен трябва да подадете оплакване.

# 9
 • София
 • Мнения: 6 098
Добре, че сте се разминали с нещо по-лошо!

Аз лично изобщо не харесвам тези батути, там децата си скачат по главите, ако някое падне, другите ще го смачкат. Щастлива съм, че голямата не изявява желание за подобни мероприятия.

# 10
 • София
 • Мнения: 5 881
Аз също съм имала неприятни преживявания свързани с батути.Първият път големият ми син беше на 3 години и падна от един батут в Южния парк/преметна се отстрани на батута, където няма никакви предпазни дюшеци и т.н./.Казах си край на батутите.
На следващата година, когато все още работеше София ленд, в залата в който имаше батут бяхме на рожден ден.Там някой го бутна и си счупи носа/за което разбрах сред два дни/.Детето го изведе една от каките там с окървавена риза.
ТАКА ЧЕ НИКОГА ВЕЧЕ БАТУТИ.

# 11
 • софия
 • Мнения: 7 282
мразя всички батути, ел. колички и въртележки Twisted Evil
Мръсни, в окаяно съсътояние, без контрол за безопасност, не говорим за обирджийството и колко нагло се държа собствениците им, обикновено малцинствени #2gunfire

Те плащат ли въобще нещо като данъци newsm78

# 12
 • София
 • Мнения: 168
Ето ме отново, вече поуспокоена след преживяното Simple Smile Естествено батут - никога повече!
Задавам си въпросът кой носи отговорност в такива случаи? Естествено родителите носят своята лична отговорност, носят своята съвест и обеци на ухото. Но ако нещо лошо наистина се случи, кой носи наказателна отговорност? И има ли изобщо такова нещо? Трябва да има наказателна отговорност, за да има сигурна и безопасна игра за децата ни, а не само бърза печалба за въпросните безотговорни предприемачи.

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 8 209
Те какво са виновни собствениците на батута. Според мен фирмата производител е виновна, защото е произвела опасен за децата продукт.
И аз мразя батутите. Преди години дъщеря ми щеше да си счупи врата на подобен батут и от тогава съм много резервирана към тях.
Summer7  добре, че не се е случило нищо лошо с детенцето ти Hug

# 14
 • София
 • Мнения: 36 901
Фирмата производител може да си произвежда всичко, каквото си поиска. Въпросът е дали изделието е окачествено като опасно. То може да не е опасно, но да има възрастови ограничения за ползвателите. Ако пуснеш малки деца на съоръжение, което е за спортисти или възрастни отговорността си е изцяло твоя или на този, който предлага услугата. Друг въпрос е дали трябва да се пускат толкова много деца наведнъж.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт