Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

In transit

Мнения: 1 668
Момичета искам да споделя с вас една страхотна рецепта. Взех я от едно списание и я направих за баща ми за рожденния ден, облизаха си пръстите и мама каза скоро пак да я повторя Smile) Ето я и нея:

Пържоли с гъби и кашкавал

Пържоли според порциите, 400 гр. гъби, 250 грама кашкавал, масло, сол, черен пипер, брашно, соев сос

Пържолките се начукват леко, наръсват се със сол и черен пиер и се овалват в брашно.
Запържват се леко от двете страни и се вадят от тигана. В същата мазнина се слагат нарязаните на филийки гъби и се задушават малко. Преди да се махнат от огъня се сипва 1 ч.ч. вода в която е разбъркана 1 с.л. брашно и 1 натрошено кубче бульон. Разбърква се леко и се маха от огъня като заври. В продълговата тавичка нареждаме на дъното пържолките и заливаме с соса и гъбите докато покрие пържолките. Отгоре настъргваме кашкавала, завиваме във фолио и печем 20 минути. (зависи от вида на месото) Накрая махаме фолиото и наръсваме леко  със соев сос.

Подходяща гарнитура са пържените катофки.

Цитирай


Мнения: 2 392
доколкото разбирам става с всякакъв вид месо, така ли?
Цитирай

In transit

Мнения: 1 668
Мхмм , в оригинал ги даваха с свинско , ама в нашата къща се яде най-вече пилешко, така, че с пилешко филе стана невероятно вкусно.
Цитирай


Мнения: 2 392
направих пържолките - пиелшки и ти казвам едно голямо БЛАГОДАРЯ.
Станаха страхотни  Smile
Цитирай

Някъде в Европа...

Мнения: 1 065
Аз знам подобна рецепта, също е много вкусна и става по-бързичко Wink:
 Пържолите се начукват. Редят се в тавичка, върху тях топено сирене (това, което е за сандвичи, че покрива пържолките и е нарязано много тъничко), върху топеното сирене - ред нарязани на филийки гъби (без предварително да са задушавани), върху гъбите - ред моркови, нарязани на колелца (аз рядко ги слагам) и пак същото ако става въпрос за повече пържоли. В чаша забърквам бяло вино с брашно и малко вода и сипвам при пържолите. Оттгоре покривам тавата с фолио (правя го в йенска тава) и в печката. Става също много вкусно. Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.