Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Живеещи в чужбина
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора


Мнения: 7 837
Рових се, рових в all.bg, та реших да питам тук. Върти ми се в главата, че имаше май някоя от мамите, която беше писала за това  newsm78

Мъжът ми е с H1B виза и идеята е да си сменим статута, напр. да вземем Зелени карти или поне да си удължим престоя, който засега е 1 год.
Какво трябва да направи работодателят му в този случай  newsm78
Цитирай


Мнения: 2 392
Аз не съм още мама ама знам. Ние минаваме по същия път в момента. Да ти кажа ли?
Цитирай


Мнения: 7 837
Уф, не е преднамерено и наро4но, сорррри Very Happy

Плииииийззззз, сподели  Smile
Цитирай


Мнения: 2 392
Каси, ей досега ти писах на лични, но влезе колежката и затрих всичко. Шефа и той не е на кеф и само се крия. Ще ти оговоря най- подробно обещавам.

Ето един линк:
http://www.ides.state.il.us/employer/foreign_worker/default.asp

ПП Знам че не е преднамерено, опитах се да се пошегувам
Цитирай

USA

Мнения: 4 630
Кейси, свържи се местните емиграционни служби те би трябвало да ти дадат изчерпателна информация
Цитирай


Мнения: 7 837
Влизах в какви ли не сайтове, но предпочитам да чуя от някой, който е минал по този път.
Сега чакам шефа на Ники да му се оправи настроението  Laughing Ники, направете му едно кафе на човека, не бъдете лоши  Wink
Цитирай


Мнения: 2 392
Цял термус с кафе има, обаче стана гаф с една фирма и той е БЕСЕН. Сега сме в процес на установяване кой е направил гафа - ние или самата фирма.

Каси пиша ти на лични подробно през това, което сме минали Smile
« Последна редакция: сб, 20 авг 2005, 16:05 от Niki1 »
Цитирай

usa

Мнения: 3 491
Каси, ние минахме през това, но Н-виэата беше издадена за 3 години, с възможност да я удължат с още 3. Стартираха ни процедурата за зелени карти няколко месеца след като имахме Н-виза, и доста време си отне, на нас поне ни се наложи да удължаваме Х-визата, докато чакаме зелени карти. Какво трябва да направи работодателя пише на много сайтове, аз много си обичах www.shusterman.com . Общо-взето правехме това, което казваше адвокатката, но и аз следях новините и процедурите от интернет, защото местните адвокати правят гафове. На два пъти улавях издънки и така както не съм юрист, спасявах положението.
Цитирай

usa

Мнения: 3 366
zdr,
фирмата му трябва да подаде докс  за зел.карта.м-увременно трябва да му се удължи  H защото иначе оставате нелегални...процесът е много дълъг,на нас ни отне 4+ години затова мъж ти да говори с работодателите си .asap.те са тези к подават докс,не вие..моят съвет е да имате резервен варянт ако наистина искате да останете-аз съм студент примерно и мъж ми има право да мине на моя статут ако неговия нещо сдаде..и-наистина следете адвокатите,ад са..
пиши на лични ако имаш ?си и много късмет и търпение
Анна
Цитирай


Мнения: 7 837
Каси, ние минахме през това, но Н-виэата беше издадена за 3 години, с възможност да я удължат с още 3.
И нашите са за 2 г. и половина, но Имиграционните ни написаха 1 г. при влизането в страната.

10х, момичета. Ще кажа на мъжо да се забърза малко.
Цитирай


Мнения: 2 392
незнакомка - сайта, който си дала е супер Smile
Цитирай

usa

Мнения: 3 491
zdr,
на нас ни отне 4+ години затова мъж ти да говори с работодателите си .asap.те са тези к подават докс,не вие..моят съвет е да имате резервен варянт ако наистина искате да останете-аз съм студент примерно и мъж ми има право да мине на моя статут ако неговия нещо сдаде
Анна
Ние направихме същото нещо, аз станах студентка, а за зелената карта си чакахме 4+ години.
Цитирай

usa

Мнения: 3 491
Каси, ние минахме през това, но Н-виэата беше издадена за 3 години, с възможност да я удължат с още 3.
И нашите са за 2 г. и половина, но Имиграционните ни написаха 1 г. при влизането в страната.

10х, момичета. Ще кажа на мъжо да се забърза малко.
О, щом петицията му е за толкова дълго време удължаването на визата е стандартна процедура. Ще ви дадат нови I-94 оттук. Просто трябва да се докаже, че наистина работи за фирмата. Няма ли неговата фирма адвокат/ка? Ние бяхме длъжни да използваме само адвокатката по имиграционно право, с която работеше фирмата. Гледайте да задействате документите поне 6 месеца преди да ви е изтекло правото на престой тук. Доколкото знам, положението тук е такова, че имате ли подадени и приети от имиграционните служби документи, не могат да ви изгонят от страната и  няма санкции срещу вас докато не се вземе решение. Не знам обаче ако увиснете извън статус тoй дали ще може да получава легално пари. Така че - 6 месеца поне преди датата гледайте да податете документите за удължаване на I-94.
Цитирай

usa

Мнения: 3 491
А ако все пак нещо се забавите и не успэте да удължите правото на престой навреме, можете според мене просто да си направите една екскурзия до Мексико колкото да пресечете границата. На връщане, при положение че имате валидна Н-виза и други съпровождащи документи, трябва да ви удължат престоя. Но все пак се консултирайте с някое вещо лице де, аз не съм адвокат  Smile
Цитирай

usa

Мнения: 3 366
мисля си..много е странно че са ви дали само 1 година на летището.обикн.дават  толкоз докато е валидна визата..идете на адвокат че ако направите някой неволен гаф после иди обясняваи че не си знаел..важното е да не прекрачвате написаното в I94..
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора