Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 14 май 2009, 00:46 ч.
  • Преглеждания  14 501  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • близо до Милано -Италия
  • Мнения: 71
Как да направя рибен хаивер?Чувала съм ,4е трябва първо да узрее.После се разбива.
Даите ми някаква идея ,защото ще трябва да го изхвърля.  chef

Реклама
# 1
# 2
  • близо до Милано -Италия
  • Мнения: 71
Благодаря ти Pety.
Само дето никъде непрочетох трябвали предварително нещто да се прави на хаивера.Да се осолява или нещо от тоя род.
Довечера ще прочета пак ,данеби да съм го пропуснала.

# 3
  • София
  • Мнения: 5 001
Да,хайвера(трябва да е добре изхранен...т.е. да има хубави зрънца),махат ми се ципите,които го държат и се осолява(ред хайвер-ред сол)в буркан.....Държи се в хладилника.

# 4
  • близо до Милано -Италия
  • Мнения: 71
благодаря ти.Toчно това исках да разбера.Мисля ,че е доста важно.
Колко време може да стои така във буркан?

# 5
  • Мнения: 1 780
Колко време може да стои така във буркан?
В хладилника си имам поне от преди 2-3 години - нищо му няма  Peace

# 6
  • USA
  • Мнения: 1 777
Благодаря ти Pety.
Само дето никъде непрочетох трябвали предварително нещто да се прави на хаивера.Да се осолява или нещо от тоя род.
Довечера ще прочета пак ,данеби да съм го пропуснала.
Прочети цялата тема. Simple Smile

# 7
  • София
  • Мнения: 5 001

Колко време може да стои така във буркан?
Ами аз съм го съхранявала по няколко месеца...

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 60
Аз преди два дни сложих в хладилника по следния начин:
почистих го от ципите и го изпмих внимателно в една цедка.След това го сложих в един буркан и 1:1 го покрих със сол.Т.е. колкото ми беше хайвера толкова сол сложих.Наклая го полях с два пръста олио да се запечата и го оставих така да узрее за около един месец.Хайвера трябва да стане оранжев - то си личи като узрее.
И после се снабдяваш с 1 1/1,2 олио, галета и лук и започваш внимателно да го разбиваш, за да не се пресече. Ами това е от мен.Успех!

# 9
  • Варна.....
  • Мнения: 1 687
Пепинка, това 2 литра олио ли е??? Доста хайвер ще излезе.
Аз го разбивам така- Около една и половина с.л. хайвер я намачквам върху дъската за рязане и слагам в купа, прибавям мокър хляб (поне- 3-4 филии), и пасирам. След като е станала хомогенна сместа слагам олио- ако стане много гъст хайвера се прибавя вода, ако е рядък- олио. Накрая слагам сока на половин лимон и половин глава лук. Пасирам отново и ако се е поразредил слагам още олио да се сгъсти. Винаги става идеален.

А иначе, хайвера, сложен в сол и по година ми е стоял в хладилника.

# 10
  • Бургас
  • Мнения: 60
tais , олио ми е отивало и литър и половина и два в зависимост от това колко е хайвера.Аз лично предпочитам винаги да е узрял в хладилника, за да може солта да изтреби всички гадинки. А по принцип го правя като теб. Simple Smile

# 11
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 586
Здравейте момичета.Приемате ли нови участници любители на хайвера.Моят съпруг е рибар и в къщи винаги имам хайвер във фризера.И аз го съхранявам по начин както са описали момичетат по горе.Когато почвам да правя използвам един еднолитров буркан.На 1 1/2 супена лъжица хайвер слагам една малка чашка вряла вода,нарязвам една малка глава лук и с пасатора първо пасирам без олио.Това се прави за да се напукат яйцата на хайвера.След това започвам да наливам по малко олио докато стигне необходимата гъстота.Предварително съм си накиснала хляб и най накрая слагам него,пасирам хубаво за да няма грашки и подкиселявам според вкуса,ако е необходимо добавям и малко сол.

# 12
  • Русе
  • Мнения: 298
Момичета,мога ли да замразя във фризер готов,осолен и узрял хайвер?Лятото прекалих и имам 3 компотени бурката.Обичаме разбит хайвер,ама това е огромно количество при положение,че се ползва по една супена лъжица.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт