Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Какво от лапад?

  • 14 май 2009, 15:00 ч.
  • Преглеждания  4 489  Мнения  17  Онлайн  1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 214
Първо ми хрумна баница естествено,но нещо не ми се хапват тестени изделия.
Дайте идеи,моля. Hug

Реклама
# 1
  • Габрово
  • Мнения: 254
Аз правя лапад с ориз:
Първо попарвам лапада с гореща вода и през това време запържвам малко лук, после ориза, наливам вода да поомекне, добавям подправки- магданоз, чубрица.. и накрая лапад. Всичко това го изсипвам в тава и пека. Накрая правя заливка от 2 яйца и 1/2 к кисело мляко с щипка сода и допичавм до зачервяване.

# 2
  • под дъгата
  • Мнения: 112
сарми

# 3
  • Мнения: 1 167
Аз правя пиле с лапад:)
След попарването, режа лапада  и го отцеждам. В една тенджеррка запържвам зелен лук с пилето, после добавам лапада + 100мл дом сос+ 1с.л.червен пипер,сол и доливам с вода.След като заври добавял 1/2чаша ориз.  И варя докато пилето се свари  Peace

# 4
  • София
  • Мнения: 5 001
Задушаваш лапада с 1 връзка зелен лук и малко олио.Прехвърляш в тавичка,добавяш натрошено сирене и поръсваш с 1 шепа ориз.Сол на вкус, може и малко черно пиперче,водичка.Пъхаш във фурната.След като е готов ориза,заливаш със заливка от 2 яйца и кисело мляко+1 с.л. брашно.Допичаш във фурната до златиста заливка.Накрая поръсваш с настърган кашкавал при сервиране(целта е да се разтопи от топлината на порцията)...


П.П. Може да се добави вътре и сварено пилешко бяло месо или нещо пушено като филенце,шунка....Също е много вкусно.

# 5
  • Мнения: 1 798
Бъркани яйца с лапад
лапад
1-2 връзки пресен лук
1-2 стръка пресен чесън
6 яйца,около 150гр.сирене,черен пипер,сол на вкус.
 В дълбок тиган се задушават лука, чесъна, и лапада,нарязани на ситно с малко водичка. Като се изпари изцяло водата ,и се позапържи малко се прибавят яйцата,бъркат се хубаво до готовност. Маха се от огъня, натрошава се сиренето, сол ,и черен пипер.
.

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 214
Еееее,супер сте!Страхотни идеи  Hug
Сетих се и аз за нещо и сега ще го споделя с вас.Когато бяхме в Родопите си спомням,че правеха една салата,която е местна.Зеления-лапад,спанак-попарени,нарязани на много дребно се разбъркват с цедено кисело мляко,извара,катък /каквото имате/.Направо е божествено!Особено за дюканските режими е екстра/без катъка/.

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 17:11 от Mi6i76

# 7
  • Варна
  • Мнения: 421
Аз обожавам яхния с агнешко и лапад както майка ми я прави  Embarassed

# 8
  • София
  • Мнения: 2 150
Тъкмо имам замразен лапад и пресен киселец и утре ще направя омлет подобен на delicate    bouquet

# 9
  • в страната на абсурдите
  • Мнения: 1 180
аз правя нещо,което го наричаме бурания.лапада измит и нарязан се бланшира  /във вряла вода се пуска да омекне/.запържва се ,като му се прибавя сол и накрая червен пипер.разбъркваш кисело мляко,прибавяш счукан чесън ,сол и копър.като изстине лапада се прибавя към киселото мляко.аз го харесвам повече ,когато е охладен .същото можеш да го направиш и със спанак,само че спанака не се бланшира.

# 10
  • Мнения: 2 094
В едно заведение скоро хапнах сарми, много ми допаднаха  Peace

# 11
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 516
Първо ми хрумна баница естествено,но нещо не ми се хапват тестени изделия.
Дайте идеи,моля. Hug

   Това е моето предложение:
   задушавам пресен лук,добавям гъбите,които съм позадушила леко предварително,
   добавям зеленийката/спанак или лапад/
   една чаша ориз,много магданоз и няколко стръкчета джоджун.
   Тази смес слагам в тавичка и отгоре нареждам пилешко месо,предварително сварено.

    Ако правиш само лапад/спанак/  с гъби и ориз  можеш да чукнеш  цели яйца като в гнезда ко
    гато е почти готово,за да се запекат отгоре или
   
  може и да разбиеш няколко яйца,малко сметана и да залееш да стане заливка като на мусака,
  ако нямаш сметана сложи няколко лъжици по-гъсто кисело мляко.

  а ето и снимка на пилешко с лапад,гъби и ориз

 

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 17:10 от tutulina

# 12
  • софия
  • Мнения: 368
а постен лапад с ориз става ли или само със спанак?

# 13
  • Мнения: 9 800
И това пиле в спаначен сос става много вкусно с лапад вместо спанак.

# 14
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 585
С хубави големи листа от лапад може да се приготви суши.Става много приятно и вкусно дори

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт