Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
Момичета и момчета, давайте рецепти с пчелен мед, че имаме много в къщи. Може и козметични рецепти ако се сетите. smile3503
Цитирай

София

Мнения: 1 771
Добре ми напомни за тази рецепта, че отдавна не съм я ползвала. Тя е за почистване на лице ама в този форум хич не върви да я пускам.
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Майка ми прави едни много ефектни меденки-ме4ета /и много вкусни/, които са много подходящи за детско парти, например. А ако не са ме4ета, може най-обикновени кръгове да са, тогава стават по-лесно и бързо. Но аз сега ще ти ги нашиша така, както винаги ни ги правеше за Рождените дни и падаше голяма веселба, докато помагахме. Меденките всъщност са във формата на ме4ешки ли4ица, ефектни са.

Меденки - мечета

Продукти: 2 яйца, 2 к. ч. захар, 2 к. ч. олио, 2 с. л. мед, 1 канела, 1 равна с. л. хлебна сода, брашно - колкото поеме.

Замесва се меко тесто. разточва се тънка кора и се изрязват кръгове с водна чаша. С капачката на паста за зъби се изрязват по 2 очички и изрязаните тестени малки кръгчета се "залепват" за ушички. С лек натиск на капа4ката се оформя и устата на ме4ето. Изпичат се равен брой личица и нормални гръг4ета /в намаслена и поръсена в брашно тави4ка/ и после се слепват едно по едно с мармалад. Когато върху обикновен кръг, намазан с мармалад, се залепи ли4ице, ме4етата добиват завършен вид - кафеви4ки, с о4и4ки в цвета на мармалада! /Ако не ви се занимава, може само кръгове или каквато и да е форма, залепени един за друг/. Намазаните и слепени меденки се оставят да "починат" поне 2-3 часа, за може сладкото да попие и да омекнат.
Лично аз ги предпочитам на другия ден.
Превъзходен вкус!!!
Цитирай

София

Мнения: 590
"Адска смес"

1л вода
100 г мед
сока от два (или три) изстискани лимона

Всичко се забърква, сипва се в стъклена кана (не знам защо, ама има по - добър вкус, отколкото в пластмасова), слагат се нарязани резенчета лимон и се охлажда в хладилника Smile Лимонада, aма с мед - страхотия - хем вкусно, хем здравословно
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Това е супер идея. Моя сладур мед не мога да го накарам да яде и затова все му го забърквам с нещо, например в мюслито на закуска.
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
Добре ми напомни за тази рецепта, че отдавна не съм я ползвала. Тя е за почистване на лице ама в този форум хич не върви да я пускам.
Аз пуснах тема и в " Красива мама", кажи поне там рецептата , моля те! Praynig
    Много благодаря за рецептата за медени мечета и за медената лимонада  bouquet
Цитирай
Меден кекс

1 ч.ч.=250 мл

1 ч.ч. мед
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. черен/зелен чай, много силен
3 яйца
3 ч.ч. брашно
2 с.л. сметана
2 с.л. олио
1/2 ч.л. сода
канела, карамфил, индийско орехче
щипка сол

Яйцата се разбиват със захарта, добавят се останалите съставки, като брашното се пресява.
Тестото се изсипва в намаслена и набрашнена кексова форма (от тези по-големите с дупка в средата).
Кексът се пече 50-60 мин на 180 С/350 F.
Готовността на сладкиша се проверява с клечка, защото тестото е тъмно и не се вижда, кога е изпечено.
Цитирай


Мнения: 2 952
аз  слагам мед на  пилешкото .Слагам му меда и малко   соев  сос и  го  слагам така да преседи  в хладилника  поне 1  4ас.После пека.Става  сладко , пикантно ...ако  сложиш и малко люто нещо.
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
"Адска смес"

1л вода
100 г мед
сока от два (или три) изстискани лимона

Всичко се забърква, сипва се в стъклена кана (не знам защо, ама има по - добър вкус, отколкото в пластмасова), слагат се нарязани резенчета лимон и се охлажда в хладилника Smile Лимонада, aма с мед - страхотия - хем вкусно, хем здравословно
Предлагам да се смени името на "Райска смес" smile3501
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
аз  слагам мед на  пилешкото .Слагам му меда и малко   соев  сос и  го  слагам така да преседи  в хладилника  поне 1  4ас.После пека.Става  сладко , пикантно ...ако  сложиш и малко люто нещо.
Да, това е много хубаво! Аз мариновам всякакви меса с малко мед, особено пилешки пържолки с мед , подправки, бяло вино и малко лимон - става страхотно!
Цитирай

София

Мнения: 3 394
аз слагам мед на пилешкото .Слагам му меда и малко соев сос и го слагам така да преседи в хладилника поне 1 4ас.После пека.Става сладко , пикантно ...ако сложиш и малко люто нещо.
Да, това е много хубаво! Аз мариновам всякакви меса с малко мед, особено пилешки пържолки с мед , подправки, бяло вино и малко лимон - става страхотно!
  И аз ги правя по същият начин. Ако правя крилца накрая им слагам и малко канела.
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
О, пилешки крилца на скара, предварително мариновани с мед и туй-унуй ни е любимо  ядене! Винаги когато ходим в "Метро" имаме поръчка от детето да не забравим да купим прясно охладени пилешки крилца ! HugНе съм пробвала досега с канела, но ще опитам следващият път. Аз слагам малко канела на лозовите сърми, на яхнията, на сосове за спагети понякога.
Цитирай

София

Мнения: 590
"Адска смес"

1л вода
100 г мед
сока от два (или три) изстискани лимона

Всичко се забърква, сипва се в стъклена кана (не знам защо, ама има по - добър вкус, отколкото в пластмасова), слагат се нарязани резенчета лимон и се охлажда в хладилника Smile Лимонада, aма с мед - страхотия - хем вкусно, хем здравословно
Предлагам да се смени името на "Райска смес" smile3501
А, дарлинг, не може че мъжо ще се цупи (аз така и не споменах че той готви у нас - та и рецептата и името са негово производство  Embarassed )
А - и искам само да добавя че всеки може да си слага толкова мед, колкото иска да му е сладко (или пък кисело) питието.
Цитирай


Мнения: 3 452
Колко много имате? Да не си произвеждате? Искам да кажа, продавате ли?

За готвене не го използвам. Чувала съм, че маринати хубави ставали с него, но също така, че като прегори медът, образува някакви си вредни вещества.

Нали знаете, че медът не се загрява над 45 градуса Целзий - отиват на кино всичките му полезности. Аз го ям сутрин, омесен със сусамов тахан 1:1.
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Аз го ям сутрин, омесен със сусамов тахан 1:1.
Това за подсилване на организма ли го взимаш? Доста хранително ми се струва!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора