Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 16 май 2009, 08:39 ч.
  • Преглеждания  448  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • Варна/София
  • Мнения: 18 982
Здравейте момичета,

подробно прочетох статията във форума за съхранение на кърмата.

Искам да попитам следното:

Когато се изцеди кърмата и след няпример час, два, три (нали до 6 часа на стайна температура е годна за ядене) се даде и от нея остане, може ли остатъка да се съхранява или се изхвърля т.е. веднага след изцеждането ли трябва да се сложи в хладилника или може и след това, в рамките на 4-6 часа???

Благодаря ви предварително

Реклама
# 1
  • на брега на морето
  • Мнения: 248
Ако разбирам правилно, мисля, че не е добра идея (а и ми се струва съвсем логично) да съхраняваш в хладилник кърма, която вече е стояла на стайна Т час-два и от нея е давано на бебенцето.
Остатъкът се изхвърля ... с такова впечатление съм останала от това, което съм изчела за съхранението на кърмата.

Нека кажат и по-опитните кърмачки Simple Smile

# 2
  • София
  • Мнения: 95
Аз знам до три часа на стайна температура и следователно после в хладилника - не 24 часа, а по-малко.А и  в сегашните жеги 6 часа май са множко Simple SmileЛично аз гледам след като го нахраня, ако има останала кърма веднага да я сложа в хладилника.

# 3
# 4
  • Sofia
  • Мнения: 106
Аз съм давала на дъщеря си кърма, която е стояла 4 часа на стайна температура / пътувах на дълъг път и сърце не ми даваше да изхвърля кърмата/ и нищо не й стана. Иначе когато й давам кърма от шишето и не я изяде никога не я изхвърлям, а я прибирам в хладилника и я предлагам на следващото ядене. Съответно пак нищо не й е ставало, а се случва често. Дори понякога съм прибирала и кърма, която съм предлагала 2 пъти и не е искала да я изяде. Но никога не давам кърма, която е престояла повече от 24 часа от изцеждането / независимо дали е стояла само в хладилник или на стайна температура + хладилник/.

# 5
  • Варна/София
  • Мнения: 18 982
Teara,

колко време след като я изкараш от хладилника, я предлгаш т.е. е с нормална температура за ядене?

# 6
  • гр. София
  • Мнения: 693
Когато се изцеди кърмата и след няпример час, два, три (нали до 6 часа на стайна температура е годна за ядене) се даде и от нея остане, може ли остатъка да се съхранява или се изхвърля т.е. веднага след изцеждането ли трябва да се сложи в хладилника или може и след това, в рамките на 4-6 часа???

Благодаря ви предварително


Остатъкът се изхвърля.

Колкото по-бързо прибереш кърмата в хладилника, толкова по-дълго е годна за консумация. Стои ли 6 часа на тези жеги трябва да я изхвърлиш, обезсмисля се прибирането и в хладилник.

# 7
  • вкъщи
  • Мнения: 703
до три  часа на стайна температура

# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 3 661
Винаги изхвърлям останала кърма от яденето.Някъде бях чела  , че не е хубаво да се предлага повторно такава кърма заради опасността от появата на бактерии.Но ще ми е интересно да да знам дали това е така наистина. newsm78

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт