Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна/София

Мнения: 16 065
Здравейте момичета,

подробно прочетох статията във форума за съхранение на кърмата.

Искам да попитам следното:

Когато се изцеди кърмата и след няпример час, два, три (нали до 6 часа на стайна температура е годна за ядене) се даде и от нея остане, може ли остатъка да се съхранява или се изхвърля т.е. веднага след изцеждането ли трябва да се сложи в хладилника или може и след това, в рамките на 4-6 часа???

Благодаря ви предварително
Цитирай

на брега на морето

Мнения: 248
Ако разбирам правилно, мисля, че не е добра идея (а и ми се струва съвсем логично) да съхраняваш в хладилник кърма, която вече е стояла на стайна Т час-два и от нея е давано на бебенцето.
Остатъкът се изхвърля ... с такова впечатление съм останала от това, което съм изчела за съхранението на кърмата.

Нека кажат и по-опитните кърмачки Smile

Цитирай

София

Мнения: 93
Аз знам до три часа на стайна температура и следователно после в хладилника - не 24 часа, а по-малко.А и  в сегашните жеги 6 часа май са множко SmileЛично аз гледам след като го нахраня, ако има останала кърма веднага да я сложа в хладилника.
Цитирай


Мнения: 1 904
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.30 Peace
Цитирай

Sofia

Мнения: 106
Аз съм давала на дъщеря си кърма, която е стояла 4 часа на стайна температура / пътувах на дълъг път и сърце не ми даваше да изхвърля кърмата/ и нищо не й стана. Иначе когато й давам кърма от шишето и не я изяде никога не я изхвърлям, а я прибирам в хладилника и я предлагам на следващото ядене. Съответно пак нищо не й е ставало, а се случва често. Дори понякога съм прибирала и кърма, която съм предлагала 2 пъти и не е искала да я изяде. Но никога не давам кърма, която е престояла повече от 24 часа от изцеждането / независимо дали е стояла само в хладилник или на стайна температура + хладилник/.
Цитирай

Варна/София

Мнения: 16 065
Teara,

колко време след като я изкараш от хладилника, я предлгаш т.е. е с нормална температура за ядене?
Цитирай

гр. София

Мнения: 693
Когато се изцеди кърмата и след няпример час, два, три (нали до 6 часа на стайна температура е годна за ядене) се даде и от нея остане, може ли остатъка да се съхранява или се изхвърля т.е. веднага след изцеждането ли трябва да се сложи в хладилника или може и след това, в рамките на 4-6 часа???

Благодаря ви предварително


Остатъкът се изхвърля.

Колкото по-бързо прибереш кърмата в хладилника, толкова по-дълго е годна за консумация. Стои ли 6 часа на тези жеги трябва да я изхвърлиш, обезсмисля се прибирането и в хладилник.
Цитирай

вкъщи

Мнения: 702
до три  часа на стайна температура
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 657
Винаги изхвърлям останала кърма от яденето.Някъде бях чела  , че не е хубаво да се предлага повторно такава кърма заради опасността от появата на бактерии.Но ще ми е интересно да да знам дали това е така наистина. newsm78
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.