Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 май 2009, 13:47 ч.

панирани сиренца - как?

  • 35 285
  • 16
  •   1
Отговори
  • Мнения: 332
Имам въпрос? От скоро ям сирене, колкото и странно да звучи, и то го ям само панирано, опитвам се да си го панирам в къщи с яйце и галета, и става мн добре но за съжаление е мн солено, ако го изкисна предварително после когато го пържа много ще пръска защото ще поеме вода...
кажете вие как го правите?
а някъде гледах че се правят топчета от сирене и се панират, ако някой знае как моля да ми обясни
много благодаря

# 1
# 2
  • Мнения: 2 110
Продукти: 500 г бяло краве сирене, 2 яйца, 3 лъжици брашно, 1 чаша прясно мляко, галета, мазнина за пържене, черен пипер.
Приготвяне: Нарязваме сиренето на филии и ако е солено го потапяме в млякото, за да се обезсоли. Овалваме всяко парче в брашно, разбитите яйца, галета и ги пържим в сгорещена мазнина до златисто от двете страни. Сервираме го топло, поръсено с черен пипер, гарнирано с картофено пюре и салата според сезона.
Когато ни остане от панировката, разреждаме я с малко прясно мляко или вода, изпържваме по една филия стар хляб и я използваме като канапе на панираното сирене.

# 3
  • Мнения: 5 656
Хрупкави хапки със сирена и бекон мое изпълнение



Пикантни топчета със сирена на Йоланта Делибозова



Иначе за панирани сирена на филии избирам сирене, което няма шупли и е сравнително меко. Най-често Дунавия, но истинска. Потапям парчето сирене във вода, после в брашно, после в разбити яйца, после в галета, пак в яйца и в тигана. По този начин панирам кашкавали, топени и всякакви видове сиренца. Ето така изглеждат



а това е панирани сирене и топено  с орехи и сладко от боровинки  - след последното топване в яйца е потопено в едро смлени орехи и отпочинало за 30 мин. в хладилник.

# 4
  • Мнения: 332
много ви благодаря, страхотни сте, ще пробвам рецептите
днес цял ден бях нервна и ядох бисквити, ако утре не сам качила  много отивам до магазина и застъпвам с панирането, че като знам колко съм лакомичка много сиренца мога да изям, а после и много вода да изпия Simple Smile
пак благодаря ви Hug Hug Hug  bouquet

# 5
  • варна
  • Мнения: 220
--------------------------------------------------------------------------------

Ето сиренца и кашкавалчета на Хепи   .  Натрошавате сиренето -на килограм сирене-2яйца  ,2-3щипки червен пипер Трябва сиренето и кашкавала да са по- твърди  Може малко сух чесън  .Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно нареждат се в в нещо плоско и да се замразят във фризера  .След като замръзнат се изсипват в торбичка найлонова и така се съхраняват във фризера  .Когато ви потрябват  или ви дойдат неканени гости -разбивате бира ,1яйце и брашно -на гъста каша  .Замразените топчета ги пускате в панировката и с лъжица  полуизцедени ги пускате и ги пържите в загрята маслена баня  .По същия начин и кашкавалчета  ,само че кашкавала е настърган

# 6
  • Мнения: 4 916
Можеш да оипташ да ги оваляш в сусам  Peace

# 7
  • София
  • Мнения: 111
Ще пробвам обезателно!

# 8
  • Сoфия
  • Мнения: 1 650
Да, в сусам ще са супер...

# 9
  • Варна
  • Мнения: 549
--------------------------------------------------------------------------------

Ето сиренца и кашкавалчета на Хепи   .  Натрошавате сиренето -на килограм сирене-2яйца  ,2-3щипки червен пипер Трябва сиренето и кашкавала да са по- твърди  Може малко сух чесън  .Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно нареждат се в в нещо плоско и да се замразят във фризера  .След като замръзнат се изсипват в торбичка найлонова и така се съхраняват във фризера  .Когато ви потрябват  или ви дойдат неканени гости -разбивате бира ,1яйце и брашно -на гъста каша  .Замразените топчета ги пускате в панировката и с лъжица  полуизцедени ги пускате и ги пържите в загрята маслена баня  .По същия начин и кашкавалчета  ,само че кашкавала е настърган


  bouquet

# 10
  • Добрич
  • Мнения: 206
Запис   Simple Smile

# 11
  • Мнения: 1 849
но за съжаление е мн солено, ако го изкисна предварително после когато го пържа много ще пръска защото ще поеме вода...
Аз ,неизкиснато сирене не ям,прекалено ми е солено  Sick
Не съм имала проблеми при паниране,не пръска,все пак нали го запечатваш с галета.....тя поема влагата  Peace.
Ако ти се вижда чак толкова влажно ,може да го сложиш върху домакинска хартия за 30мин. и след това да панираш.

# 12
  • у дома с любимите си хора
  • Мнения: 472
Аз ги панирам в паста пат-а-фри.

брашно -малко повече от 1/2ч.ч.
вода-1/2ч.ч.
бира/може да се замени с прясно мляко/-1/2ч.ч
яйца-2 или 3
малко олио.

По особенна е технологията,но стават върховни.
Брашното,жълтъците,олиото и бирата се разбиват до каша,а белтъците отделно на твърд сняг с щипка сол.Белтъците се прибавят при кашата и внимателно се объркват за да не спадне масата,а да си остане пухкава.После сиренцата се топят в пастата и се пържат в сгорещена мазнина.

Така панирам и кашкавал и рибни филета

# 13
  • София
  • Мнения: 80
Вилиан рецептата ти е уникална ! Пробвах я - стана страхотно Peace Благодаря Hug

# 14
  • нямам
  • Мнения: 81
Обожавам сирене, обичам го солено. Теб обаче ако те притеснява солта, може да пробваш с тофу вместо сиренце.

Аз имам питанка към момичетата. Не обичам пържено, та може тези чудесни рецепти да се приготвят във фурната? Или на скара? Как?

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт