Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора


Мнения: 2 783
Момичета потърсих подобна тема но не открих дайте идеи.Нещо различно от традиционните зеленчук,месо и яйце отгоре.
Цитирай

София

Мнения: 3 334
риба по мелничарски, пресни картофи с кашкавал, свинско със зеле
Цитирай


Мнения: 157
Яйце отгоре аз слагам само на гювечета.
Зимата правех свински пържоли, загънати в зелев лист, става страхотно, само че не върви за лятото май.
Цитирай


Мнения: 278
Майка ми прави ориз със зеленчуци в гювеч-става много добре.
Цитирай

Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

Мнения: 447
Момичета потърсих подобна тема но не открих дайте идеи.Нещо различно от традиционните зеленчук,месо и яйце отгоре.
     Това е предложение за свинска каварма с гъби,а месото може да се смени с това,което же-
    лаете.

    Аз я правя по следния начин:
              8 котлета,на които махам костта и разтварям за да станат по-тънки,овкусявам със сол и 
              чер пипер и между тях слагам парчета лимон и в хладилника в покрит съд от вечерта,
              около 1 кг.лук на глави,но от водния,защото не е толкова лютив
              гъби около 800 гр.нарязани на ленти,
              моркови 3-4 бр.на колелца ,
              2-3 домата/ или  консервирани на парченца около 400 гр./
              6-8 скилидки чесън,чер пипер,сол на вкус,дафинов лист
              1 чаена чаша червено вино и 1ч.ч.вода,125 гр.масло/или по желание друга мазнина/

              Лукът,морковите и гъбите разделям на две части.

              В глинен гювеч нареждам най-отдолу доматите ,върху тях 1/2 от лука,морковите и гъби
              те,нарязаните скилидки чесън,сол,чер пипер,дафинов лист.Нареждам котлетите,като
              махам лимоновите парченца между тях.Отгоре им останалото количество,лук,моркови и
              гъби.Нарязвам маслото на парчета и наливам виното и водата.Затварям с
              капака.Слагам в студена фурна и пека около 3 часа при температура 180 градуса.
              Поднасям със салата според сезона.

               

               

               
               
 


     
       

 



 
               

« Последна редакция: нд, 17 май 2009, 13:37 от tutulina »
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Всичко може в гювеч да се сготви. Аз едно време като живеех на квартира имах само един гювеч и готвех всичко в него, даже и супа.
Истина е, че яденето в такъв съд става по-вкусно, особено мусаката.
Цитирай

София

Мнения: 3 748
Аз правя следното гювече- редуваш изброените продукти на пластове в каквато последователност ти хареса:
картофено пюре
бекон
гъби
кисели краставички
кашкавал или топено сирене
лук нарязан на много ситно
Най-отгоре завършващ с настърган кашкавал и чубрица или шарена сол.
Става много вкусно. Може да се направи както в гювече, така и в йенска тенджера Peace
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Всичко може в гювеч да се сготви. Аз едно време като живеех на квартира имах само един гювеч и готвех всичко в него, даже и супа.
Истина е, че яденето в такъв съд става по-вкусно, особено мусаката.

И аз това щях да пиша, всичко става в гювеч и е много вкусно. Аз лично напоследък готвя ориза само в гювеч.
Цитирай


Мнения: 8 604

Две много вкусни рецепти на Лео: "Пилешка фантазия" в гювеч! , и със заешко става разкошотия.
И втората и модификация - Пилешка фантазия в гювеч №2 !
Цитирай

все тук

Мнения: 1 600
Точно днес метнах в гювча кюфтета по чирпански - супер станаха.
Цитирай


Мнения: 11 612
Точно днес метнах в гювча кюфтета по чирпански - супер станаха.

А сега и рецептата ако може......

Гювеча е съд, който и един прост боб може да ти превърне в произведение на изкуството!
Цитирай

Плевен

Мнения: 4 997
Обикновено готвя класическия гювеч с телешко в него.
За капама става.
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 206
Аз правя обикновено: свински вратни пържолки, картофи, морковчета, тиквички, ситно нарязан лук, сол, малко мазнина и малко водичка. След час добавям домати (доматени пюре), червен пипер и ситно нарязан копър. Става чудесно!
Цитирай

Кебекуйка

Мнения: 3 930
Пържоли по ловджийски адаптирани по наш вкус:

Запържваме свинското (на тънки пържолки) оваляно в брашно в сгорещено олио на котлона - вадим и слагаме в гувеча.
В същото олио запържвам зелен лук, слагам в гювеча + гъби, дом. пюре, червено вино, вода и 1-2 дафинови листа.

Става като по учебник  chef
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
тажини по марокански,във вси4ки вариации! освен това боб; риба  с домати; домати с пържени патладжани и 4есън!мермез или лу4ена яхния с месо! това е много хубав съд за готвене!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора