Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 235
Аз не съм медицинско лице , но мисля ,че ако има бактериална инфекция , то тя трябва да е причинена от бактерия, която от своя страна при изследване трябва да се изолира и да се направи антибиограма! Малко предистория - детето ми е на 5 г. в сряда се разхремави, в четвъртък започна да вдига температура, в петък го заведохме на преглед ,защото по небцето му в меката част видях поле с размерите на 2ст. покрито с ярко червени точки , като набито от топлийка. Педиатърката каза , че гърлото е червено и с налепи , т.е има бактериална инф. , за характерните точки не отговори нищо конкретно. Препоръча антибиотик, по принцип се лекуваме с хомеопатия, но тя го следи ,защотот детето е с астма и сме се разбрали ,че тя ще го следи , но ще преминаваме към антибиотик , само в изключително крайни случаи , когато хомепоатията не може да овладее ситуацията. За нея бактериалната инф. беше такъв случай. Обадих се на хомеопата ни , малшанс но не беше в града за два дни. Предположи скарлатина и при условие , че не може да види детето, препоръча да се доверим на педиатъра ни.В събота пуснах секрет от гърлото в най-добрата лаборатория в града. Предположих ,че дори да не е скарлатина, поне ще се види причинителя и дали антибиотика е правилно избран. Днес видях резултатите - няма открити патогенни организми!!! Как тогава детето има гнойна ангина и  СУЕ 35 , левкоцити 11,5 , а няма изолирана бактерия? Аз ли пропускам нещо, моля някой, по компетентен от мен да ми обясни как е възможно това? Това ми се случва за трети път ,поради честа хрема го изследвахме за стафилококи - и носен и гърлен секрет - винаги отрицателни! Веднага след последното такова изследване , направихме изследване в АНАСТА - СФ. - резултата е 4-та най-висока степен на зараза със стафилококи?  Не можаха да ми обяснят защо не са хванали стафилокока в  другите лаборатории.
РР. Само да отбележа, че в събота цялата устна кухина беше покрита с дребни червени пъпчици , колкото главичка на топлиика, езика , който предният ден беше обложен , в събота започна да почервенява първо върха и страничните ивичици ,после целия и се покри също със пъпчци. Обрива изчезна в неделя. Външен обрив нямаше ясно изразен, появи се по гърдичките нещо подобно, но може и да е от горещината, защото изчезна за няколко часа. Като картина страшно много приличя на скарлатина, просто не знам какво да мисля, и дали не натрових излишно детето с антибиотик!!

# 1
  • София
  • Мнения: 7 071
Ако е скарлатина, не сте го тровили излишно, защото тя така се лекува - с пеницилинов антибиотик /10 дни/.
Като описваш езика - прилича ми на характерния за скарлатината "малинов" език - първо целият обложен, а после постепенно от ръбчетата към центъра става малиново червен и грапав.
Ти сама казваш, че в тази лаборатория и друг път са били некоректни резултатите, тъй че е възможно и този път така да се е получило.

# 2
  • Мнения: 235
Да, безпорно при скарлатина е най-добре да е на антибиотично лечение , но просто губя вяра в лабораторните изследвания! Предходните изследвания са правени в две различни лаборатории, тази е третата, а кръвната картина определено не е за вирусно заболяване, левкоцитите са високи, признаците , които описах са почти като по учебника за скарлатина, а бактерии няма!! Остава ми и съмнението , че ако има бактериална инфекция и тя не е в гърлото , може да е на друго място, което сега се замаскирва с тази ангина.

# 3
  • Мнения: 1 223
От опита ми последните 5 месеца, в които безуспешно се борим с една бактерия в урината - оказа се, че като концетрация е под прага на значителността /беше 10 на 4та/ и в комбинация с резултатите за седимента и албумина - един от водещите педиатри ме успокои че няма нищо тревожно и подлежащо на лечение. Само да кажа, че поне 4 пъти ходихме в лаборатория която откриваше бактерията в "тревожна" концентрация, а последната - писаха че няма патогенни организми - т.е. е под прага на значителността.
Като се има предвид, че микробиологията е доста назад в България, то методите за определяне на броя и прага на бактериите могат значително да се отклоняват в отделните лаборатории, поради различните специалисти, които провеждат изследването.

# 4
  • София
  • Мнения: 7 071
методите за определяне на броя и прага на бактериите могат значително да се отклоняват в отделните лаборатории, поради различните специалисти, които провеждат изследването.

Да не говорим, че самата проба може да не е взета качествено или пък да е замърсена  Thinking

Остава ми и съмнението , че ако има бактериална инфекция и тя не е в гърлото , може да е на друго място, което сега се замаскирва с тази ангина.

Дори да има някаква друга бактериална инфекция, би трябвало този антибиотик всичко да изчисти, тъй че не се притеснявай.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт