Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 48 отговора

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670


  Може би трябва да отнеса въпроса си към рускоговорящите съфорумки, но може ли да ми кажете за какво се използва кефира?Видях, че в магазина са заредили доста от него и в спомените ми нахлуха руските филми от едно време и любимия им кефир.Използва ли се за готвене, има ли някакви предимства?
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Аз си правя в къщи кефир.Аз си го пия просто така или го смесвам в блендера с плодове и малко мед.А също така го използвам за таратор или понякога вместо кисело мляко.
Ето тук има доста написано за кефира
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B5%D1%84%D0%B8%D1%80
Цитирай


Мнения: 8 581
Кефирчето ми е много любимо и страшно много ми е липсвало тук, все съм се чудила що не го внасят. Биляна, хубава новина си написала   bouquet, ще има да  досаждам на софийските роднини да ми носят кефир. Very Happy Но още утре ще се огледам и из нашите магазини, да не би пък да се е появил. Пиех си го натюр в големи количества, сладкиши се правят с него, някаква супа, подобна на нашия таратор правеха рускините, но имаше и шунка или някакво месо в нея, вече не помня. Но е нещо, което много обичам, пък и е доста полезно.
Цитирай


Мнения: 2 711
Много харесвам тази напитка и се радвам, че вече и в България я има.
Биляна, в кой магазин я видя ?
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670


 Девойки, в Англия съм Confused
Цитирай


Мнения: 2 711


 Девойки, в Англия съм Confused
hahaha и ние на опашка се наредихме Laughing...
Толкова ли е трудно да се внася тази напитка и в България Thinking?
Цитирай


Мнения: 8 581


 Девойки, в Англия съм Confused

Ех, пълно разочарование.....................Аз пък защо само София видях и набързо реших............Пийвай си го с удоволствие в Англия, пък ако искаш рецепти за използването му, ще ти напиша.  Crying or Very sad
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 065
Още от началото си знаех, че нарпазно се радват някои и че става въпрос за Англия.  Sad Обожавам кефир и ряженка също- пак руски млечен продукт. Ползва се за пряка консумация или за влагане в теста и някои ястия. Абе нещо като нашето кисело мляко си е приложението- става за много работи. Майка ми има кефирна гъба, но аз нямам мерак да си я гледам и затова не си взех от нея.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Кефир  Sick Sick Sick

Отвратително е според нашето семейство  Stop Нито за пиене става, нито за таратор, смърди, брр...  Sick
Цитирай


Мнения: 2 711
Значи не говорим за една и съща напитка.
Това, което съм пила в Русия има вкус на гъст айрян със сметана.
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Мда и тук е много вкусен кефирът. Точно като айрянче, но леко резливо. Аз си купувам с по-ниска масленост. Има го и в много сладки вариации, но аз го харесвам натюр. Като всички заквасени млечни продукти е много полезен. Използва се при месене на теста с мая (може да замени прясното или кисело мляко. Аз го слагам вместо кисело мляко при правене на ръжен хляб.
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
Кефир  Sick Sick Sick

Отвратително е според нашето семейство  Stop Нито за пиене става, нито за таратор, смърди, брр...  Sick
   Според мен си "смърди" на кисело мляко(или близо към това). Peace


    Аз обичам Кефира.И Ряженката също(прави се от сгъстено от дългото варене по специален начин прясно мляко).( Както и Простокваша,както и Бифидок,както и......абе има голямо разнообразие от кисело-млечни произведения в бившия Съюз.)thumbsup
    Най-вече се пие в чист вид.Слага се и в сладкиши,като кисело мляко.Вари се и супа с него,както спомена Лабрекс,само че аз я знам без месо.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670


 Сега прочетах подробно всички отговори, благодаря!

 Вие се разочаровате, че го няма в България, а тук стои непокътнат.Има го на полските щандове с храни, но интерсът към него е малък.Това англичанин да пробва чужд вкус е почти непосилно Confused

 Винаги съм си преставяла кефира на нещо подобно като сметана, сега ми се изясни.
Използва се при месене на теста с мая (може да замени прясното или кисело мляко. Аз го слагам вместо кисело мляко при правене на ръжен хляб.

 Може ли навсякъде да се заменя във всички теста?Като чуя тесто и се разтапям Smile

  labrex , ще съм много благодарна, ако ми напишеш някоя рецепта с кефир, по възможност солена.Но и сладка ще опитам, стига да я препоръчаш.Но стига да не те затруднява писането!
Цитирай

в Tara

Мнения: 3 291
това нещо го купихме от един руски магазин (объркахме го с бълг. к.мляко)
опитахме и не ни хареса, седя в хладилника месец и накрая го изхвърлих.
не знам какво очаквахме като вкус, но не е нашия.
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
това нещо го купихме от един руски магазин (объркахме го с бълг. к.мляко)
опитахме и не ни хареса, седя в хладилника месец и накрая го изхвърлих.
не знам какво очаквахме като вкус, но не е нашия.
  МОжеше един кекс да забъркаш с него. Wink

  2-3 яйца
  1 ч.ч. захар
  1 ч.ч. кефир
  1 бакпулвер
   ванилия
   1 и 1/2 ч.ч. брашно
   (може да се сложи какао за 2 цвята,плодове и орехи,за плодов сладкиш и т.н..)

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 48 отговора