Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 19 май 2009, 18:39 ч.
  • Преглеждания  3 026  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 568
Ако някой знае как се приготвят аспержи ще съм му благодарна да сподели. При нас последните няколко седмици започнаха да продават зелени и бели аспержи. Много ми се иска да сготвя нещо, но за съжаление нямам представа какво и как .  newsm78

Реклама
# 1
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Зелените си режа пресни на салатка  Peace
Белите обвивам с бекон и на скарата.

Крем-супата с белите ни ми харесва.  Confused

В нета е пълно с всякакви рецепти за аспержи  Peace

# 2
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 817
Ризото с аспержи  Peace, много вкусно става

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 303
тук ядат белите аспержи сварени във вода с малко сол и захар.
след това сервират с препържено масло или сос Холандез.

ето една рецепта и от мен
аспержи с лимонен сос

# 4
  • far far away....
  • Мнения: 145
Сварени на пара,но да не се преваряват,и заляти със сос от сирене(жълто сирене),или вместо да се варят може на грил тиган,след това и в салата да се добавят е много вкусно.
Правя също Asparagus tart с белите от консерва,тежка храна е ,но е вкусно.

# 5
  • София
  • Мнения: 718
Аз беля долната им част, бланширам за секунди във вряща вода, увивам с прошуто или хамон и на тиган до златисто. Стават мммм Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 6
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
увивам с прошуто или хамон...

Какво е хамон?  Blush

# 7
  • Мнения: 568
Благодаря за отговорите!  Hug


и аз не знам  Embarassed

# 8
  • София
  • Мнения: 718
Jamon (хамон) е испанска шунка от бут, еквивалента на италианското прошуто Peace
http://en.wikipedia.org/wiki/Jam%C3%B3n_ib%C3%A9rico

# 9
  • weltweit
  • Мнения: 6 035
Белите не ги обичам. Зелените са супер, ако докопам пресни само измивам, режа долната жилава част и на салатка с пресен чесън, домати и сирене. Замразени купувам пак зелени само, сварявам на пара или във вряща вода, сервирам със сос Холандез, Беарнез, сос от сирена, настъргано яйце и пармезан или доматен сос. Използвам ги и за гарниране паста с някои от по-горните сосове.

# 10
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Jamon (хамон) е испанска шунка от бут, еквивалента на италианското прошуто Peace
http://en.wikipedia.org/wiki/Jam%C3%B3n_ib%C3%A9rico

О, да, това го знам, присъства неотменно у нас  Grinning И двамата ми мъже не пропускат ден без него  Laughing
Но не взимаме вече от испанските  Stop - много миришат  Confused
Италианските са превъзходни!!!  Blush

# 11
  • София
  • Мнения: 718
Да, различни са, въпрос на вкус Peace

# 12
  • Мнения: 987
Зелените стават най-хубави ако се запекат до златисто на тефлонов тиган с малко олио. Слагам сол и лимонов пипер, но може и без него.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт