Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 568
Ако някой знае как се приготвят аспержи ще съм му благодарна да сподели. При нас последните няколко седмици започнаха да продават зелени и бели аспержи. Много ми се иска да сготвя нещо, но за съжаление нямам представа какво и как .  newsm78
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Зелените си режа пресни на салатка  Peace
Белите обвивам с бекон и на скарата.

Крем-супата с белите ни ми харесва.  Confused

В нета е пълно с всякакви рецепти за аспержи  Peace
Цитирай

Torino,IT

Мнения: 1 812
Ризото с аспержи  Peace, много вкусно става

Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 289
тук ядат белите аспержи сварени във вода с малко сол и захар.
след това сервират с препържено масло или сос Холандез.

ето една рецепта и от мен
аспержи с лимонен сос
Цитирай

far far away....

Мнения: 145
Сварени на пара,но да не се преваряват,и заляти със сос от сирене(жълто сирене),или вместо да се варят може на грил тиган,след това и в салата да се добавят е много вкусно.
Правя също Asparagus tart с белите от консерва,тежка храна е ,но е вкусно.
Цитирай

София

Мнения: 718
Аз беля долната им част, бланширам за секунди във вряща вода, увивам с прошуто или хамон и на тиган до златисто. Стават мммм Love Love Love
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
увивам с прошуто или хамон...

Какво е хамон?  Blush
Цитирай


Мнения: 568
Благодаря за отговорите!  Hug


и аз не знам  Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 718
Jamon (хамон) е испанска шунка от бут, еквивалента на италианското прошуто Peace
http://en.wikipedia.org/wiki/Jam%C3%B3n_ib%C3%A9rico
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Белите не ги обичам. Зелените са супер, ако докопам пресни само измивам, режа долната жилава част и на салатка с пресен чесън, домати и сирене. Замразени купувам пак зелени само, сварявам на пара или във вряща вода, сервирам със сос Холандез, Беарнез, сос от сирена, настъргано яйце и пармезан или доматен сос. Използвам ги и за гарниране паста с някои от по-горните сосове.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Jamon (хамон) е испанска шунка от бут, еквивалента на италианското прошуто Peace
http://en.wikipedia.org/wiki/Jam%C3%B3n_ib%C3%A9rico

О, да, това го знам, присъства неотменно у нас  Very Happy И двамата ми мъже не пропускат ден без него  Laughing
Но не взимаме вече от испанските  Stop - много миришат  Confused
Италианските са превъзходни!!!  Blush
Цитирай

София

Мнения: 718
Да, различни са, въпрос на вкус Peace
Цитирай


Мнения: 956
Зелените стават най-хубави ако се запекат до златисто на тефлонов тиган с малко олио. Слагам сол и лимонов пипер, но може и без него.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.