Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Ако вашето бебенце има рефлукс, в коя категория попада

Опции:

* Може да изберете максимум 2 опции.

 • Мнения: 1 260
Тъй като педиатърката ни говоря някакви неща, които са ми малко странни, ми се иска да си сверя часовника с вас. По-скоро да видя статистически, дали това, което тя твърди е вярно.

Моля, напишете ми вашите наблюдения за връзката между храненето е рефлукса (или по-ограничените проявления на връщане на храната, ако бебенцето няма поставена дигноза рефлукс):

- времеви отстояния между храненията, тип хранене,
- въвеждане на режим, промени в режима,
- реакции на детето, кога възникна връщането на храна, колко продължи

и изобщо съвети как сте преодолели "проблема" и как това се отрази на малчото. Благодаря ви!

Последна редакция: пт, 22 май 2009, 12:11 от AnMary

# 1
 • София
 • Мнения: 2 489
Аз искам само да кажа нещо: всички бебета имат някаква степен на рефлукс, защото мускулатурата на хранопровода им не е развита. И мен ме наплашиха, че Йоан има рефлукс, и за малко да спра да го кърмя заради това, защото ми казаха да не го кърмя повече от 10 минути. Не се връзвайте на тези глупости. Всички деца повръщат малко или много, в повечето случаи много, но стига да наддават добре и да не се давят, за мен това не е рефлукс. Рефлукс значи да повръщат на фонтан, да не наддават и да повръщат все така много след 3-тия месец. Извинявам се, ако това е излишна информация, NadG.

# 2
 • Мнения: 1 260
Това е много важен отговор за нас. Благодаря. Малчото е на 4 месеца и връща след всяко хранене по малко (понякога повече за съжаление).

# 3
 • Mars Hotel
 • Мнения: 3 176
Моята дъщеря не беше с диагноза рефлукс, но връщаше храна ужасно.
Кърмя я на поискване от раждането, не съм ограничавала времето за сукане. Повръщаше след всяко ядене. Много често продължаваше чак до следващото хранене. Опитвахме с оригване и без оригване, различни пози, повдигане на матрака - нищо не помогна. Някъде към 4-ия месец започна да разрежда връщането. До 6-ия месец изчезна съвсем от самосебе си.  Peace

# 4
 • София
 • Мнения: 2 489
Значи, важното е да не е много след всяко хранене. В отчетните теми едва ли има бебе, което да не е повръщало поне 3-4 пъти на фонтан, ако не и всяка седмица. И Йоан вчера върна доста, но според мен беше от преяждане. Важното е да не е всеки ден повръщане на цялата храна на фонтан. А и дори да е рефлукс, опасностите при него са лошо наддаване, аспириране (вдишване) на храна и проблеми заради киселината (болки в гърлото и т.н.). Ако бебето не се дави, като моя син, няма страшно. Но ако се дави, вече не е безобидно, поне според мен...

Имало е дни, в които съм сменяла по 5-6 блузки сутрин, защото връща по малко. И другите майки са така.

# 5
 • София
 • Мнения: 31 590
Гласувах и в 2те анкети.
Дияна нямаше "официално" поставена диагноза. Повръщаше след всяко ядене, на фонтан. педиатърката каза "засилен рефлукс". Нормализира се след 3тия месец.

# 6
 • Мнения: 1 260
Това е супер обнадеждаващо. А нервираше ли се като връща или не й правеше впечатление? И как проверяваш, че поема храна като връща - в смисъл, че все пак се храни.

# 7
 • София
 • Мнения: 1 354
и ние не на всяко хранене,но доста чесо връща храна, когато се уригне не повръща,но пък и е трудно.

# 8
 • Brokenpromiseland
 • Мнения: 1 428
Ние бяхме с установена диагноза "Гастроезофагеален рефлукс".
След раждането дъщеря ми беше изцяло на кърма, като я кърмех приблизително на 3 часа.
Повръщаше на фонтан, независимо от времето на хранене.
По тази причина започнах да я храня предимно с адаптирано мляко, защото ми направи впечатление, че когато е на кърма това повръщане се усилваше (може да е било грешка от моя страна, но тогава така постъпих).
След това започнах да давам Фрозовом, по препоръка на лекарката, което доста ни помогна.
захранването със сокчета започна в края на 4 месец, а след въвеждане на пюретата проблема съвсем изчезна...може да се е дължало и на физиологичното израстване на проблема.

# 9
 • Мнения: 252
И моята дъщеря е с диагноза рефлукс.Доста често повръща по всички възможни начини(на фонтан ,пресечено,воднисто)и въпреки това си е едно нормално ,игриво и усмихнато дете ,което наддва като за световно.Доста често повръщането и идва от това,че е малко буйна и постоянно се върти или прави нещо .Притиска се и не може да задържи храната.По-притеснително е през нощта,но за сега проблеми с давене не е имала откакто и повдигнахме матрака.

# 10
 • Мнения: 254
Диди повръщаше със шепи изпитото мляко , било то адаптирано или кърма до 4-тия месец . За себе си открих , че най малко връща след като го накърмя и после му дам 30 до 60 мил Фризовом .Постепенно с въвеждането на пюретата проблемът изчезна . До 6 - тия месец всичко отшумя .

# 11
 • New Zealand
 • Мнения: 5 183
Моето бебе беще на АМ, с рефлукс.
По съвет на педиатъра, спеше на повдигнат матрак, чаках да се оригне след всяко ядене и го хранех със специално сгъстено анти-рефлуксно АМ.

# 12
 • София
 • Мнения: 5 076
1-ва опция. Peace

# 13
 • Мнения: 3 187
при нас проблема се появи в края на4 месец когато кърмата се оказа недостатъчна и се наложи дохранване с АМ,педиатърката ни каза да повдигнем матрака на 45 градуса ,и другото е че спряхме капките за рахита.

# 14
 • Мнения: 958
Рефлулса при нас се появи веднага след раждането.
Кърмих я един месец, и тя непрекъснато повръщаше, на фонтан и накрая беше спаднала 50-100 грама от теглото на което ни изписаха.
Минахме на Ам и кърма и постепенно само на Ам защото кърмата ми спря.
Рефлукса продължи до 6-тия месец и до ден днешен ако е настинала или нещо не и е ок, повръща много обилно.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт