Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 58 отговора

София

Мнения: 767
Здравейте момичета,
имам към 3 литра мед, дайте идея как да го оползотворя  Praynig
Цитирай


Мнения: 5
Медът е  супер полезен и ако взимаш всяка сутрин по една лъжица на гладно действа много добре на организма. Стимулира имунната система и общо укрепващо.
Друг вариант е да набъркаш: мед + лимони и краве масло или мед с лимони и орехи /лимоните се смилат с корите/. Ако това е сложно може  да слагаш по една лъжица мед в купичка кисело  мляко и за закуска го хапваш. Пробвай   chef
Цитирай

София

Мнения: 767
Наистина е много полезен, но не мога да го набутам на детето. Отказва да го яде на филия или на каквото и да било. Единствения начин е да го сложа в кекс или нещо подобно. Правих скоро какаов кекс с мед, много добре стана, но търся още някакви изпитани рецепти.
« Последна редакция: пт, 22 май 2009, 15:16 от vanesa »
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Опитай да му предложиш филия, намазана с мед и масло (объркани заедно)
Моят така прояде
Цитирай

София

Мнения: 767
Опитай да му предложиш филия, намазана с мед и масло (объркани заедно)
Моят така прояде

Пробвала съм, не става Smile
Супер злояда е, а меда е почнал да се захаросва  Tired
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
аз с мед и соев сос мариновам сьомга и пилешко
Имам и едни меденки много вкусни и ефектни
Пускала съм ги тук, но не мога да ги намеря сега
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Меденки...
Плодови салати с мед,вместо захар...
Цитирай

Шумен

Мнения: 459
  Горещо ти препоръчвам рецептата на Vens от "Гответе с мен".Може да се сложи и повече мед.

Сладки топки
/ или импровизация  на тема: Какво да приготвим от останал сух козунак /
Продукти:
около 250гр.сух козунак
около 150 гр. бисквити с какао / аз използвах" Закуска"около половин пакет /
50гр.орехови ядки
2-3с.л.пчелен мед
1-2 с.л.какао
около 80 гр.меко масло
около 50 мл. прясно мляко
есенция - ванилия , ром
За глазурата :
80 гр.шоколад
20гр.краве масло
2 с.л.прясно мляко
Освен това : сладко от ягоди/ за пълнеж/ и шоколадови пръчици / за украса/
Приготвяне :Козунакът се натрошава на ситно.Отделно ореховите ядки се запичат за около две минути в микровълнова печка.След това бисквитите и орехите се смилат.Прибавят се към козунака.Добавят се маслото , прясното мляко , меда , какаото и есенциите.Омесва се тесто.Ако е много сухо се добавя още прясно мляко , ако пък е необходимо се добавят още смлени бисквити.От тестото се правят топчета , в които за пълнеж се слага малко сладко от ягоди.Готовите топчета се потапят в шоколадовата глазура  и поръсват се с шоколадови пръчици .
Забележка :Пропорциите са орентировъчни.Всичко е въпрос на импровизация .Вместо козунак може да се използват и остатъци от блатове за торта.Вместо сладко от ягоди може да се сложи сладко от вишни.Резултатът е много вкусен  , бърз и лесен за приготвяне десерт.
--------------------------------------------------------------------------------

 
 
Цитирай

София

Мнения: 767
 Горещо ти препоръчвам рецептата на Vens от "Гответе с мен".Може да се сложи и повече мед.

Сладки топки
/ или импровизация  на тема: Какво да приготвим от останал сух козунак /
Продукти:
около 250гр.сух козунак
около 150 гр. бисквити с какао / аз използвах" Закуска"около половин пакет /
50гр.орехови ядки
2-3с.л.пчелен мед
1-2 с.л.какао
около 80 гр.меко масло
около 50 мл. прясно мляко
есенция - ванилия , ром
За глазурата :
80 гр.шоколад
20гр.краве масло
2 с.л.прясно мляко
Освен това : сладко от ягоди/ за пълнеж/ и шоколадови пръчици / за украса/
Приготвяне :Козунакът се натрошава на ситно.Отделно ореховите ядки се запичат за около две минути в микровълнова печка.След това бисквитите и орехите се смилат.Прибавят се към козунака.Добавят се маслото , прясното мляко , меда , какаото и есенциите.Омесва се тесто.Ако е много сухо се добавя още прясно мляко , ако пък е необходимо се добавят още смлени бисквити.От тестото се правят топчета , в които за пълнеж се слага малко сладко от ягоди.Готовите топчета се потапят в шоколадовата глазура  и поръсват се с шоколадови пръчици .
Забележка :Пропорциите са орентировъчни.Всичко е въпрос на импровизация .Вместо козунак може да се използват и остатъци от блатове за торта.Вместо сладко от ягоди може да се сложи сладко от вишни.Резултатът е много вкусен  , бърз и лесен за приготвяне десерт.
--------------------------------------------------------------------------------

 
 




Звучи много добре, ще се пробва  Peace
Цитирай

На брега на реката

Мнения: 1 481
Няма да се смеете - аз съм правила мед с орехи и чесън за мазане върху филийки. Това е стара българска разядка и много, много вкусна. newsm74  Не си мислете, че знаете вкуса й преди да сте я опитали  Peace
Освен това  правя малки пакетчета от фолио, в които загъвам плочка сирене, намазана от всички страни с мед, поръсена с орехи и босилек или риган. Така пека пакетчетата в тава във фурната или върху скарата. Получава се страхотно предястие или мезе   chef
Цитирай

В сърцето на живота!

Мнения: 3 085
Няма да се смеете - аз съм правила мед с орехи и чесън за мазане върху филийки. Това е стара българска разядка и много, много вкусна. newsm74  Не си мислете, че знаете вкуса й преди да сте я опитали  Peace

Няма да се смея ама ми е чудно това с чесъна Rolling Eyes Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 3 745
Меденки в различни детски форми!
Сусамов тахан с мед - правят се на бонбони, като може да се овалят в кокосови стърготини или някакви смляни ядки.
Цитирай

София

Мнения: 767
а рецепта за някакви по-лесни меденки и изпитани разбира се някой ще сподели ли?  Rolling Eyes
Цитирай

София

Мнения: 767
Няма да се смеете - аз съм правила мед с орехи и чесън за мазане върху филийки. Това е стара българска разядка и много, много вкусна. newsm74  Не си мислете, че знаете вкуса й преди да сте я опитали  Peace
Освен това  правя малки пакетчета от фолио, в които загъвам плочка сирене, намазана от всички страни с мед, поръсена с орехи и босилек или риган. Така пека пакетчетата в тава във фурната или върху скарата. Получава се страхотно предястие или мезе   chef

това със сиренцето звучи много добре, но с чесъна.....нещо немога да си представя какъв вкус ще има. Сигурно е вкусно де, щом на теб ти харесва Smile
Цитирай

На брега на реката

Мнения: 1 481
Няма да се смеете - аз съм правила мед с орехи и чесън за мазане върху филийки. Това е стара българска разядка и много, много вкусна. newsm74  Не си мислете, че знаете вкуса й преди да сте я опитали  Peace

Няма да се смея ама ми е чудно това с чесъна Rolling Eyes Embarassed

Едно време явно така са се борили с грипа  35
И аз му се мръщех в началото, но вкуса е наистина леко екзотичен  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 58 отговора