Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 23 авг. 2005, 00:18 ч.
  • Преглеждания  1 692  Мнения  2  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 550
Бихте ли ме посъветвали какво да сготвя с варена царевица. Донесоха ми огромно количество и не знам какво да я правя. Ако може някак тя да е основното в ястието, а не просто добавка, за да върви по-бързо.

Реклама
# 1
  • Мнения: 1 854
Маринована царевица
ПРОДУКТИ:
150 г царевични зърна, 50 г. бяло зеле, 20 г зелен пипер, 20 г червен пипер, 1 ч.ч. оцет, 1 глава лук, 1 1/2 ч.л. захар, 2 г. горчица, сол, черен пипер на вкус
ПРИГОТВЯНЕ:
Ако царевицата е на кочани, залеите ги с вряща вода и оставете за 2-3 мин. след това охладете с вода и отделете зърната от кочаните. Всички останали зеленчуци се нарязават на парченца. Приготвя се марината: в съд се поставя оцета и подправките(захар,сол, ч.пипер, горчица). След като заври маринатата се зеленчуците и царевичните зърна и се вари на слаб огн около 20 мин. като се рабърква от време на време. зеленчуците не трябва да се разваряват. Сместа се излива в затоплени буркани и се затваря херметически с капачки. 

Можеш да я ползваш като зимнина за салата или сега,когато има повече продукти през лятото-да ти е като добавка кьм различни салати.Можеш да направиш тази рецепта и без зеле.Аз лично не бих готвила с царевица,защото сьдьржа много колихидрати,та затова като е херметически затворена,може да се ползва постепенно и в по-малки количества.
Дано сьм била полезна.

# 2
  • София
  • Мнения: 6 317
Аз зная няколко салати с варена царевица - сладка от консерва.

Първата салатка е много елементарна: смесват се 1 консерва сладка царевица с една консерва риба тон и прибавяш лимон на вкус. Можеш да сложиш и по-големи количества риба и царевица.

Втората е с макарони:

1. Сваряваш пакет макарони;
2. Сваряваш хубаво 150-200 грама бяло пилешко месо и го нарязваш на парченца (може и да се накъса).
3. Смесваш месото с макароните, добавяш царевичка колкото ти се услажда и слагаш и майонеза. Подправяш с лимон и черен пипер.

Забравих да добавя, че слагам царевица в промишлени количества на пиците, които правя вкъщи - върви с всякакво месо.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт