Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 307
Искам да ви попитам дали е проблем. Учителка съм в едно училище на срочен договор за 1 година. Договора ми свършва на 31.08, а трябва да изляза по майчинство на 27.09.
Мислех да изляза в болнични преди 31.08, обаче ми казаха че срочен договор може да се прекрати и по пощата.
Какво трябва да направя за да получавам майчинство не като безработна.
Трябва ли да говоря с директорката и да я моля да преподпише с мен договор за още една година.
Часовете по предмета, който преподавам намаляват до сега сме 2 учителки, но догодина спокойно може да мине само с една учителка по този предмет.

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 671
Колега, и аз не съм съвсем компетентна по този въпрос, но ти препоръчвам да публикуваш въпроса си в сайта на учителите, той е teacher.bg. Там със сигурност ще ти дадат копметентно мнение по проблема . Успех ти желая!

# 2
  • София
  • Мнения: 25
Здравей,
не можеш да промениш нищо - ако си на срочен - не си защитена.
Ако не можеш да се уговориш нещо с директорката, единствено можеш да се възползваш от друга точка от КТ, сега не мога да ти я цитирам, според която ако през 75 календарни дни след приключване на срочния договор ти се наложи да ползваш болнични - то те ти се изчисляват (и се предвижват) през стария ти работодател и се гледа заработката ти за предхождащите болничния 6 месеца.
Единствено трябва да се съобразиш, че ако се регистрираш и на борсата - не можеш да вземаш и двете обезщетения - зависи от заплатата ти, но обикновено болничният е в по-голям размер.
А като си направиш сметката и ако гинеколога ти ти съдейства - ти пак можеш да си излезеш в болнични от31.08 или 01.09 до 26-27.09 - така няма да имаш дни без парички.

Ако искаш можеш да зададеш въпрос към НОИ - например как ще се изчисли в твоя случай обещетението - отговарят бързо като им пишеш на:
noi@nssi.bg

Надявам се да съм ти помогнала поне малко

# 3
  • Мнения: 307
Мерси много за помощта на всички ви.

Не съм нарочена, ама нали директорките са много заети защото имат много работи от както мина на делегиран бюджет, и ме е шубе да я попитам

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт