Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Там,където се събуждам щастлива.

Мнения: 4 985
Здравейте,

  Някой може ли да сподели лесни рецепти за зимнина- предимно туршии? Но да не се варят, тъй като няма как да го направя тук.
Поздрави !
Цитирай

София

Мнения: 6 317
Здравей, Калинке!

Рецептата за нашата царска туршия съм я пуснала тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=38885.0. Надявам се да ти свърши работа!
Цитирай


Мнения: 292
Аз пък си правя сурова универсална подправка за зимата (дори я ползвам и лятото). Вземат се 1 кг. моркови, 1 кг. червени чушки, 1 кг. стар лук, 4 връзки магданоз, 1 глава целина с листата и се смилат на машинка за месо. Всичко се обърква с 1 кг. сол. Слагам ги в кутии от сладолед и ги държа на студено. Прибавям към всякакви ястия, без да слагам допълнително сол.  chef
Цитирай
Здрасти!
Мога да ти предложа моята рецепта за Царска туршия. Тя е любимата зимна салата на мъжа ми, наред с маринованите краставички, затова я правя всяка година.
Продукти: камби, моркови и цветно зеле (количествата по желание), листа от целина;
За маринатата : За една доза: 1 конфитюрен буркан едра сол, 1 кг захар, 2 литра оцет, 3 литра вода.
Мед и аспирин.
Зеленчука се измива, изчиства и нарязва (зелето се накъсва на цветчета) и се реди в буркани (аз използвам 3 литрови)- ред камби, ред цветно зеле, ред моркови, ред целина и пак отначало, докато се напълни буркана.
После се смесват продуктите за маринатата и се слагат на котлона да поври няколко минути като се разбърква непрекъснато, докато се разтопят захарта и солта. След като маринатата изстине, ама съвсем, с нея се залива зеленчука в бурканите. Най-отгоре на всеки буркан се слагат по 4 аспирина и 1 ч.лъж. мед. Затварят се бурканите и се прибират на хладно и тъмно място.
Правя още доста зимнина, но всичко трябва да се вари, поне по малко - за капачката.
А защо не можеш да вариш буркани там? Аз си ги варя в една голямма тенджера на котлона - по 5, по 5 .....Ток се харчи, верно, но ти пък няма да правиш индустриални количества Smile
Поздрави и дано ти хареса туршията, ако я направиш, де  Smile)
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.