Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Бъдещи майки
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

София

Мнения: 1 531
чудех се дали да ви попитам,защото изобщо не искам да се настройвам някак си
обаче много се надявам да ми кажете хубаво нещо
и лошо да е-пак го кажете...но внимателно

Аз съм към 3.5 бременна седмица и 5.5г.с. Преди 6 дни ЧХГ беше 570,днес е към 512,500 и нещо - забравих,че се шашнах

това дали е от онези примери,за които казвате,че е ясно накъде отиват нещата или разликата е много малка за лошо
нямам никакви болки,да чукна на дърво,обаче,откакто разбрах за 512 и сякаш ме заболяха яйчниците,както и всичко останало

междувременно вагинален ехограф не показва нищо - ни плодно сакче ни нищо,само един огромен и нарастващ фоликул (жълто тяло) ... но пък зародишчето да не се вижда мисля,че е нормално,все пак е едва навършваща се 4-та седмица

сега съм на преглед в четвъртък вечер

и дали сега примерно да лежа и т.н. докторът каза 'спокойно,няма да те гледам в петък,както мислехме,а ела в четвъртък' и не ми каза примерно 'лежи,почивай си и т.н.'
Цитирай

софия

Мнения: 3 422
не разбирам от тези неща-само недей да се притесняваш -горе главата .лекарят щеше да ти каже ако е опасно.стискам палци. Hug
Цитирай

София/Москва

Мнения: 296
Съвсем в началото на бременността се вижда единствено жълтото тяло,а нивата на ЧХГ се променят през цялата бременност, ту се покачват, ту спадат.
  Ето ти и малко инфо,дано да знаеш английски


Subscribe to FertilitE-Cycles, Our Monthly E-zine
FertilitE-Cycles is a free monthly publication packed full of fertility news, original articles, special offers, and all kinds of information to keep you up to date on what's going on with Conceiving Concepts and the world of reproductive health. To subscribe, simply type your email address in the space to the right and click the "submit" button.   
subscribeunsubscribe
 
 
           
 
   
Article View Learning Topics 
         
Center Fertility 101 Diagnosis Miscarriage Treatment Pregnancy Adoption Therapy Coping
 

HCG Levels in Pregnancy
Contributed by Angie Boss  Staff Writer


After months or even years of fertility treatments, we breathlessly await the clinic's call or the home pregnancy test response that will reveal whether or not the cycle was successful.  The clinic's blood test or the home test measure -HCG.º  Human chorionic gonadotropin, is a hormone made by the pregnancy that can be detected in the mother's blood or urine even before the woman's missed period.  This hormone is what we look for with a "pregnancy test." HCG, which is secreted by the trophoblast after the ovum is fertilized, appears in the blood and urine of pregnant women as early as 10 days after conception, which is one to two days after implantation.

What is HCG?
HCG serves to maintain progesterone production by  the corpus luteum in the early part of pregnancy.  By the time HCG drops at the beginning of the second trimester, the placenta can make sufficient progesterone to maintain
the endometrium.  HCG also stimulates the development of fetal gonads and synthesis of androgens by the fetal testes.  HCG has a similar to function to LH in stimulating secretion of estrogen and development of the placenta.
However, HCG may also be elevated in abnormal circumstances in men as well as women.

HCG Injections and Testing
For women that have had an HCG injection (Profasi, Pregnyl) to trigger ovulation or to lengthen the luteal phase of your cycle as part of their infertility treatment, the hormone will take about five to 14 days to clear from the woman's system, depending on the dose and the individual woman.  This can causes problems with interpretation of pregnancy tests done earlier than 14 days after an HCG injection.  It can give a false positive on a pregnancy test.  Two consecutive quantitative HCG beta blood tests can circumvent this problem.  If the level increases by the second test, you are likely to be pregnant.

Do I Need an HCG Test Done?
By itself, a single test of HCG levels reveals little because the range of normal values varies a lot.  Although most do, not all doctors test HCG routinely to confirm a pregnancy.  A doctor will order blood HCG tests to determine whether an embryo or fetus is still viable under certain circumstances, including cases of an early pregnancy confirmation after IVF or insemination; to rule out ectopic pregnancy if a woman has previously had one or is having symptoms associated with ectopic pregnancy, such as bleeding, cramping or pain; if the fetus can't be seen in the uterus on ultrasound; or if there is vaginal bleeding or pain.

What Do the Numbers Mean?
The problem is, once a pregnancy is confirmed, you need to know if it progressing along normally.  Keeping track of HCG numbers is one way of measuring fetal viability.  HCG is measured in milli-international units per millimeter (mIU/ml).  HCG is first detectable in the blood as early as seven or eight days after ovulation by very sensitive HCG assays.  Blood pregnancy tests will be positive (> 2 mIU/ml) by 10 or 11 days after HCG injection or LH surge, and levels vary with gestational age during pregnancy.

There is a large variation in a "normal" HCG level for any given time in pregnancy.  Caution must be used in making too much of HCG "numbers."  Ultrasound findings after five or six weeks of pregnancy are much more predictive of pregnancy outcome than are HCG levels.  You won't expect to see a gestational sac or the fetus until the HCG level reaches at least 1,200 mIU/ml.

However, a single HCG level cannot indicate a normal pregnancy.  In a normal pregnancy there is a regular increase of the HCG, so you need to see more than one value before you can better understand what's going on.  Additionally, a single value cannot always tell you how far along the pregnancy is, because of the wide range of blood HCG levels in pregnancy.  To illustrate the limitations of looking at a single measurement, here is a sample reference list for HCG levels in singleton pregnancies, based on days past ovulation (DPO):

* At 14 DPO, the average HCG level is 48 mIU/ml, with a typical range of 17-119 mIU/ml.
* At 15 DPO, the average HCG level is 59 mIU/ml, with a typical range of 17-147 mIU/ml.
* At 16 DPO, the average HCG level is 95 mIU/ml, with a typical range of 33-223 mIU/ml.
* At 17 DPO, the average HCG level is 132 mIU/ml, with a typical range of 17-429 mIU/ml.
* At 18 DPO, the average HCG level is 292 mIU/ml, with a typical range of 70-758 mIU/ml.
* At 19 DPO, the average HCG level is 303 mIU/ml, with a typical range of 111-514 mIU/ml.
* At 20 DPO, the average HCG level is 522 mIU/ml, with a typical range of 135-1690 mIU/ml.
* At 21 DPO, the average HCG level is 1061 mIU/ml, with a typical range of 324-4130 mIU/ml.
* At 22 DPO, the average HCG level is 1287 mIU/ml, with a typical range of 185-3279 mIU/ml.
* At 23 DPO, the average HCG level is 2034 mIU/ml, with a typical range of 506-4660 mIU/ml.
* At 24 DPO, the average HCG level is 2637 mIU/ml, with a typical range of 540-10,000 mIU/ml.

Accordingly, the key to interpreting the true value of HCG measurements is to look at their progression.  In general, the HCG level will double every two to three days in early pregnancy.  Approximately 85 percent of normal pregnancies will have the HCG level double every 72 hours.  However, as you get further along in your pregnancy and the HCG levels get higher, the expected doubling time increases.

* For HCG levels <1200 mIU/ml, the expected doubling time is 48-72 hours.
* For HCG levels 1200 to 6000 mIU/ml, the expected doubling time is 72-96 hours.
* For HCG levels >6000 mIU/ml, the expected doubling time is >96 hours.

HCG levels peak at about eight to 10 weeks of pregnancy and then decline, remaining at lower levels for the rest of the pregnancy.  Here is a sample listing of expected HCG levels based on time after conception:

* 0-1 week: 0-50 mIU/ml
* 1-2 weeks: 40-300 mIU/ml
* 3-4 weeks: 500-6,000 mIU/ml
* 1-2 months: 5,000-200,000 mIU/ml
* 2-3 months: 10,000-100,000 mIU/ml
* 2nd trimester: 3,000-50,000 mIU/ml
* 3rd trimester: 1,000-50,000 mIU/ml
* Non-pregnant females: <5.0 mIU/ml
* Postmenopausal females: <9.5 mIU/ml

Abnormal Numbers
An HCG level that increases but is less than double the previous one is considered abnormal and suspicious of an ectopic pregnancy.  Pregnancies that are both low in level and slow to rise are almost certain to fail.  Singleton and
vanishing twin pregnancies have a wide range of acceptable HCG levels on a given day.

Greater-than-normal levels may indicate choriocarcinoma of the uterus, ectopic pregnancy, hydatidiform mole of the uterus, normal pregnancy, or ovarian cancer.  Once you have had an ectopic prgnancy, you have an increased risk for another, so your HCG numbers may be monitored more carefully.

Lower-than-normal levels may indicate dead fetus, incomplete miscarriage, or threatened spontaneous abortion. Pregnancies destined to miscarry or to be ectopic (tubal) pregnancies tend to show lower levels (eventually), but often have normal levels initially.   Some normal pregnancies will have quite low levels of HCG &#242; and deliver perfect babies.

Twins or Higher Pregnancies
Twin pregnancies tend to show higher HCG levels on a given day of pregnancy.  Twin HCG levels fall within the reported range of singletons, so, you can't assume anything based on the level alone.  A higher level on a given day does increase your chances for twins, but there's no level above which you're guaranteed twins.

Your HCG Levels
Check with your physician about your own levels.  In addition, do not try to draw conclusions on either the viability of your fetus or the possibility of multiples, unless youhave a series of HCG tests done that clearly indicate a pattern.

Home | The Fertility Store | Community Center |
| Learning Center | Medical Center | Adoption Center | News Center |
| Links and Resources | About Us | Search and Site Map

 
 

© Conceiving Concepts, Inc. ® unless otherwise noted. All Rights Reserved
Pages maintained by StartLine Communications, Inc. Your comments, questions, and suggestions are welcome.
Click here for copyright, warranty, disclaimer and other legal information

Цитирай

Sofia

Мнения: 1 792
Хич даже не знам какво е ЧХГ и не съм се из амисляла за тов в 6г.с. Само се радвах на събитието. Не си измисляй тревоги и не го мисли, по-нататък притесненията са достатъчно. В началото ме боляха яйчниците, все едно ще ми дойде, имаше придърпване... Спокойно, всичко ще бъде наред!
Цитирай

София

Мнения: 1 531
мерси!

You won't expect to see a gestational sac or the fetus until the HCG level reaches at least 1,200 mIU/ml.

именно - на мен по тези материали би трябвало да ми се беше удвоил досега

Approximately 85 percent of normal pregnancies will have the HCG level double every 72 hours.

An HCG level that increases but is less than double the previous one is considered abnormal and suspicious of an ectopic pregnancy.  Pregnancies that are both low in level and slow to rise are almost certain to fail.

 Praynig
Цитирай

София/Москва

Мнения: 296
Не забравяй,че всичко е индивидуално и почти всичко ни оказва влияние, така че не се притеснявай, мисли си само за положителни неща! Стискам палци Praynig и  baby_neutral
Цитирай

София

Мнения: 1 531
ами благодаря,но направо незнам...
все пак ме окуражи   bouquet
 Praynig
Цитирай

София/Москва

Мнения: 296
Моя доктор ми беше казал абсолютно същото, в смисъл че тестът ми беше положителен 4 дни преди датата на цикъла, аз му звъннах веднага и реално бях на преглед 1 ден след закъснението (защото живеем в Букурещ и побързах да се прибера в бг). Каза ми "мддаа виждам жълто тяло и има бременност,ела след десет дни" и когато отидох след десет дни ми каза," да ,бременна си,а миналия път не видях нищо , казах ти го за твое успокоение" и така, чукам на дърво си бременея добре:)Някъде към 8 седмица започна с жестоко гадене, което е добър признак разбира се, така че наистина се успокой и чакай, на докторите и на техниката също им трябва време да се усетят,а бебото вече е тръгнал по своя път. Освен това има разни прогестеронови препарати, които при ниски нива на ЧХГ работят безотказно. Praynig
Цитирай

София

Мнения: 1 531
искаш да кажеш,4е ти дават хапчета,за да си имаш колкото трябва ЧХГ,така че да се задържи бебето?
и,ако е така,то четвъртък не е късно,така ли?тези два дни не може да пропуснем нещо,нали?
аз имам пълно доверие на доктора си:предполагам,че всички тези неща ги има предвид и че не е късно:просто иска и тогава да види вижда ли се нещо и да взема решение
ами то ако и тогава нищо не се види?!

а,междувременно,трябва ли да лежа,например?!

ами ти си ходила 4ак в 8-ма г.с. втория път...

оййй Praynig
много ти благодаря: ще се радвам да си online тези дни и да си пишем все така
Цитирай

Vienna

Мнения: 264
Аз от на4алото на бремеността си имах много болки ниско долу, все едно  всеки момент ще ми дойде, и непрекъснато ме придзрпваше и прерязваше ниско долу.
ве4е сзм в 37 г.с. и все още 4есто ме боли и ми опъва нещо. всеки си е индивидуално, трябва да внимаваш, да се пазиш, да си по4иваш, да не взимаш вана, да пиеш витамини(ако си намериш Елевит, от 4ужбина около 35Е 100БРОЯ, НАИ/ добрите са на пазара за сега и са специално за бременни и кърма4ки!), да не пушиш и пиеш и да мислиш позитивно(аз го казвам дето все ужасии си мисля и от стах се побърквам newsm78) и да го искаш , искашшшшшшш това Бебе!
Стискам ти палци!!!
Цитирай

София

Мнения: 1 531
ами хубавото е,че нямам болка-дано така си остане
защото ако имам ... просто незнам
благодаря  bouquet


 Praynig
Цитирай

София/Москва

Мнения: 296
Тези хапове могат да се пият до третия месец от бременността, изобщо не ти е късно, когато и да ги започнеш, те са синтетичен прогестеронов заместител, но ако имаш нужда от тях мисля, че доктора сам би трябвало да ти ги предпише, ако той смята за необходимо. Вторият път отидох някъде 6 г.с, а  в 8 ти написах,че ми е започнало гаденето Confused
Аз съм същата паника като теб (и продължавам да бъда),защото три месеца преди да забременея преживях спонтанен и досега все си се притеснявам, но това е нещо нормално за нас жените. Спокойствие и просто не мисли, за да минава по-бързо времето. Айде стискам палци Praynig
Колко дни ти е закъснението? И какъв ти е цикъла обикновено?
Цитирай

София/Москва

Мнения: 296
И да, най- добре си почивай, не се натоварвай с разни ежедневни глупости и ангажименти и не си втълпявай щуротии Naughty
Цитирай

София

Мнения: 1 531
ами първи ден от последен цикъл е 16.07. предният цикъл ми беше 24 дни. закъснение доста към 2 седмици.
зачеване на 26 или 28 юли.
сега значи влизам в средата на 6-та г.с. дали ще се види бебенцето най-накрая утре... Praynig
още нямам болки  Praynig само едни такива долу,но това е мисля от дебелото черво щото имам постоянно газове   Embarassed т.е.не мисля,че е от яйчниците  Praynig
ами аз съм на работа,но за щастие не е натоварена хич и дано да си остане така по-дълго Smile
Цитирай

София/Москва

Мнения: 296
 Ти си с интересен цикъл, на който е трудно да се изчисли ову-то:) Не е задължително да имаш болки, аз сега нямах абсолютни никакви, а с предишната ми бременност имах като пред цикъл, всяка бременност си е различна. Според мен би трябвало утре да се види,ако си изчислила правилно зачеването, но това което се вижда съвсем в началото е много подвеждащо и за самите доктори , защото то стои като дебела лигавица на матката, която я има и преди цикъл + въпросното жълто тяло, те заради това не дават 100% отговор. А, ако си в тази седмица, в която смяташ,че си, то другата седмица трябва да има и сърдечна дейност бебето. Дано да е така:)
Тестовете какво ти отчитат, въпреки,че и за тях е изписано много и различно?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора