Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 май 2009, 21:52 ч.

какво да правя!помощ!

 • 2 628
 • 30
 •   1
Отговори
 • Мнения: 8
Вчера седмица прибирам синът от даскало и близнаците от детска градина,заведох ги в градинката до нашия квартал,да се полюлеят,нали знаете детска му работа.И в градинката кой да видя-голямата щерка-Моника на 14 години и някакъв младеж с нея на около 16 години.Почудих се,защото по това време трябваше да е на училище.Отидох при нея и я питах защо не е на училище и тя каза че са имали свободни часове.Осъмних се в думите й,попринцип Мони е много добро момиче и не би ме излъгала.Винаги си споделяме всичко.Казах й да се прибира вкъщи,за да учи.Тя ме попита дали може да отиде на гости на Тони,момчето с нея и двамата да учат заедно.Позволих й,напследък много слушаше и взимаше малките от училище и детска.Те двамата се запътиха към блока на момчето,а аз останах 1-2 часа с малките,докато се наиграят и ги прибрах вкъщи.Към 21 часа Мони се върна.Вдигнах и конско,но тя каза,че са правили някакъв проект и са загубили много време.Не знаех дали да й вярвам,ама бързо ми мина.Днес като щерката се прибира от училище,беше с зачервени очи,унила физиономия и се тръшна в стаята на леглото си.По едно време влезнах в стаята й и я питах какво й има.Тя ми каза:"Мамо,ако ти кажа,много ще ми се ядосаш и много ме е срам от себе си."Казах  и въпреки всичко да ми каже и тя ми изтърси"Правих секс с Тони,той ме заряза и разказа на цялото даскало че съм курва.А аз го обичах."Тя почна да плаче, а аз не знаех как да реагирам.Почнах да я успокоявам и казах на баща й,а той направо побесня.Почна да я нарича с разни нецнзурни имена,а дъщеря ми каза,че съм много зле и че не ме бива за нищо,щом като съм казала на баща й.Баща й демонстративно излезе навън,а Моника ме изгони от стаята и се заключи.Сега не знам какво да правя.Какво да правя,помогнете ми?Добре,че малките бяха по леглата,че иначе....Моля дайте ми съвет.Спешно е.

# 1
 • как къде? - в БГ
 • Мнения: 298
Ева,не те обвинявам изобщо,защото съм сигурна,че не си искала да постигнеш този резултат. Просто ще ти кажа своето мнение по въпроса. Наистина не е трябвало да споделяш със съпруга си станалото-трябвало е да го запазиш за теб и дъщеря ти-по този начин ще засвидетелстваш пред нея,че винаги може да ти има доверие. Според мен,най-важното е дъщеря ти да види в твоите очи не само майка,но и приятелка и така ще ти споделя ако не всичко,то поне почти всичко. Мисля,че трябва да я оставиш малко да се поуспокои понеже за нея едва сега започва живота и тези неща са й все още малко непонятни. Опитай след няколко дена да я предлазположиш и да поговорите спокойно за случката. Не пропускай случая да й кажеш,че винаги може да ти има доверие,че я обичаш,че си нейна майка и приятелка и винаги може да разчита на теб. А със съпруга си задължително трябва да поговориш-все пак й е баща и не е трябвало да постъпва по този начин. Трябва й в негово лице да види приятел и човек на който може да се довери и да разчита винаги,а не само своя баща. Това е моето мнение,надявам се да не съм те засегнала с нещо и ти желая успех  Hug. Нали знаеш,че от всичко има изход,стига да е навреме и с подходящите средства  Peace

# 2
 • UK/София
 • Мнения: 7 670


 Колкото и странно да звучи, според мен трябва да се извиниш на дъщеря си, че си я излъгала и предала след като си й дала дума.Нормално е да е нещастна и афектирана, но сега има най-много нужда от теб.Направи така, че да говорите приятелски.Не е задължително да коментирате темата със секса, просто й покажи, че я обичаш и я разсейвай от лошите й мисли.Не може да се оправи веднага от депресивното състояние, трябва й време.Но говори с мъжа ти да не засяга повече тази тема и да се държи нормално с нея.Всеки греши особено на тази възръст, но има нужда от любовта и подкрепата на най-близките си.След като се чувства подигравана от съучениците й, излизайте заедно на кафе и разходки известно време.Успех!

# 3
 • Мнения: 15 761
Сложен въпрос...
Аз също мисля като другите момичета.
Не е трябвало веднага да казваш на баща и за случилото се.
Първо е трябвало да поговориш с нея и да я успокоиш. А че на 14г ми се струва малко рано за секс, това е мое мнение. Можело е да обърнеш внимание и на това, но без да се караш и да обвиняваш.
А със съпруга си да поговориш по-късно, след няколко дни.

# 4
 • София
 • Мнения: 1 085
В този ред:

Изчакай да се успокои и се извини за предателството, кажи че си се паникьосала и затова си споделила с мъжът си. Поискай и прошка, но така че да разбере че си искрена. Обещай и, че оттук нататък няма да я предаваш и че ще сте от един отбор. Кажи и, че не е курва и че я обичаш и се гордееш с нея. Все пак тя е обичала момчето, покажи съчувствие към нараненото и сърце. Поговорете за мъжете, за секса и контрацепцията без заобикалки.

Начукай канчето на мъжа си, заради пресилената реакция.

# 5
 • София
 • Мнения: 6 980
И аз смятам, че трябва много да се извиняваш на детето... А след това ако може да набиеш баща й - набий го  Mr. Green Ако ли не - го нахокай едно хубаво за идиотската реакция.
Аз бих поговорила с нея по въпроса за случката от позицията - как не се е случило нищо фатално, явно Тони не заслужава любовта и доверието й, но тя не е направила нищо лошо. Също бих я попитала за мотива да прави секс с него.

Можеш да почнеш с това, че с мъжа ти си имате доверие и не си очаквала, че ще реагира така и колко много, много, много съжаляваш за случилото се , но ти си й майка и я обичаш, макар понякога да грешиш...

# 6
 • Мнения: 171
Поговори си с нея много сериозно...без крясъци и викове...обясни и, че не е курва и да не и пука какво говорят другите за нея....Рано или късно това щеше да и се случи (да прави секс..имам в предвид)..въпреки, че според мен е малко раничко на нейната възраст, но станалото..станало. Кажи и , че Тони...не заслужава нейната любов и доверието й....и че той не е единственото момче...Извини и се и й кажи...че винаги може да разчита на теб и, че много я обичаш.
А относно мъжа ти bash..заради пресилената му реакция...и за това, че вместо да я успокой...той се е обърнал срещу нея...

# 7
 • София
 • Мнения: 1 986
Споделям мнението на написалите преди мен мнение за въпроса ти.  Peace
И моето мнение е, че първо трябва да си поговориш добре с мъжа си,  bash bash bashда се извини за нецензурните думи на детето.  Naughty
После говори с дъщеря ти и й се извини, за това, че си споделила нейната тайна с баща й, че не си очаквала такава реакция от него.
Най-важното е да бъдеш с детето си, да й кажеш, че я обичаш, че никога повече няма да споделяш на никого нейните тайни.
Можеш да не следваш тази последователност, но покажи на детето си, че заставаш зад нея, каквото и както да направи тя.
Нацелувай и прегърни детето си и не я оставяй разплакана за нищо на света!  Heart Eyes Hug

# 8
 • в средата на мъглата
 • Мнения: 3 804
Първо поговори с дъщеря си-имам 2 на подобна възраст,баща им информирам само за проблеми с успеха,за останалото не мисля ,че в тази тяхна възраст може да помогне.Покажи и че я подкрепяш ,че си до нея.

# 9
 • Мнения: 156
съгласна съм с написаното по-горе. мисля, че баща й задължително трябва да й се извини и да й обясни, че не е щастлив от постъпката й (меко казано), но я обича и иска тя да може да разчита на него. след това си поговори с нея и й кажи, че съжаляваш, че си я предала и това е, понеже си била объркана и шокирана и  че това никога няма да се повтори. благодари й, че не е скрила от теб. после говорете за контрацептиви, отговорност, момчета, връзки итн, после за други неща... за съучениците й, посъветвай я как да се справи с това и така. след време пак поговорете - кажи й, че света не свършва и ще се справи...

# 10
 • Пловдив
 • Мнения: 99
Не е трябвало ВОБЩЕ да казваш на баща и за случилото се Thinking

# 11
 • Мнения: 2 306
Не знам сега така ли е в училище, но защо не и предложиш да си остане 1 ден в къщи по домашни причини. Хем да покажеш, че си съпричастна към нещастието и, хем да събере сили за срещата с "цялото даскало" на което е разказано, че е курва. И без това в този ден в главата и няма да са уроците.
Остани си и ти в къщи с нея - успокой я, поговорете, включително за това безопасен ли е бил секса с Тони.
Мисля, че тя лесно ще ти прости в този момент, ако усети, че си добронамерена. Сама е, уплашена е, разочарована е и определено има нужда да си изплаче на някого. На мъжа ти му скръцни да не се меси за момента.

# 12
 • София
 • Мнения: 113
Ами те и другите са писали.Като майка на 14 годишна девойка,мисля че верно си избързала да кажеш на мъжа ти.Нещата са поправими.Извини се и се,но трябва много сериозен разговор с девойката и то не еднократен според мене.И друго,което би ме тревожило доста е дали са взели предпазни мерки? Praynig И не намирам за нужно да я оставяш в къщи за ден.Момичето е влезло в света на възрастните и трябва да да си носи последствията/ имам предвид подмятанията на другите/.Ще научи,че преди да прави нещо трябва да мисли и още едно,че всяко чудо за три дена.Стискам ви палци за скорошно успокояване на домашната обстановка

# 13
Хайде и един баща да се намеси:

1. Не разстрелвайте бащата. Бащите са изключително ревниви към порастналите си дъщери и хич не им е лесно да приемат изведнъж, че някакъв нагъл хулиган е извършил светотатство с тяхното малко момиченце.
2. Не одобрявам и съветите да се крие от бащата, щото видите ли той нищо не можел да помогне. Бащата е също толкова родител колкото и майката и трябва да знае това, което знае и майката. Защото един ден, ако недай си боже нещата станат наистина спечени, ще ревнете на таткото да помага, нали?
3. На таткото е трябвало да се каже, ама не веднага, а вечерта, когато щерката спи, а двамката сте си легнали в спалнята. Ама бавно, издалеко и спокойно. След подготовка и инструктаж. Да има време да му мине до сутринта и да му дойде акъла. В края на краищата 14 е малко раншко, но дъщеря ти съвсем не е рекордьорка и все някога е трябвало да стане. И бащата трябва да знае, ама тайно от дъщерята. Т.е. кажи му, ако мислиш че ще може да се въздържи да покаже отношение. Ако е много импулсивен - е, тогава не му казвай.
4. И ти не е трябвало да я кориш, а да я гушнеш и успокоиш за момента, да използваш повода да си укрепите връзката майка-дъщеря и такива работи. Да и кажеш, че е сбъркала от любов, но това не я прави курва.  Има време за сериозни разговори по-късно - да и обясниш какви са целите на момчетата на тази възраст, да и поговориш за отговорности и опасности пр. Но веднага е трябвало да се поинтересуваш дали са вземали предпазни мерки, какви са били и пр. Няма да навреди и да я заведеш на гинеколог, щом вече е почнала.  Може и някоя болест да и е лепнал.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 3 944
Защо е нужно да се крие от бащата? Ще спестиш истината за известно време, затова ли?!
И двамата са родители и двамата трябва да имат отношение към децата и проблемите им.
Да бащите реагират остро понякога, но това не е повод да се крие от тях нещо толкова важно.
Представете си ,че след време нечия дъщеря забременее в невръстна възраст, пак ли ще криете
от бащата?! Ще играете театър цял живот ли. Та това е партньора ви...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт