Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 0
Инвестиционното намерение за изграждане на ветроенергиен парк (ВЕП) “Чипровци Уинд” не само ще унищожи най-ценния ресурс на Община Чипровци - Чипровската планина, но ще обезсмисли, въпреки междудържавните договорености между Р. България и Р. Сърбия, както идеята за трансграничен Природен парк „Западен Балкан”, така и възможностите за бъдещо устойчиво развитие на общината във всички посоки.

http://bgpetition.com/chiprovtsi-protest/index.html


# 1
 • София
 • Мнения: 0

# 2
 • Galaxy 13197853088
 • Мнения: 2 479
и как по-точно ще унищожи балкана?

# 3
 • София
 • Мнения: 113
Нали това е екологично чистия начин за производство на електроенергия - енергията от възобновяеми източници, без да се замърсява околната среда. Тогава защо се възразява срещу него? Еколозите не започват ли да си противоречат?

# 4
 • София
 • Мнения: 0
Не сме срещу екологично чисата електроенергия,а срещу начина по който се обслужват нечии икономически интереси сме.
За да бъде сложен едни ветрогенератор в балкана ще се изсекат декари гори, по половин декар ще е цимента за фундамента му , по два за работна площ.

По показатели за силата и  ветровете в нашият край също е абсурдно да се добива по този начин енергия.
http://www.segabg.com/online/IMG/2248/0029-large.jpg това е картата.

А в тези форуми можете да се осведомите за целият проблем , около тяхното изграждане.

http://chiprovec.top-board.com/forum-f3/topic-t212.htm

http://montana-dnes.com/modules.php?name=Forums&file=viewtop … r=asc&start=0

http://www.hulite.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic … amp;p=49596#49596

http://greenbalkans.org/forum/viewtopic.php?t=112

# 5
 • София
 • Мнения: 3 447
Доколкото знам, ветрогенераторите нарушават естествените местообитания на птиците, а и стават инциденти разни с птици, или се бъркам?

# 6
 • София
 • Мнения: 0
http://www.youtube.com/watch?v=CqEccgR0q-o

Да стават проблеми с тях , а в нашият край пожарната е на 40 километра от бъдещото им място, високо горе в планината.
Не отричам че в света отдавна използват ветрогенераторните паркове , но те ги слагат на въжможно най- добрите места за обслужване и не изсичат декари гори.  Там е и изворът на река Огоста. Много добре знаем когато остане без гора планината какво ще се случи.

# 7
 • Мнения: 3
Подкрепете ПОДПИСКАТА за спасяването на едно от най-прекрасните места в България! Трябва да остане малко природа и за ДЕЦАТА НИ! Искам да подчертая, че спасяването на Чипровския балкан е само малката, но първата своевременна стъпка пред огромната опастност надвиснала над половината територия на страната.Отново по злощастния пример на застрояването на Черноморието, сме на път да превърнем страната си на таралеж на най-неуместни места за да могат едни хора , да усвоят едни пари.В скоро време и без обществена подкрепа и  ако не бъдат предизвикани законодателни мерки България ще остане без планини ,а и без реки заради така наречените деривационни микровецове. Уместната дума е ПУСТОШ!!! В ТАЗИ ПУСТОШ НАШИТЕ ДЕЦА, ЩЕ ТРЯБВА ДА ГЛЕДАТ ТЕХНИТЕ ДЕЦА!!!

http://bgpetition.com/chiprovtsi-protest/index.html

ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА ПОДКРЕПЯТ ПРОТЕСТА МОЛЯ ДА ГЛАСУВАТ!!!

В СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ И ТОВА............!

Инвестиционно намерение за изграждане на Ветрогенераторен парк на планината Витоша ще обяви в скоро време дружеството"Витошки ветрилник"АД. Според инвестиционното намерение дружеството планира да изгради най-големия в страната ВЕП заемащ територията между Копитото и Черни връх.Паркът ще се състои от 365 ветрогенератора именувани на дните в годината. Всеки генератор ще бъде висок 110 м, а дължината на перките ще е 55 м. За построяването на парка са необходими по 2,5 дка на отделно витло или общо 912,5 дка, които дружеството се надява да получи чрез посредничеството на Столична община срещу консолидиран терен подходящ за изграждане на депо за ТБО находящ се в Община Димитровград/Цариброд/ в съседна Сърбия. За фундаментите на ветрогенераторния парк ще бъдат изляни основи всяка от 0,65 дка, това ще има изключително благоприятен ефект при условията на икономическа криза и структурната безработица в областта на строителството. Проектът ще подпогне и циментовата индустрия още повече ,че същата отдавна изрази готовност да се включи при изгарянето на брикетираните софийски отпадъци.

За предимство на проекта от дружеството"Витошки ветрилник"АД посочиха и предимството, че планината изобилства с пътища, хижи и друга инфраструктура, което от своя страна значително снижава капиталовите разходи. Друго предимство е непосредствената близост на най-големия пазар в страната,което не налага изграждането на дълги преносни трасета.
От дружеството смятат ,че украсяването на витошките върхове Голям и Малък резен,Черни връх, Скопарник и др,с подобни устройства ще повиши интереса къв София като атрактивна туристическа дестинация.

Устройствата ще могат с вълнение да бъдат наблюдавани от двора на резиденция Бояна, от гостите в кабинета на г-н Божидар Димитров и от гостите на Държавния глава.Така България ще даде ясен знак пред европейските си и световни партньори като страна застанала на челно място в борбата срещу световните климатични промени и лидер в производството на енергия от ВЕИ.
Витошкият плутон доминира изразено над околните планини и котловинни полета и ветровите условия и надморската височина са идеални за изграждане на ВЕП.
От дружеството"Витошки ветрилник"АД съобщиха и за друго свое намерение, по инициатива на собствениците на ресторант "Воденицата" в Драгалевци се предвижда изграждането на два деривационни МВЕЦа на река Боянска над и под Боянския водопад , по същия начин както на река Кашина.Има два МВЕЦа , а по средата водопад. Снимки от Боянска река ще бъдат предоставени на НИМ, където дружеството се надява да убеди опърничавия Божидар Димитров да открие нарочна експозиция за спомен от дивия период на българските реки и планини.От дружеството"Витошки ветрилник"АД съобщиха ,че имат намерение да поемат всички разходи свързани с изграждането на мемориалния парк.
В случай,че срещнат трудности с друг опърничав чишит , а именно софийският кмет, то от дружеството"Витошки ветрилник"АД се надяват след парламентарните избори да се проведат и избори за градоначалник и поста да бъде зает от досегашния кмет на Каварна, а столицата да се превърне в легендарно средище на рок-културата и енергията от ВЕИ.

Следвайки наложения в страна модел, дружеството"Витошки ветрилник"АД вече е получило Сертификат за инвеститор Първи клас, а не след дълго се надява да бъде удостоено и с орден "Стара планина с перка".

ЗА ДА НЕ СТИГАМЕ ДОТАМ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ И ГИ СПАСЕТЕ ОТ АЛЧНОСТТА И ПУСТИНЯТА!!!
http://bgpetition.com/chiprovtsi-protest/index.html

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт