Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Italia
 • Мнения: 4 492
Здравейте  Simple Smile
Запо4вам тази тема заради една близка моя приятелка,на която много бих искала да помогна. Confused
Малко предистория:
Моми4ето,да го наре4ем Н. е българка,женена за французин и в последствие разведена.ПонастояЩем живее в Италия,има двойно гражданство,българско и френско,солидна работа в банка и годеник италианец. Тя е на 43 години. Има 3 спонтанни аборта в миналото ( докато беШе омъжена за французина ) и в последствие се оказва,4е има здравословен проблем и няма на4ин да износи и да роди свое детенце. Не е нужно да ви казвам,4е тя от4аяно желае да има дете.Нейният настояЩ годеник принципно е малко нереШителен и не особено инициативен,но добър и свестен ина4е 4овек,който много я оби4а и държи на нея.
В момента знам,4е запо4наха да посеЩават тук някакви предварителни курсове за кандидат осиновители,но все оЩе не са подали молба за осиновяване.Принципно тук процедурата е доста дълга и има доста ограни4ения като възраст,семейно положение и подобни.
Бих искала да задам няколко въпроса за да знам дали има някакви по-големи Шансове да си осинови детенце от България. Опитах да събера малко инфо от линковете ,постнати в Библиотеката тук,но времето ми е малко ограни4ено и 4етох леко по диагонал  Embarassed,от което картинката не ми се изясни кой знае колко. Затова питам накратко вас за да мога да добия някаква синтетизирана представа за неЩата:

- има ли някакво фиксирано ограни4ение за възрастта на кандидат осиновителя ( тук например е 45 години,тоест на нея не и остава кой знае колко много време  Confused)
- задължително ли е молбата за осиновяване да е пусната от семейна двойка ( тя няма брак с годеника си,но живеят на семейни на4ала )
- има ли Шанс тя сама да подаде молба,тоест да е един вид кандидат осиновител сингъл и това дали би намалило Шансовете и
- има ли някакво зна4ение факта,4е жилиЩето и не е собствено а е под наем ( въпреки това доходите и са солидни )
- факта,4е живее в 4ужбина предполага ли някаква по особена процедура,по-дълги срокове и по-разли4но третиране

Това ми идва наум да питам на прима виста.Не зная дали бих могла да я накарам да пиШе тук,но ако се сетя оЩе неЩо Ще продължавам да питам. Надявам се да има някакъв Шанс за нея  Praynig
Благодаря ви предварително за всяко мнение,съвет и идея. Hug

# 1
 • Варна/UK
 • Мнения: 1 007
Привет! Писах ти на лична.

# 2
 • Мнения: 4 138
1 не
2 не
3 да, зависи
4 не
5 да

лично моя препоръка, да се прибере в българия за известно време и да осинови като сама жена.

# 3
 • Italia
 • Мнения: 4 492
1 не
2 не
3 да, зависи
4 не
5 да

лично моя препоръка, да се прибере в българия за известно време и да осинови като сама жена.


Матакосмата,много ти благодаря за вклЮ4ването. Hug
Исках да те питам какво то4но имаШ предвид по то4ки 3 и 5  newsm78

Не знам дали тя би могла да си остане в Бг за пове4е от месец ( толкова е полагаемата годиШна отпуска )  Thinking

# 4
 • Мнения: 4 138
молба като сам осиновител може да подаде. това може да намали, но може и да не намали шансовете и. има много сами осиновителки.

ако декларира, че живее в чужбина, процедурата е по-различна, защото социален доклад се прави от социалните служби по местоживеене, ерго, тези в държавата в която живее. това доста удължава процедурата.

# 5
 • Мнения: 101
Възрастта със сигурност не е пречка.

# 6
 • Мнения: 955
Възрастта със сигурност не е пречка.
Това е вярно за България, не знам дали е вярно за Италия. Има страни с ограничения във възрастта. Сложното е, че хората трябва да се съобразяват с два вида законодатество. Не става дори за всеки адвокат, понякога трябват и двама от двете страни. Със сигурност няма да се уреди през лятната почивка, но ако човек е сериозен, би трябвало да е в състояние да отдели повече време.

# 7
 • Italia
 • Мнения: 4 492
Маймуна, тук тавана на възрастта е 45 години. То4но това е едното от неЩата,които притесняват моята приятелка. Confused Ясно ми е ,4е с едно идване през лятото 4удото няма да стане,но тя евентуално би могла да си идва за по няколко дни в месеца ако се наложи. Само не ми стана ясно за какво и е адвокат от тук. newsm78
Както и да е.Придобих някаква по-ясна представа за неЩата,за което съм ви истински и искрено благодарна. Hug

# 8
 • Aachen-Пловдив
 • Мнения: 89
Проучете дали тавана на възрастта е 45, или разликата между осиновен и осиновител е 45 год. Това има значение. Освен това едва ли така стриктно под лупа гледат на това.
Според мен тя няма как да не декларира, че живее в чужбина.  Нали все пак трябва да приложи документи за доходи, медицински и и т.н.т. Това автоматично ще наложи представянето на социален доклад от Италия.
Ако планира да свърши всичко в рамките на един месец, трябва наистина да има късмет, или поне вече да е посетила социалните и насрочила срещите, а пък някои документи може да ги подаде допълнително и в процеса на проучване. Не че не е възможно.

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 16:56 от petkovasl

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт