Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 28 май 2009, 01:29 ч.

и сега какво да правя?

 • 3 104
 • 34
 •   1
Отговори
Предисторията:
Заедно сме от осем години. Имаме дете на две. Не всичко е било розово между нас, но истинските проблеми започнаха след раждането на детето. Накратко - той работи всеки ден по 12 часа, без да му плащат извънредни и без да го задължават. Просто така е решил. След работа гледа телевизия. Почти не общуваме, защото телевизията изяжда времето за това, а и той няма желание. Не играе с детето. За да му обърне по-специално внимание (т.е. за да не стои с него пред телевизора), трябва да се скараме. Аз не работя. По 22 часа на денонощие съм сама с детето (спим в отделни стаи, за да може той да се наспива добре заради работата), няма кой да ме отмени и за 2 мин. Молила съм го неведнъж поне един ден в седмицата да се прибира по-рано, за да мога да си почина малко от детето, а и да свърша едно-друго из вкъщи. Но това не става. Явно предпочита работата пред задълженията на бащата и съпруга. Което е разбираемо, защото в работата му няма мрънкане и капризи.
Случката от днес:
От вчера имаше напрежение между нас заради поредното му късно прибиране, този път след 21 ч. А предния ден го бях помолила да се прибере по-рано, че имам работа. Този път се скарахме за дреболия. Той се развика, че не разбира какво толкова постоянно искам от него, все искам и искам (а аз искам просто повече внимание за нас с детето). Изкрещя ми да се махам оттук. Казва ми го за втори път по този начин. А знае, че няма къде да отида. Този път ми стана много мъчно. Облякох детето набързо, взех най-необходимото и излязохме. Той не каза и не направи нищо. Отидох с детето на хотел. Изкъпах го и го приготвих да спи. Тогава той се обади. Първо не вдигнах, но после му звъннах и казах, че не сме на улицата и може да е спокоен. Той ми се развика, че съм луда; аз знам ли колко го ядосвам и т.н. и затвори, беше бесен. После звънна да пита какво мисля да правя, ще остана ли в хотела за нощта. Казах, че съм платила и че детето заспива, но ако той иска, ще се върнем. Директно го попитах дали иска да се върнем, а той ми отговори - помисли добре ще се върнеш ли. Е, върнах се, т.е. той дойде да ни вземе, защото нямаше как да се приберем иначе. Остави ме близо до входа на блока ни със спящото дете на ръце, а той отиде да спи другаде (със сигурност не е при любовница). И точно това не мога да разбера; това е въпросът: защо настояваше да се върнем вкъщи, а той отиде другаде? Ако бяхме останали в хотела, детето щеше да заспи поне половин час по-рано, т.е. щеше да е по-добре за него.
Какво да правя оттук нататък? Да се махнем ли с детето от дома? Бракът ни е в сериозна криза, но мисля, че има надежда и не искам развод.
Какво ще ми кажете?

# 1
 • Мнения: 487
Мисля, че сте си търсили повод за кавга, просто това е било малкото камъче което е преобърнало каруцата и е предизвикало гневът да избухме между вас. Единственото нещо което не разбирам е къде е отишъл, има ли роднини майка баща при които може да преспи? Не е нормално да ви докара пред вкъщи и най демонстративно да отпраши на някъде. Според мен това не е много добре, но може би има логично обяснение, надявам се да е така. Казваш, че работи по 12 часа, а сигурна ли си, че е така, това някак си ме навява на мисълта, че може да има нещо по интересно за него от тебе и детето(изключвам работата) като възможност. Не искам да съм лош пророк, но замисляля ли си се дали няма друга, все пак кой работи на днешно време по толкоз часа на доброволни начела, освен ако не се надява на повишение и съответно на по добри пари, което ще бъде добре в бъдеще за вашето семейство. Та мнението ми е да поговориш с него много сериозно докато все още можете да седнете и да говорите спокойно, испуснеш ли този момент според мен няма да имаш шансове да си спасиш брака.

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 05:29 от kofa

# 2
 • Ispania
 • Мнения: 4 067
Много хубав сьвет ти е дала кофа,за сьжаление аз мога да ти кажа какво Ще стане когато му кажеШ ,4е искаШ да поговорите сериозно.Ще излезне с номера,4е ниЩо не става,4е са паранои твои,4е не го разбираШ,4е той се жертва за теб и детето,или в най_лоШият слу4ай Ще ти каже,4е няма за какво да говорите и няма да поиска да говорите.
На вьпроса ти"ЗаЩо ви е закарал до вас и после е заминал на някьде"?....Ако няма друга ,то е искал да се по4увстваШ гадно,да излезнеШ пак ти лоШата,и най_важното ДА ТИ Е ЗЛЕ Confused.

# 3
 • Мнения: 2 556
Намери си работа и изобщо не се връзвай на мъжа си. Докато не си самостоятелна и нямаш свои доходи, няма начин нещата да се оправят - според мен. Дори не мога да си представя да ме разиграва някой мъж така. Бих си намерила работа и бих го пратила другаде да си беснее. Не преувеличавам и не се изхвърлям, ако мъжът ми ме изгони да спя по хотели с дете на ръце, не бих разчитала на него повече. С едно дете винаги ще се оправиш, но с този мъж - съмнявам се.

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 823
Отвратително отношение от негова страна. Та ти кога си се почувствала жена с него или пък детето ви че има баща? Имаш ли местенце или някой, който би ти помогнал, ако сега си тръгнеш? МОже би прекалено дълго време сте живели по този начин, но все пак, ако и от негова страна има желание да си оправите отношенията, освен твоето очевидно желание, означава, че все още има надежда. Но за мен цялостото му поведение, така както си го описала ме навява на мисълта, че той е едно егоистично същество. В крайна сметка това, че носи пари в къщи не го прави нито съпруг, нито баща, иска се много повече...
Прегръщам те и ти желая сила и смелост за последващите ти решения, време е ти да извадиш малко егоизъм, че и двоен заради детенцето ти.  bouquet

# 5
 • София
 • Мнения: 15 238
Че какъв избор имаш всъщност? Казваш, че няма къде да отидеш и не работиш. Така че единственото възможно е да се опиташ да спасяваш каквото е останало от брака ти Confused Говорете, ако той въобще има желание, в което се съмнявам. 'Убавец Close

# 6
 • Мнения: 819
Аз пък нямаше да се върна щях да си остана в хотела с детето и ако имам възможност даже щях да поостана там Crossing Arms
Поговорете си сериозно ,сигурна ли си че няма друга newsm78

# 7
 • Мнения: 34 838
Казваш - от раждането на детето. А преди как се държеше? В смисъл освен работата, нещо друго правеше ли? Ако е бил различен и нещо му е прищракало, помисли точно кога е било, може и да не е свързано с детето.

Родителите ти няма ли да те подкрепят? След прочетеното нещо не ми се вярва да се промени  Tired използва те за прислужница, нямате никакви други отношения. Дори не ще и да се прибере вкъщи, а виси в офиса. Да не мислиш, че работи там? Седи и си почива, защото вкъщи трябва да те гледа как се пребиваш 24 часа и явно поне малко срам му е останал да не гледа ...

# 8
 • Мнения: 1 008
Търпение и разговори.
Когато бебето беше малко и се гледахме сами,
бях станала много дребнава и докачлива-може
би заради еднообразието. Чаках с нетърпение мъж ми да
се прибере,за да ни обръща внимание. Понякога и ние
сме се карали за такива неща. В момента, в който започнах
работа, всичко се промени. Детето ми е все още малко и докато
съм на работа го гледа майка ми. Прибирам се вкъщи след
напрегнат ден и естествено аз трябва да поема грижите за
малката, а понякога така ми се иска просто да погледам телевизия.
Сега изпратихме детенце на вилата и я взимам от петък до
неделя. Много ми е мъчно през седмицата за нея, но признавам,че
сега при това положение имам и повече време за себе си и
успявам да си почина.(между другото мъжът ми започна много да
се занимава с детето след като тя навърши годинка).
Разказвам това, защото до известна степен влизам в
положението на съпругът ти. Но в никакъв случай не го
оправдавам.Трябва и двамата да положите усилия, за
да си запазите семейството. Да си тръгнеш- едва ли ще ти
бъде по-леко и ще си по-щастлива.

# 9
 • Мнения: 15 766
Не бих допуснала подобно отношение.
Говоря за последната случка, не историите преди това.
Ще дойде да ме вземе от хотела, ще ме захвърли пред входа, като дори няма да си направи труда да ни помогне да се качим и влезем в апартамента (с дете на 2г спящо). И накрая ще си хване шапката и ще отиде да си другаде.
Че за какво ти е такъв мъж? Да му виждаш очите по 1ч и то докато е пред телевизора и после да спи в друга стая?
Хайде аман от мъже, които не могат да си поемат отговорността за собствените деца.

# 10
Ами да за лошо отношение наказвай,не търпи всичко....често мъжете като "обгрижват" т.т. ако женат а не е самостоятелна далго време си я усещат сигурна ,като сестричка...."романтиката "е избягала... т.т. секса.Стават изнервени и те милите...ние жените решаваме , че с приказки ще оправим положението...и се почва "мрънкането"...само ,че истината е че мъжете не реагират на думи или поне не за дълго ,а на дела.Ако има вариянт...давайте деттето на градина или почасово на жена.И му покажи ,че имаш живот твои личен...малко смяна в ежедневието  ще го обарка...това ,че ти променяш нещо също ше го накара да се замисли и върне интереса.

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 850
А ти защо не го попите къде отива да спи. Защо го прави след като е настоял да се върнеш с детето?
Освен разговори, друго не виждам на този етап какво може да направиш.
Ти си познаваша ситуацията на-добре.

# 12
 • София
 • Мнения: 3 139
Мисля, че отдавна си изпуснала края на ситуацията...Съпругът ти се възползва от пълната ти зависимост от него и те прави луда.
Няма как да обърнеш нещата в своя полза, преди да му покажеш, че можеш и сама да се оправяш. Започни работа, както Тес правилно те е посъветвала. Другото, което задължително трябва да направиш, е да седнеш и сериозно да си поговорите как вижда той брака и участието си в него. Това, че ви издържа е добре, но абсолютната абдикация от грижите за семейството не е хубава, защото детето също има нужда от баща.
Успех!

# 13
 • Мнения: 156
смятам, че е леко наивно във всяка подобна тема някой веднага да пуска мухата за "друга жена". иначе съвет по темата не мога да дам, аз съм просто коренна противоположност на авторката в това отношение явно и изобщо не мога да се поставя на нейно място.

# 14
 • Мнения: 1 567
Действия, момиче, решителни и радикални.С неговите камъни, по неговата градина.

Предполагам, че когато се върне след работа има сготвено, къщата оправена, дрехите изпрани и изгладени. Супер.
Но от утре няма такива неща. Готвиш, приготвяш нещо само за теб и детето. И край. Който иска да яде и да има изгладени и изпрани ризи, да се включва в домакинството. Това, че работи не е никакво извинение. (Същото бих съветвала и тези, който са в обратната роля). Знам, че е много гадно, но има ефект. Mr. Green Това, че си в къщи и гледаш дете, не те превръща автоматически в камериерка, готвачка, чистачка, гладачка....
Намери си работа. Каквато и да е, колкото и да е платена. Детето на детска градина. На две год е. Мойта на толкова тръгна.
И пак разпределяне на дом. работа.
Ако няма ясни граници и правила кой за какво се грижи в домакинството, и какви задължения има, няма оправия...

Не тълкувам причините. Не ме и интересуват. Давам съвет, как ти да реагираш...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт