Нектар

  • 3 059
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 804
Имаме кайсиева градина и скоро кайсиите ще са узрели-искам да направя некта и да го затворя в бутилки.Има един проблем обаче,не знам рецепта и тук няма такива шишета-може ли да се направи нещо в моят случай.  newsm78

# 1
  • Мнения: 1 777
Не знам как се прави нектар,но защо не ги направиш на компот.И след това като ви се препие  нектар ,разбиваш в блендера.

# 2
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Дес - правенето на нектар е много дълъг и мъчен процес , майка е правила , аз не бих се заела. Кайсиите първо се смилат с машинка за месо ,после трябва да се претрият през фино сито на ръка , щото нямаме машинка, а трябва да се махне ципата и жилките и накрая вече захар и в бутилки или буркани за стерилизиране . Ако някой знае машина , която да го направи , обаче ти дали ще я имаш?

# 3
  • Мнения: 9 107
намери си хубава сокоизстисквачка /с много обороти, да изцежда добре/ мини ги от там и затвори в буркани, щом нямаш шишета, за да можеш да стерилизираш.
Другия начин е да  свариш кайсиите в голям съд с вода и захар /като компот/ да им махнеш ципата че така лесно се отделя и на порции с пасатора да разбиеш. Но после пак трябва да стерилизираш.

# 4
  • Мнения: 3 804
Дес - правенето на нектар е много дълъг и мъчен процес , майка е правила , аз не бих се заела. Кайсиите първо се смилат с машинка за месо ,после трябва да се претрият през фино сито на ръка , щото нямаме машинка, а трябва да се махне ципата и жилките и накрая вече захар и в бутилки или буркани за стерилизиране . Ако някой знае машина , която да го направи , обаче ти дали ще я имаш?

Мигче-а,след като се претрият и им се добави захар варят ли се -или само заваряшам бурканите за 5 мин  newsm78

Pety правих компоти преди това-обаче децата признават само компот  от ягоди,имам останали от миналата година,та реших да опитам със нектар.

# 5
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Оооо 5 мин е малко , 15-20 мин някъде ....ще питам майка за подробности и ще ти пиша. Но от това претриване помня , че стават гадни ръцете....тя през това сито претрива и лютеницата и сатава като кетчуп , толкова ситно е ситото...

# 6
  • Мнения: 22 867
Не знам как се прави нектар,но защо не ги направиш на компот.И след това като ви се препие  нектар ,разбиваш в блендера.

И вкъщи така правим с компотите от кайсии, само че с пасатор. Получава си се чудесен нектар. Хареса ми идеята на пеп-4о за сока, имам такава сокоизстисквачка, ще пробвам това лято.  bouquet

# 7
  • Мнения: 3 804
мигче балгодаря-чакам допълнителни подробности,За претриването-понеже тук правят сладко от кайсии по подобна рецепта-претриват през дамски чорап от тези прозрачните.

# 8
# 9

Общи условия

Активация на акаунт