Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 2
Здравейте,
направихме изследвания на 1 год. и половина на дъщеря ми.
Лекарката оба4е е заминала за Турция и ще се върне след три дни.
Моля много да ми кажете дали изследванията на детенцето ми са дали добри, защото видях, че във форума има сходно питане като моето.

Това което най-много ме притеснява е
PYE - утайката - 45 мм/h, а срещу него пише, че до 12 мм/h над 50 год. до 20 / .
Единствено това е отметнато с точка!

Ето и другите показатели:

WBC 7.9 x 10 на деветта степен / L
Lymph# 2.6 x 10  на деветта степен / L
Mid# 0.9 x 10 на деветта степен / L
Gran# 4.4 x 10 на деветта степен / L
Lymph 32.4%
Mid 11.8 %
Gran 55.8 %
RBC 4.06 x 10 на двайнастта степен / L
HGB 109 g/L
HCT 33. 2 %
MCV 81.8 fL
MCH 26.8 pg
MCHC 328 g/l
RDW-CV 14.3 %
RDW-SD 43.8 fL
PLT 230 x 10  на деветта степен / L
MPV 8.6 fL
PDW 17.7
PCT 0.197 %

пс..
Детенцето ми ина4е има температура от няколко дни и не можем да я смъкнем, варира около 38 и 2.
Освен това вади и кучешки зъбки - дали проблема не е идва от тях. Само за два дни уж нямаше нищо, а като отидохме пак на лекар се оказа, че вече има зачервено гърло и изписаха антибиотик Сумамед!!!!

Надявам се скоро да пишете, благодаря предварилтено!!!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 264
Утайката е завишена, както сама казваш. Това значи, че има възпаление. Другите резултати трябва да ги погледне лекар, за да прецени. За утайката знам, че след излекуване спада бавно. след около месец ако не се лъжа. Миналата година синът ми имаше такава утайка от отит. Накрая минахме на инжекции.
Цитирай

София

Мнения: 11 402
Пусни си питането тук:http://www.bg-mamma.com/index.php?board=56.0

Мисля, че ще ти отговорят бързо!
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 359
Според мен изследванията са ок, без да съм лекар.
Утайката е завишена, но както казваш- детето е с Т и вади зъби. Нормално е.
Цитирай


Мнения: 478
ratm18,
нямате референтни стойности от лабораторията провела изследването? изисквайте другия път. Лабораторията е длъжна да ви е предоставила реф.ст-сти, дори докторите не са длъжни да ги помнят на изуст освен това има и различни методи с които работят лабораториите.
Не е сериозно да разчитате на тълкувание от форум за спешно състояние ако не е само вирус или зъбки проблема, няма ли спешен кабинет с който работи вашата лекарка, ако не друго поне да ги разчетат резултатите.
Давам ви моите реф.ст-сти от лаборатория цибалаб за пример. На първо четене ми се мяркат моноцити повишени, втория цитат ще го пусна комбинирам с вашите резултати и моите ре.ст-сти.
Цитат
WBC (левкоцити)  x10^9/L 3.5 - 10.5 
 LY% (лимфоцити - %)  % 20-48(50 - 70за деца до 4г) 
 MO% (моноцити - %)  % 1.00-11.0
 EOS%(еозинофили - %)  % 0-6 
 BASO%(базофили - %)  % 0-2 
 GR% (гранулоцити - %)  % 40 -70(20- 50 за деца до 4г) 
 LY# (лимфоцити - бр.)  x10^9/L 1.100 - 3.800 (1.300 - 7.400 за деца до 4г) 
 MO# (моноцити - бр.)  x10^9/L 0.070 - 0.80
 EOS#(еозинофили - бр)  x10^9/L 0.000 - 0.500 
 BASO#(базофили - бр)  x10^9/L 0.000- 0.140 
 GR# (гранулоцити - бр.)  x10^9/L 2.100 - 6.400 (0.900 - 5.300 за деца до 4г) 
 RBC (еритроцити - бр.)  x10^12/L M(4.4 - 5.9) Ж(3.7 - 5.3) 
 Hgb (хемоглобин)  g/L М(135 - 180) Ж(120 - 160)
 Hct (хематокрит)  L/L М(0.40-0.53) Ж(0.36-0.48)
 MCV (ср. обем на еритроцита)  fL 82.0 - 96.0 
 MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. )  pg 27.0 - 33.0 
 MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)  g/ L 300-360 
 RDW (девиация на ерит. р-ие)  % 11.5 - 14.5 
 Plt (трoмбоцити)  x10^9/L 130-360
 MPV (ср обем на тромбоцита)  fL 7.5 - 11.0
 Pct (тр обем/ общ обем)  ml/L 1.0 - 2.5 
 PDW (ширина на тр р-ие)   0.0 - 99.9

Цитат
WBC (левкоцити)  7.9  x10^9/L 3.5 - 10.5   ОК
 LY% (лимфоцити - %) 32.4   % 20-48(50 - 70за деца до 4г) 
 MO% (моноцити - %) 11.8 % 1.00-11.0
 EOS%(еозинофили - %)  % 0-6 
 BASO%(базофили - %)  % 0-2 
 GR% (гранулоцити - %) 55.8 % 40 -70(20- 50 за деца до 4г) 
 LY# (лимфоцити - бр.)  2.6  x10^9/L 1.100 - 3.800 (1.300 - 7.400 за деца до 4г) ОК
 MO# (моноцити - бр.) 0.9  x10^9/L 0.070 - 0.80 ПОВИШЕНИ
 EOS#(еозинофили - бр)  x10^9/L 0.000 - 0.500 
 BASO#(базофили - бр)  x10^9/L 0.000- 0.140 
 GR# (гранулоцити - бр.)  4.4 x10^9/L 2.100 - 6.400 (0.900 - 5.300 за деца до 4г) ОК 
 RBC (еритроцити - бр.)  4.06 x10^12/L M(4.4 - 5.9) Ж(3.7 - 5.3) ОК 
 Hgb (хемоглобин)  109 g/L М(135 - 180) Ж(120 - 160)
 Hct (хематокрит) 33. 2  L/L М(0.40-0.53) Ж(0.36-0.48)
 MCV (ср. обем на еритроцита)  fL 82.0 - 96.0 
 MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. )  pg 27.0 - 33.0 
 MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)  g/ L 300-360 
 RDW (девиация на ерит. р-ие)  % 11.5 - 14.5 
 Plt (трoмбоцити)  230  x10^9/L 130-360 ОК
 MPV (ср обем на тромбоцита)  fL 7.5 - 11.0
 Pct (тр обем/ общ обем)  ml/L 1.0 - 2.5 
 PDW (ширина на тр р-ие)   0.0 - 99.9

Не съм лекар, но като цяло е добре картината ..ех редно е да се повтори само че на ДКК микроскопско броене левкоцити + лимфоцити + моноцити. Повишаващите се моноцитите и тенденцията гранулоцитите да скочат а може би е още рано организма да изгради достатъчно имуннен отговор затова още не са скочили левкоцитите, но с тези моноцити мен ми звучи че може и да сте изтеглили от лотарията грипоподобните инфекции като CMV или EBV, щом е едва от 2 дни температурата ..ако е тези грипоподобни споко .. и до 3 седмици ще сте с успешно развит имунитет от преболедувана вирусна инфекция.
Според мен си посетете спешния кабинет който си разботи с вашата педиатърка, пийте си АБ-то щом сте го почнали, давайте витаминки и аналгетици, и леки храни. Ако е EBV или CMV може да избие на ангина, та този АБ ужким може да го предотварти но рано са го пуснали..защото вирусите са активни 15-50 дни сваляйки имунитета и тогава бактериите се развиват.
Могло е да пуснат вместо АБ да пуснат имунен препарат изопринозин. Сега можете вие сами да си вземете билкови имунни препарати(ехинацея сироп..т.н.), от мен препоръка - може да избягвате калциеви добавки(витамини без калций), вит. А+Е задължително включете(герикапс).

Като се върне педиатърката ви настоявайте за ДКК микроскопско/мануално броене, първите 10 дни се изграждат имуноглобулините IgA, рано е за серология.
Ако се появят повръщане ..разстройство значи е друг вирус .. като ентеровирусите и те са много динамична картина но поне са само 3-5 дни за разлика от EBV до 50 дни.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.