Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 69 отговора
Как  се справяте с плоскостъпието- със стелки или се  налага операция
Цитирай


Дюстабан при децата се оправя в повечето случаи с времето  Wink

При възрастните май само стелката помага  newsm78

Чувала съм че има гимнастика тоято се прави в такива случаи - ходене на пръсти  Rolling Eyes
Цитирай


За каква възраст питаш? Питах и аз преди разбрах, че преди 4-5 годишна възраст не се предприема нищо, дотогава крачето си изгражда свода, така че не бързай, ако е малко детенцето  Peace
Цитирай


до 10 година трябвало да се прави операция за повдигане на свода някой правил ли е
Цитирай


Точно вчера водих дъщеря ми на ортопед защото я болят краката и се оказа, че има плоско стъпало. Докторът й даде ортопедични стелки, не е споменавал дори за операция. Мисля че със стелките постепенно с времето се корегира свода.
Цитирай


Синът ми е на 17 години има тежко плоскостъпие. За жалост го открихме преди няколко години. Когато беше малък ми направи впечатление, че има, но тъй като не бях сигурна попитах лекар /вече не помня кой/. Той ми каза да не се притеснявам, че още е малък и свода сам ще се повдигне. Успокоих се и повече внимание не съм обръщала. Така и не ми се е оплаквал от болки. Нопреди няколко години го забелязах, че краката му не са като на другите и пак го заведох. Оказа се - тежко плоскостъпие. Доктора каза да носи стелки /не се е споменавало за операция/, но синът ми е дебела глава и много рядко ги слага. Още повече, че лятото ходи с чехли и няма как да има и стелки. 
Цитирай


Синът ми получи този наследствен дар от мен. На 2 години получихме рецепта за първите стелки. Стелките не могат да корегират крачето, а го стабилизират и предотвратяват влошаване. Аз също съм със стелки или MTB обувки.
Цитирай


...Стелките не могат да корегират крачето, а го стабилизират и предотвратяват влошаване...


Стелките, поне за децата, вече ги отричат. Тук пише защо:

http://www.lekar.bg/news-41/info-272/%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0 … 0%B0%D1%82%D0%B0/
Цитирай


И дъщеря ми има плоскостъпие и с едното краче стъпва на върешният му  ръб9 всичко това наследено от мен). На мен също ми казаха, че стелките вече ги отхвърлят. Ще следя темата.
Цитирай


да но нас ни предлагат операция а разбрах че операцията не е гаранция ще всичко ще се оправи
Цитирай


Ако не е спешно по-добре опитайте с гимнастика,но е нужно много време за да се види някакъв резултат (поне година).Пита ли лекаря какво представлява самата операция?Причината за плоскостъпието са слабите мускули на ходилото,по какъв начин ще ги заздравят с операцията newsm78
Цитирай


записвам се и аз - имам плоскостъпие , което  лекувам сега. Ходих да ми вземат отпечатъци на краката за да  ми се направят подходящите стелки. Синът ми има същото стъпало като моето - той е на 7г и сега ще водя и него за да видят в каква степен е и какво ще предприемем!
Цитирай


Нали отричат стелките?
Цитирай


Нали отричат стелките?
Само, че аз не мога без тях! Носех  през зимата други ( по-плътни) стелки. Без тях аз не мога да  вървя Tired Tired ooooh! Outta Joint
Цитирай


Нали отричат стелките?

Явно в Пловдив, все още не ги отричат.
Цитирай


1-14 от 69 отговора