Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 5 710
как ги приготвяте?
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
Имаше една такава по-стара тема и ако не ме лъже паметта Роза беше написала една страхотна рецепта, която хич не е трудна за правене(е, аз само и спестих каперсите) и всички много я харесаха у дома. Разрови се и ще я откриеш Laughing
Цитирай

София

Мнения: 5 710
Благодаря ти! Започвам да търся  Smile



Намерих я!
Благодаря отново!  Smile
Цитирай

Varna

Мнения: 306
Не е моя резцептата-сваляла съм я навремето от нета:

"слагаш на котлона една тенджера с вода едно кубче булион и малко целина да заврат през това време си оформяш кюфтенцата
омесваш каймата с чубрица ,черен пипер, и ориз и правиш кюфтенца които овалваш в брашно когато водата заври ги пускаш в тенджерата
като са сварени ( познава се по ориза ) си правиш сосчето
разбиваш едно яйца около 3-4 лъжица брашно сока на един лимон ( а по желание може и парченца лимон да сложиш )
и около 100 грама прясно мляко ако нямаш прясно и с кисело става и това го изсипваш в тенджерата като бъркаш непрекъснато да не стане на бучки
отгоре ръсиш ситно нарязан магданоз и готово Smile "
Цитирай

София

Мнения: 5 710
Цитат на: rali4ka
Не е моя резцептата-сваляла съм я навремето от нета:


Благодаря ти! Ще пробвам и тази рецепта.  Smile
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Здравословен начин. Понеже аз не готвя нищо, което се пържи. Трябва да отбележа, че стават супер и всички се скъсват да папат в къщи.

Кюфтетата:
500 гр. кайма+1 кафена чашка ориз+ситно нарязан или смлян лук+подправки на вкус ( сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, магданоз)+1 яйце
Оформят се кръгли не много големи кюфтета , които се овалват в брашно и се спускат в тенджера с вряща вода. Водата да е около 1л.
когато кюфтетата се сварят се изваждат в чиния, а водата се прецежда, понеже има ориз на дъното от кюфтата.

сос:
В друга тенджера се разбиват 3 желтъка+1/2 кисело мляко
+ 3-4с.л. брашно.
Слага се на котлона и с черпака на тънка  стрийка се загребва от прецедената вода ( в която са врели кюфтетата). Сипва се докато се пресипе цялата течност в сместа с желтъците. Бърка се докато се сгъсти като рядък крем.
Маха се от котлона и се + кюфтетата в соса. Подправя се черен пипер, чубрица и МНОГО магданоз.

Това е.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.