Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 авг. 2005, 10:33 ч.

Огретен, ама с мръвка

  • 387
  • 1
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 308
Снощи реших да фантазирам на воля и ето какъв беше резултатът:
3 пакета от по 450 гр всеки - смес "Царска салата" /замразени моркови, карфиол и брюкселско зеле/
3 яйца
500 гр телешки колбас /аз купувам от този на "Браво"/
700 мл прясно мляко

Сварих за около 15 мин. замразените зеленчуци в слабо подсолена вода. Отцедих ги и ги изсипах в предварително намазана с олио тава, понаситних ги, че бяха доста едри парчетата, особено карфиола и брюкселското зеле, и обърках зеленчуците с нарязания на кубчета колбас. Залях всичко с млечно-яйчената смес, в която за по-сигурно сложих още около 1 ч. л. сол /от морковите имаше вероятност ястието да сладни/. Сложих тавата в предваритено загрята до 200 градуса по Целзий фурна и пекох на вентилатор около 35-40 мин. /докато се види, че ястието се е запекло/. Облизахме си пръстите, което и на вас пожелавам и гарантирам, ако изпълните горната рецепта Grinning

# 1
  • Севлиево
  • Мнения: 1 650
Мда, звучи много вкусно, а пък е и лесно за приготвяне  chef
Ей такива рецепти обичам! Със сигурност ще я пробвам тези дни и ще докладвам за резултата.

П.П. за утре нямаме манджа, ама мъжът ми ще ходи в София, така че аз ще мина по как да е, а пък бебка си има кухня...но тези дни, да, да, може....

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт