Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 2
Днес гледах  по btv     как по ВАРВАРСКИ жесток начин изтръгнаха  детенце от Асеновград от баща му,плаках много ,ръцете ми дори и в момента треперят.Мили  майки нека направим нещо ,за да помогнем!!!!!!!Не мога да пиша повече, просто вижте видеоматериала в  интернет.

# 1
# 2
 • София
 • Мнения: 1 008
Да им помогнем, но как?

# 3
 • София
 • Мнения: 212
Не че нещо,но не мисля,че това е ваша работа. Това е работа на родителите!
Никой не е съвсем наясно каква точно е ситуацията! В крайна сметка бащата може да спечели родителски права над децата си.

# 4
 • Brokenpromiseland
 • Мнения: 1 428
Аз откровено казано съм раздвоена по случая.
Става дума за баща който е отвлякъл децата от майка им, която живее в Полша...незнайно как е преминал границата.
Освен това във всички интервюта обяснява, че майката била алкохоличка - това казват и децата.
Всичко страшно много понамирисва.
Склонна съм да вярвам, че децата са манипулирани...и умишлено озлобени към майка си.
Няма дете на 6г, което да се дърпа по този начин от майка си, която не я е виждал от Х време..
Смятам, че най-добрият вариант е децата да отидат за известно време в приемно семейство и да бъдат под постоянно наблюдение.
Да се разпитат всички страни и да се вземе адекватно решение.
Сега информацията е едностранна и не може да бъде обективна.

П.С. Представете си, че вие сте на мястото на тази майка...И не сте могли да си вземете децата дълго време по ред обстоятелства (примери в БГ има много) .В това време бившият ги настрои срещу вас..и при всяка среща децата ви отблъскват.
На всичко отгоре медиите преекспонират случая...

# 5
 • Мнения: 158
Наистина не се знае, какъв е случая. Беше много гадно наистина, покъртително беше. Но и аз съм раздвоена, та те от чужд човек не биха се дърпали така, както от майка си. Странно е. Дано да се вземе правилното решение за децата.  Praynig

# 6
 • Мнения: 22
НЕДЕЛЯ 14:00ч ПРЕД ПОЛСКОТО ПОСОЛСТВО
http://www.vbox7.com/play:92b999a6 - пред това да не се делим на сини червени и всякакви други и аз идвам

# 7
 • Мнения: 22
Трябва да се чуе общественото мнение по този нечуван скандал, който видяхме вчера по новините за майката, която насила отвлече детото си от баща му! Това е безумна трагедия, която ще бележи децата за цял живот! Трябва да се възпротивим на такова насилие и несправедливост!! Трябва да се сезират органите на реда, политиците, асоциациите, държавата! Защо всеки път когато се случи трагедия всички се правим, че страдаме и сме съпричастни, а не можем просто да се вдигнем и да променим нещата??? Една подписка, изпратена на президента и на ЕС не е достатъчна! ГЛАСЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ЧУЕ!!! Стига безсмислени протести и зов за помощ - ако ние не си помогнем сами и СЕГА кой ще търпи - децата, внуците ни?
Нека помогнем на бащата, който имаше смелостта да легне под колата, за да спаси детето си! Нека морално го подкрепим в тази нечестна битка!!!

Предайте нататък, за да не сме за пореден път глас в пустиня!!
 

Линк на петицията: http://bgpetition.com/roditelska_nespravedlivost/index.html

# 8
 • Мнения: 1 254
Много е лесно да се дигат лозунги.
Истината винаги има две страни.

# 9
 • Мнения: 2
Тук не говорим за това кой е крив и кой прав-майката или бащата,говорим за зверскотоотношение към детето.Но ако и това не ви е трогнало.......................без коментар съм.Спете спокойно!!!!!!!!!!!!!!!!!! Praynig

# 10
 • Мнения: 22
Цитат от Закона за закрила на детето:
 
" Г л а в а   в т о р а
    ПРАВА НА ДЕТЕТО
   
    Право на закрила
   
    Чл. 10. (1) Всяко дете има право на закрила за нормалното му физическо, умствено, нравствено и социално развитие и на защита на неговите права и интереси.
    (2) (Доп. - ДВ, бр. 36 от 2003 г.) Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, имуществено състояние, религия, образование и убеждения или наличие на увреждане.
   
    Закрила срещу насилие
   
    Чл. 11. (1) Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в дейности, неблагоприятни за неговото физическо, психическо, нравствено и образователно развитие.
    (2) Всяко дете има право на закрила срещу нарушаващите неговото достойнство методи на възпитание, физическо, психическо или друго насилие и форми на въздействие, противоречащи на неговите интереси.
    (3) Всяко дете има право на закрила срещу използване за просия, проституция, разпространяване на порнографски материали и получаване на неправомерни материални доходи, както и срещу сексуално насилие.
    (4) Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности.
   
    Закрила на личността на детето
   
    Чл. 11а. (Нов - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) (1) Сведения и данни за дете не се разгласяват без съгласието на неговите родители или законни представители освен в случаите по чл. 7, ал. 1.
    (2) В случаите, когато спрямо дете е предприета мярка за закрила, не могат да бъдат разгласявани сведения и данни за детето без писмено становище на органа за закрила, предприел мярката.
    (3) Когато детето е навършило 14 години, се взема и неговото съгласие за разгласяване на сведения и данни.
   
    Право на изразяване
    Чл. 12. Всяко дете има право свободно да изразява мнение по всички въпроси от негов интерес. То може да търси съдействие от органите и лицата, на които е възложена закрилата му по този закон. "

никъде в репортажа не видях нещо спазено от горецитирания закон, а вие??? и Хубавиците от ДАЗД днес съобщили ,че няма да сезират прокуратурата , тъй като нямало констатирани нарушения, мале малеееееееееееееееее Ъ?

# 11
 • София
 • Мнения: 212
Е то това отношение надали е постоянно,а и зверско беше единствено,защото то се мяташе и крещеше,аз не съм видяла майката да го пребива,за да го вкара в колата! Отделно тия от Закрила на детето си плюха във физиономиите...но ми е интересно ти какво точно мислиш,че трябва да се направи за тия деца?!

# 12
# 13
 • Мнения: 2 963
А това бащата ли беше, който раздаваше юмруци пред децата си........ Независимо дали са били заслужени, не мисля, че е редно....

От цялата работа - горките деца Tired

# 14
 • Мнения: 2 331
Не може да се говори за отвличане в случая, защото се изпълнява съдебно решение.Въпросът е в начина, по който се изпълнява то.Аз лично съм възмутена и от майката, и от бащата, които по никакъв начин не помислиха за децата си и психичното им здраве, а се интересуваха единствено от себе си и от оплюването си.
За институциите няма да говоря.Те- родителите, не мислят за децата си, камо ли държавата.Възмутително беше...
Не виждам ролята на обществото в този случай.Спрод мен си има институция-съдът, която да разреши спора между двамата и да отсъди най-доброто за децата.

Последна редакция: пт, 29 май 2009, 16:21 от Главна буква

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт