Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

Варна

Мнения: 408
Здравейте, мерак ми е да направя зеленчуци хем на скара, хем задушени, като по заведенията. Гледах едни скари в магазина с капак отгоре и се чудих такава ли трябва да си купя.
Благодаря предварително  bouquet
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Е, задушени зеленчуци на скара няма. Задушеното задължително е под капак. Скарата е без.  Smile
На сач са задушени и меки.
Има скари с горна и долна част, но те също не задушават.
По заведенията са на плоча, обикновено предварително овкусени и леко бланширани.
Цитирай

Банкя

Мнения: 1 161
Аз на тефлонов тиган с капак .Доволна съм .То по заведенията са все с различен вкус.Първо трябва да се запекат на силен отън и после слагаш капака.Иначе ще се разкашкат
Цитирай

На брега на реката

Мнения: 1 481
И най-обикновената скара на ребра може един вид да ти ги задуши , ако сложиш отгоре някакъв похлупак. Аз например, когато се престраша да пека телешко, го захлупвам с една тенджерка върху скарата. И ако не съм догледала да е говеждо, става невероятно сочно и крехко.  Peace
Но със зеленчуците наистина има опасност да ги скашкаш. Тях запичам на контактен грил, където нагряващите плочи са отгоре и отдолу.  Хайде, опитай и ни разкажи как е станало  Wink
Цитирай


Мнения: 79
аз на скарата на ребра  си пека тиквички ,лук,гъби,краставици -после малко сол и оцет и ги затварям за малко в една купа да се задушат
Цитирай

На брега на реката

Мнения: 1 481
аз на скарата на ребра  си пека тиквички ,лук,гъби,краставици -после малко сол и оцет и ги затварям за малко в една купа да се задушат

напълно съгласна и с този вариант  Peace Така и печения пипер, например, после се бели по-лесно.
Цитирай

В сърцето на живота!

Мнения: 3 085
аз на скарата на ребра  си пека тиквички ,лук,гъби,краставици -после малко сол и оцет и ги затварям за малко в една купа да се задушат
И аз така правя.
Цитирай

София

Мнения: 1 085
аз на скарата на ребра  си пека тиквички ,лук,гъби,краставици -после малко сол и оцет и ги затварям за малко в една купа да се задушат

А след това ги овкусявам със зехтин, лимон, копър и чесън.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз съм си взела такъв тип скара и всичко става супер - и месо, и зеленчуци, и хляб...  Smile

Цитирай


Мнения: 307
аз на скарата на ребра  си пека тиквички ,лук,гъби,краставици -после малко сол и оцет и ги затварям за малко в една купа да се задушат

Как се правят гъби на скара ? Овкусяват ли се, на какви парчета се режат ?
Цитирай

София

Мнения: 1 085
аз на скарата на ребра  си пека тиквички ,лук,гъби,краставици -после малко сол и оцет и ги затварям за малко в една купа да се задушат

Как се правят гъби на скара ? Овкусяват ли се, на какви парчета се режат ?

Аз нареждам омазнени чашките на гъбите върху скарата и пека от двете страни. Пънчетата не използвам. Като ги сваля от скарата ги слагам в една тенджара под капак, заедно със солчица, копър, чесън, лимон и зехтинче. Така хем омекват, хем поемат и от подправките. Може да се сложи соев сос вместо сол.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Как се правят гъби на скара ? Овкусяват ли се, на какви парчета се режат ?

Нанизвам ги цели на шишчета (ако са много големи - на половинки) само със сол и черен пипер  Peace
Цитирай


Мнения: 307
Благодаря. Ще се възползвам от идеята още тази вечер.
Цитирай


Мнения: 5 125
Ако държиш да са задушени, можеш да пробваш и по-лесен вариант: изпичаш зеленчуците на скара (аз ползвам грил тиган) и когато са готови, ги слагаш в съд с капак, така след печенето се задушават леко и стават по-меки.
Цитирай

София

Мнения: 519
Защо да няма скари с капак? Ние имаме ето такава:


Зеленчуците на нея наистина стават страхотни, но за пържолките имам забележки. Все едно съм ги пекла във фурната, нещо не мога да ги уцеля. Сигурно има някакъв чалъм.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора