Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

София

Мнения: 2 274
Това е въпросът... Зачудих се да не би да я правя много постна. Масло не искам да слагам, а не ми звучи зехтин в каша.
Вие как процедирате?
Цитирай


Мнения: 6 142
В готовите - естествено, не  Very Happy
В домашните не слагах нищо в началото, после почнах да добавям плодове или сирене. Във втория случай капвах и по малко студенопресован зехтин. това някъде към края на 7ми, началото на8ми месец го почнах. Дотогава - дюс!
Цитирай

София

Мнения: 1 771
В готовите - естествено, не  Very Happy
В домашните не слагах нищо в началото, после почнах да добавям плодове или сирене. Във втория случай капвах и по малко студенопресован зехтин. това някъде към края на 7ми, началото на8ми месец го почнах. Дотогава - дюс!

Супер  newsm10 това и мен ме вълнуваше. благодаря   
Цитирай

София

Мнения: 10 165
В началото никаква мазнина.Сега слагам масло в кашите и попарата.Захтин само в манджичките слагам.
Цитирай

UK

Мнения: 1 302
засега слагам само кърма
Цитирай


Мнения: 6 037
Масло слагам, а напоследък пасирам банан и авокадо и ги прибавям....Четох, че маслото от авокадо е едно от най- полезните( американска е книжката, разбира се), а и това е много мазен плод.....
В манджите слагам зехтин, и разни масла на " Балчо"...от орехи, и от пшеничен зародиш.....и слънчогледово- студено пресовано
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 231
Аз също не слагам в сладките каши,а съвсем отскоро започнах да слагам по малко сирене и да правя солен вариант на кашата,който се приема доста по-възторжено.Зехтин слагам в зеленчуковите пюрета (когато се сетя Embarassed).
Цитирай

вляво от асансьора

Мнения: 1 262
В кашата-извара от скоро,в яденето-зехтин,студенопресован Smile
Цитирай

София

Мнения: 2 809
Не, не съм слагала, не мисля и да го правя.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 120
Не,никога не съм слагала Laughing
Цитирай


Мнения: 6 037
Само да ви кажа, че холестерола е много полезен за нормалното развитие на мозъка на децата и се препоръчват масло и пълномаслени продукти до втората годинка, когато трябва да започне храненето с нискомаслени.......незнам защо се страхувате да слагате масло или мазнини......растителните азнини също са много полезни и мисля, че са почти задължителни.....
Цитирай


Мнения: 645
Това са подробностите относно маслата, как се избират. Коментирал съм ги с един педиатър.
Цитат
Добре е да използвате както зехтин, така и краве масло. Слънчогледовото от добро качество е много, много светло, без мирис и с много лек вкус. Качествен зехтини произвеждат само Гърция, Италия, Испания. Турският зехтин е с лошо качество ( от това, което съм опитвал). Може да слагате масло (зехтин) във  всяко зеленчуково или местно-зеленчуково пюре на бебчо. Качественият зехтин  е леко горчив Smile , но вкусът му лесно се тушира в яденето. Когато се загрее (за пържене) качественият зехтин губи тази лека горчивина. На вид зехтинът е много гъст. Захтин с консистенция на слънчогледово масло е по всяка вероятност фалшив.
Цитирай

София, Младост 3

Мнения: 407
Към кашите, които аз сама приготвям, винаги добавям плод и малко смляно ленено семе (богат източник на Омега-3). От няколко дена започнах да добавям и по малко краве масло Президент, защото то ми се струва най-качествено на българския пазар.

Към обедните пюрета, които купувам (предимно Гербер и Сънвал), защото не ми харесват домашните  Embarassed (не знам какво не им харесва, според мен бяха доста по-добри от готовите, ама...) прибавям 2-3 капки зехтин и кубче обезсолено овче сирене на Маджаров (защото е по-мазно от кравето!)

Аз също съм на мнение, че децата до 3г не трябва да се лишават от пълномаслени (млечни) продукти. Мазнините участвата активно в образуването на мозъчни клетки, който процес продължава именно до към 3г възраст.  Това поне ми останало в главата от много четене!  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 821
а от каква възраст на бебето започнахте да слагате мазнини (олио/зехтин) в пюрето, ако приемем, че става въпрос за късно захранено бебенце? и по колко слагахте в началото и увеличавате ли количеството (до колко)?

много въпроси, много нещо  Blush
Цитирай

София... с надежда за преселение.

Мнения: 3 926
Аз днес дадох за пръв път царевична каша и я смесих с тиква и малко кафява захар - много добре се прие. Масло не смятам да слагам преди осмия месец, но ми кажете ако бъркам. До сега госпожицата яде всичко без сол, захар и мазнина (като изключим две-три лъжички кафява захар ползвани за различни плодови пюрета Wink )
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора