Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1
Предварително се извинявам ако темата не е за този раздел. Ще помоля администратори да не я трият .
Вчера семейна драма с две деца разтресе Асеновград. Братче и сестричка бяха насилствено отнети от баща им и  ще бъдат отведени принудително в Полша при майка им. Съдебната мярка съгласно Хагската конвенция е по изпълнителен лист от месец март.

Двудневната акция за прибирането на осемгодишната Ники и шестгодишния й брат Павел от баща им на улица „Илинден" се превърна в истинска трагедия.

Децата отказаха да се върнат при майка си Барбара Ядвигд и настояваха да останат в България, но бяха изтръгнати от близките си.

Драмата на невръстните деца прерасна в истински кошмар. Дипломатически бус на полското посолство пристигна на адреса на бащата точно в десет часа. На място се оказа, че от Агенцията за закрила на детето няма ангажиран психолог. Извикано бе частно лице, което отказа да се легитимира. След разговор с бащата се съгласи децата да се видят с майката и ако пожелаят, да тръгнат с нея. Ники и Павел се разпищяха, блъскаха майка си и плачеха с глас. От дипломатическия микробус изскочиха две жени, които започнаха да влачат децата към колата.

Настана масов побой.

Писъците на Ники предизвикаха вълна от възмущение сред съседите. В суматохата малкият Павел е успял да се измъкне и се е укрил. Бабата на децата Мария Василева легна пред полското возило. Минути по-късно припадна и бе откарана на носилка в болницата.

"Полицията позволи една руска гражданка да отмъкне дъщеря ми и да я натика в дипломатически бус", заяви бащата Василев.

Вижте видеорепортажа на колегите от Нова телевизия!

(Предупреждаваме, че кадрите не са подходящи за хора със слаби сърца!)

Във връзка със семейната драма, националният клуб на привържениците на Левски излезе с официална декларация. Подкрепената от много граждани позиция осъжда бруталното и насилствено отнемане на две български деца от техния баща и предаването на полската им майка.

Actualno.com се присъединява към призива на феновете и настоява компетентните органи да потърсят сметка на тези, които под мирните погледи на неадекватни полицаи упражниха сила върху малките българчета.

Пълният текст на изявлението:

ДЕКЛАРАЦИЯ
"Национален клуб на привържениците на Левски" изразява дълбокото възмущение на всички свои членове, породено от скандалното еничарско поведение на няколко антибългари от Асеновград, които пред очите на цяла България най-безсрамно съдействаха за насилственото отнемане на две български деца и предаването им на един чужд гражданин.

Намираме за недопустимо лакейското усърдие, с което двете деца бяха откъснати от Българския си баща с цел да бъдат предадени на алкохолизирана полякиня, въпреки че и двете недвусмислено изразиха волята си да останат да живеят в България, която считат за своя родина.

Срам ни е, че днес живуркат мижитурки, които с лека ръка отнемат на един Български баща най-ценното му и лишават нацията от най-голямото и богатство.
 
Обръщаме се с апел към държавния глава да предприеме всички необходими мерки за защита на двете български деца.

Настояваме за незабавна намеса на всички компетентни държавни органи и неправителствени организации, които сега трябва да докажат, че са Българи, а не съучастници в това позорно престъпление.

Нашата позиция и решимост да не допуснем този позор ще покажем ясно в неделя след мача с Миньор Перник.

Призоваваме всеки, който се чувства Българин, да ни подкрепи.

Нека в тези траурни за държавата дни всички да се обединим около една родолюбива кауза и по този начин да почетем паметта на загиналите край Ямбол, защитавайки бъдещето на родината им.

България загуби 16 човека, но ако спечелим две Български деца, надеждата, че сме народ, остава жива .

Actualno.com се обръща към всички граждани, които искат да вземат отношение по създалия се скандал да ни пишат на editors@webground.bg или ivaylo@actualno.com. Обръщаме се специално и към всички читатели с правни познания или работещите в съдебната система за съвети и информация как може да се процедира в случая. Очакваме вашите идеи и предложения за инициативи!


От actualno.com
 Помогнете да си върнем тези две дечица....

# 1

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт