Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора


Мнения: 1
От доста време на пазара има един доста едър, бял и вкусен чесън, за който се знае, че се внася от Китай. Информацията за този чесън е много малко. Доста търсих и почти нищо не намерих. Има доста притеснителни информации, че китайския чесън предизвиквал язви и гастрит и не трябвало да се консумира суров.  Никъде не се споменават причините за това, а самия чесън изглежда много добре, скилидките са едри, вкусен е и се бели много лесно. Някой има ли информация дали може да се яде спокойно или наистина има нещо опасно в този чесън?
Цитирай

В приказките

Мнения: 1 144
Нямам представа,но ще следя темата с интерес.
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 494
Не ми е направило впечатление да е особено вкусен. Доста по-лютив е от българския и може би затова не понася на хората със стомашни проблеми.
Аз също не го ползвам в прясно състояние именно заради лютивината. Предпочитам да сложа сух чесън, отколкото от китайския.
Добре, че още се намира български чесън на пазара.
Цитирай

Baile Átha Cliath

Мнения: 3 219
На мен ми е много лют и става единствено да се ползва след топлинна обработка. Не знам дали е вреден, но определено аз не съм му фен.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
На мен ми е много лют и става единствено да се ползва след топлинна обработка. Не знам дали е вреден, но определено аз не съм му фен.
И аз така....Освен,че е лют е и много миризлив....
Предпочитам българския...
Цитирай

на брега на морето

Мнения: 1 780
Сигурно е вреден, те не пожалиха бебетата си
та другите потребители Crossing Arms
Аз ползвам само чудесния български чесън -
дребен, добре "изпечен", прекрасен.
Цитирай

София

Мнения: 3 930
Не знам дали е вреден, но ние изобщо не го харесваме. Жилав е, много лютив, ненужно лютив. Докарва на вкус на химия. А когато го залеем с оцет, посинява!
Предпочитам хубавия български чесън дори и с малки скилидки и трудно белещ се.
Цитирай


Мнения: 1 648
А когато го залеем с оцет, посинява!
Това и аз го забелязах ,много странно,все съм се чудела,защо пък посинява  newsm78.
Дали е вреден ,не знам,но ако няма друг на магазина,купувам от него .
А за язви и гастрити и българския не е особено полезен,обостря ги  ,но дали чесън би могъл да предизвика язва....съмнявам се .
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 621
И ние не го харесваме този чесън и вече не го купувам, на мене лично ми мирише на антибиотик.
Цитирай

София

Мнения: 1 085
Винаги ме боли стомах, след неговата консумация, а и "ухае" много дълго. Вече не купувам от него.
Цитирай

София

Мнения: 3 745
И аз гледам да не купувам от него, но когато няма друг взимам и забелязвам, че много бързо се скапва като постои по-дълго време.
Сега добре че има пресен.
Цитирай

София

Мнения: 10 816
От доста време на пазара има един доста едър, бял и вкусен чесън, за който се знае, че се внася от Китай. Информацията за този чесън е много малко. Доста търсих и почти нищо не намерих. Има доста притеснителни информации, че китайския чесън предизвиквал язви и гастрит и не трябвало да се консумира суров.  Никъде не се споменават причините за това, а самия чесън изглежда много добре, скилидките са едри, вкусен е и се бели много лесно. Някой има ли информация дали може да се яде спокойно или наистина има нещо опасно в този чесън?

За вреден не знам, обаче е толкова лют, че мъжът ми, който яде доста чесън, ми е забранил да го купувам, защото го боли корем.
Цитирай

Варна

Мнения: 700
Освен че е много лют е и ужасно миризлив,нищо общо няма с БГ чесън.
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 362
Отврат е, не ми харесва.
Цитирай

На планетата Земя

Мнения: 4 383
Купих само веднъж и няма да повторя.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора