Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 8
Здравейте!
Започнах работа по заместване на майка. Тя ще се върне септември месец, а аз вече ползвам болничен 45 дена преди термин. Какво ще стане, когато се върне? Безработна ли ще се водя? Ще ми спрат ли майчинските? Счетоводителката казва едно, ама и тя не е много информирана.

# 1
  • София
  • Мнения: 1 352
Тъй като договора е срочен, със завръщане на титуляра той може да бъде прекратен. Но тъй като ти вече си започнала да ползваш отпуск за бременност и раждане и дори да ти прекратят договора, ще продължиш да получаваш обезщетение до края на този отпуск т.е до изтичане на 410 дни. След това вече няма да можеш да получаваш обезщетение за гледане на дете до 2 години, освен ако не започнеш отново работа.

# 2
  • Мнения: 8
Благодаря за инфото

# 3
  • Мнения: 8
След това не се ли взема помощ колкото минималната заплата?  Thinking
За втората година майчинство

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 17 914
Както ти е писала Ани ще си получаваш обезщетението до 410 я ден,независимо,че титуляра се е върнал.Като изтекат 410 те календарин дни няма да взимаш нищо,защото няма да рабатиш /трудовият ти договор ще е прекратен/.

За да получаваш майчинство 240 лв още една години,започни фиктивно в някоя фирма работа /това трябва да го направиш след като ти изтекат 410 те дни/.Отработваш един ден фиктивно и излизаш в майчинство.

за да се ориентриаш кога ти свършват 410 те дни-броиш от първия ден на болничния преди термин 410 календарни дни

# 5
  • Мнения: 8
Благодаря за отговора

# 6
  • Варна
  • Мнения: 113
Здравейте,много много много ще съм Ви благодарна ако някой даде съвет по моя казус.
И аз съм на срочен трудов д-р,който изтича на 30.10.2009г. (31.10 е събота;  01.11 е неделя),а 45 дневния болничен преди раждане трябва да се издаде на 06.11.2009г.

От кога точно(31 или 2)  трябва да започна работа на друго място,за да ползвам година или две майчинство(в зависимост дали ще се осигурявам за 2рата год) и  на новия работодател ли предавам този 45 дневен болничен преди раждане(след като съм назначена вече)? Болничният който съм ползвала до сега до 30.10 ли трябва да бъде (за да отиде при стария работодател) или до 5.11 (тогава при кого - новия или стария работодател трябва да бъде занесен)?


Дано не обясних адски объркано Simple Smile
 Praynig Hug Hug Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт