Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 126
  момичета , тъй като дойде вече времето на тиквичките , може ли да си споделим по някоя интересна рецепта
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Време е за тиквички - 40стр с рецепти по темата  Smile
Цитирай

София

Мнения: 9
Цитат
Необходими продукти:
•    2 и 1/2 купи тиквички
•    120 грама обезмаслено крема сирене
•    4 супени лъжици настъргано сирене Пармезан или Швейцарско сирене
•    1 яйчен жълтък
•    2 разбити на пяна яйчни белтъка
•    1 супена лъжица царевично брашно
•    Сол и черен пипер на вкус
•    Щипка индийско орехче

Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 120 градуса.
2. Задушете тиквичките и ги смачкайте на пюре.
3. Запържете тиквичките на висока температура в тиган с незалепващо покритие. Бъркайте от време на време, докато влагата се изпари напълно. Малко по малко към тиквичките прибавете и царевичното брашно. Трябва да се получи гъста смес. Добавете крема сиренето, настъргания Пармезан или Швейцарско сирене, яйчния жълтък и разбитите на пяна белтъци.
4. Изсипете сместа в по-голям съд и гответе на водна пара в продължение на 35 минути.
5. Прехвърлете сместа в тава и печете във фурна в продължение на още 10 минути.
6. Сервирайте веднага.

Забележка: Бихте могли да приготвите рецептата, като вместо тиквички използвате праз, целина, карфиол, моркови или гъби.

Оригиналната рецепта: http://medical.bg/recipe/77.html
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.