Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 юни 2009, 16:04 ч.

Рибен пастет

  • 1 993
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 085
В детството ми правех един рибен пастет от книжката "Какво да сготвя, когато мама я няма". Беше много вкусен.
Някой има ли спомени по въпроса?

# 1
  • Мнения: 5 313
В детството ми правех един рибен пастет от книжката "Какво да сготвя, когато мама я няма". Беше много вкусен.
Някой има ли спомени по въпроса?
Смилаше се с миксер/по скоро пасатор/ рибна консерва от трицона и краве масло ..
Трябва да питам майка ми , правила ми е няколко пъти , но бях много малка и съм забравила .

# 2
  • София
  • Мнения: 1 085
Е, хайде момичета /около 40-те Laughing/Не пазите ли книжката? Консервата и маслото ги помня, но останалото какво беше?

# 3
  • USA
  • Мнения: 1 777
Е, хайде момичета /около 40-те Laughing/Не пазите ли книжката? Консервата и маслото ги помня, но останалото какво беше?
Книжката още я имам,в майками е.Ще и се обадя да я питам. Simple Smile

# 4
  • Мнения: 5 313
Е, хайде момичета /около 40-те Laughing/Не пазите ли книжката? Консервата и маслото ги помня, но останалото какво беше?
Eй сега ще потърся в книгата която си посочла и ще ти пиша.

# 5
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 586
 Рибен пастет        

Продукти:

   
      1 консерва “Копърка”
   
      1 ч.л. краве масло.
   
      ½ лимон
   
      черен пипер


 Приготвяне:

Маслото се оставя да омекне. Съдържанието на консервата се изсипва в дълбок съд, прибавят се маслото, сокът от лимона, черния пипер и се пасира.
 

# 6
  • София
  • Мнения: 124
Ето рецептата от " Какво да сготвя , когато мама я няма?" :
САНДВИЧИ С ПАСТЕТ ОТ РИБА
Продукти за 5 порции :
100 гр.филе от аншоа или скумрия / топло или студено пушена/
10 маслини / изчистени от костилките/
125 гр. краве масло
1 яйце / твърдо сварено /
1 маринована капия
400 гр. хляб
магданоз на листа

Рибното филе се почиства и смила , след което се смесва добре с разбитото масло.Получения пастет се намазва или шприцова върху подготвените филийки.Отгоре се подреждат  полукръгчета от твърдо свареното яйце, ивички от пиперката, маслините и листенцата магданоз.

Надявам се ,това да е рецептата , която търсеше!

# 7
  • Мнения: 5 313
Тъкмо щях да напиша рецептата от въпросната книжка. Peace

# 8
  • София
  • Мнения: 1 085
Благодаря ви момичета!   bouquet

Знаех си, че мога да разчитам на вас!

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт