Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София и в голямото сърце на един прекрасен мъж
 • Мнения: 179
Здравейте на Всички в този чудесен форум!

Моля Ви за помощ, защото зная, че всяка от Вас носи знания, придобити, може би, от личен опит ( Sad ) или от друго лице, или просто от интерес.

Аз дълго време не писах в форума. Исках малко почивка и да се откъсна ... Историята ми е дълга и в същото време кратка, но тъжна ...

Имам 2 спонтанни аборта в 5г.с. С първата бременност всичко започна и свърши много бързо, докато разбрах, че съм бременна и прокървих. Беше средата на януари. На видеозона (вагинален) не се видя нищо, но 3 теста дадоха положителен резултат. 2 дена след прегледа прокървих - започна с леко кафеникаво зацапване. Веднага отидох на лекар - видя се нормално развиваща се черна сянка на ехографа (вагинален). Но имаше зацапване. На запад лекарите нищо не предприемат в такъв случай. Чакат ... и ти чакаш. Последва по-силно кървене. 4 дена след това вече нямаше сянка ... Всичко свърши.
Казах си, че такива неща се случват - те наистина се случват. И не се впрегнах да търся причини. Лекарят извади теорията за неправилното развитие и аз като наистина образован човек я приех. Нямаше нужда да се пазим.

Края на Март 09 видях наистина наситените две чертички на Шуър Чек. Еййй, каква радост беше ... Тя трая до началото на Април. По абсолютно същият начин започнаха зацапванията в един ужасен петък. Веднага отидохме на лекар - видя се една чудесна сянка на ехографа, която според лекаря в клиниката (в спешното) се развиваше нормално - 5г.с. и 3 дена. Точно като по книга. Тук е моментът, може би, да кажа, че моят цикъл не е 28 дена, а средно 35 дена, т.е. овулацията ми е с 1 седмица по-късно, отколкото на дамите с 28-дневен цикъл. И 5г.с. и 3 дена отговаря абсолютно точно на 46 дена от последния цикъл. Този път бях мерила БТ и знаех на тази база кога ми е била овулацията.

Момичета, помогнете, от къде да започна, какви изследвания, с кои да започна ...? Ако предложите някои те в кой момент от цикъла трябва да бъдат направени ...? За сега имам направени само генетични (на мен и партньора ми) и за съсирването на кръвта (тромбоза) на мен. Още нямам резултатите. Лекарят тук ми ги назначи тези и до 3 седмици трябва да зная резултатите.
Защо все се случва на един и същ период - 5г.с. Случайност или не? Помогнете!

Благодаря Ви предварително и Ви желая много успех!

# 1
 • Бургас
 • Мнения: 850
mausidreams , бъди много силна , защото трябва да продължим напред и да преследваме нашата МЕЧТА !

 Според мен трябва да намериш добър лекал на който да имаш доверие и след консултация с него той ще прецени какво е необходимо да правиш !

 Аз съм с 1 мисед и един спонтанен аборт и сега ме консултираха да започна с генетични и имонологични изследвания ! Изчаквам първия цикъл след кюретажа и започваме!

 Прегръщам те много силно и дано един ден изгрее слънцето и за нас  Hug  bouquet

# 2
 • някъде по- на юг
 • Мнения: 94
mausidreams съжалявам за това което си преживяла Sad.

 Не губи надежда. Всички ще успеем, въпреки трудностите през които трябва да преминем. Ами по принцип пакета с изследвания, който се прави след 2 или повече спонтанни аборта включва имунологични, генетични, изследвания за тромбофилия и за щитовидната жлеза. Най-добре е да се насочиш към клиника, която се занимава с репродуктивните проблеми или  има сектор за повтарящи се спонтанни аборти.
 
Желая ти успех!

# 3
 • София и в голямото сърце на един прекрасен мъж
 • Мнения: 179
Благодаря за отговорите на mmmshushy80 и Kidman !

Аз няма да се откажа.

За съжаление не съм в България и Ви питам за съвет, за да мога лятото в рамките на 2 месеца да си направя всички необходими изследвания, които няма да ми бъдат направени от моя лекар тук в чужбина, просто защото тук не биха ми ги направили - просто на запад е така. Иначе аз доверие му имам, той ми назначи все пак генетичните. Но какво ще препоръча след това ... Аз го питах за изследвания на прогестерон, но той каза, че това според него не е необходимо, например. Хормонални не са ми правени. Само след втория спонт. аборт за следене спадане нивото на ЧХГ. А аз бих искала все пак наистина да зная, дали причината не е в недостига на прогестерона ... Разбира те ли, мили момичета ... Но просто не зная от къде да започна.
Дайте ми насока за конкретна клиника или конкретен лекар в София, за конкретни изследвания! Бих искала да мога да организирам и уредя всичко, за да мога от деня на пристигането ми в София да започна, иначе няма да имам шанс с времето.

А също така, ще съм благодарна, ако някоя от Вас разкаже сблъскала ли се е с този проблем и какво е предприела, и как е завършило всичко!

Благодаря предварително на всички, които пишат по темата!

# 4
 • София
 • Мнения: 89
Имаш ЛС от мен! Hug
Късмет!  bouquet Praynig

# 5
 • някъде по- на юг
 • Мнения: 94

... да си направя всички необходими изследвания, които няма да ми бъдат направени от моя лекар тук в чужбина, просто защото тук не биха ми ги направили - просто на запад е така...


mausidreams къде живееш?
Не знам защо мислиш, че няма да ти бъдат направени необходимите изследвания?  Интересувала ли си е каква е практиката в страната, в която живееш, в случаи като твоя? Ако твоя лекар не иска да ти ги направи всичките, обърни се към друг. Аз също съм в чужбина, моят случай е подобен на твоя, със 2 спонтанни аборта също в ранна седмица. Също бях много объркана докато не намерих подобен форум в страната , в която съм и не разбрах как се процедира тук. Не бях конкретна със изследванията, за които питаш, защото мисля, че никой тук във форума не би могъл да ти каже какво точно да направиш, това може да направи само специалист. Но в общи линии, практиката е една и съща, правят същите изследвания навсякъде и в повечето случаи се започва с тези, които посочих. Препоръчах ти да се насочиш към болница или клиника най-добре там, където живееш, в която има сектор за повтарящи се спонтанни аборти, защото така няма да ти се налага да тичаш на 10 различни места и всичко ще е по-организирано. Освен това, ако ги  направиш в България не е сигурно дали ще ти ги признаят после там, ако се наложи някаква терапия, в последствие. Имената на някои лекарства се различават,  а някои от терапиите в България не се прилагат в чужбина. Мисля, че като живееш постоянно там е по-добре да направиш всичко там. 
Но ако все пак си решила за София не мога да те посъветвам, нека се включат момичетата , които са от там.

# 6
 • Мнения: 491
имунологични ,генитични,ендокринни т.е хормонални, причина може да е за аборт и матката ако има някакви аномалии.

# 7
 • Мнения: 32
Благодаря за отговорите на mmmshushy80 и Kidman !

Аз няма да се откажа.

За съжаление не съм в България и Ви питам за съвет, за да мога лятото в рамките на 2 месеца да си направя всички необходими изследвания, които няма да ми бъдат направени от моя лекар тук в чужбина, просто защото тук не биха ми ги направили - просто на запад е така. Иначе аз доверие му имам, той ми назначи все пак генетичните. Но какво ще препоръча след това ... Аз го питах за изследвания на прогестерон, но той каза, че това според него не е необходимо, например. Хормонални не са ми правени.

Здравей миличка, не зная в коя дърважа живееш, но говори задължително с лекаря си. Когато аз направих мисед в 10-та седмица, лекаря ми назначи всички изследвания по негово лично усмотрение, въпреки че не беше прието да се правят, но аз като му ревнах на главата и той ми ги пусна. Само да уточня, че тогава и аз не живеех в Бг.

# 8
 • Русе
 • Мнения: 1 622
Здравей, Маузи!

Съжалявам за неуспехите ти, но самият факт, че търсиш настойчиво начина да се справиш с тях, вече е крачка към победата.

Аз самата съм пациентка на клиника Щерев и ако не заради друго (за да не ме обвини някой в пропаганда  Simple Smile), то бих ти препоръчала да се запишеш за преглед и да си направиш всички изследвания там, защото това е клиниката, в която можеш да получиш час седмица-две след като се обадиш.

Ето ти линк:
http://www.ivf-bg.com/

Успех!  Hug

# 9
 • София
 • Мнения: 2 901
Съжалявам много за случилото ти се отново нещастие Sad но не губи надежда,трябва да си силна и да продължиш напред към твоята Мечта.

За изследванията по принцип се препоръчват:

1.Генетични(правят с еповсяко време и от двамата партньори но,както разбрах тях вече сте ги пускали)
2.Имунологични(по всяко време може)
3.Хормони на щит.жлеза(по всяко време може)
4.Репродуктивни хормони(на 3-5 ден от цикъла)
5.Прогестерон(7 дни след доказана овулация)
По принцип голяма е вероятността причината да е в прогестеронова недостатъчност в начална бременнос,тук в България повечето лекари назначават превантивно прогестеронов препарат при проблемни бременности в началото.
7.Също друга причина може да  е тънка лигавица на матката,както и в самата матка да има някакъв проблем,като септум например.
8.Пускат се и контролни Цитонамазка и Микробиология и ако има някакво възпаление,гъбички и т.н.да се излекуват със подходящи лекарства.
9.При партньора ти най-вероятно няма проблеми щом забременяваш бързо,но за ваше спокойствие може да направи спермограма за да се види какво е положението.
10..Друга причина за която се сещам може да е оплождане от некачествен сперматозоид или яйцеклетка оттам некачествен ембрион и организма го изхвърля.

Това са само предположения но общо-взето това са вариантите и изследванията,ако си в София бих те насочила към клиика Щерев,където има добри специалисти и  може да се запише час за най-скоро време,тъй като за другите специализирани клиники по репродуктивно здраве часовете са за много напред във времето.Там където си за жалост немога нищо да те посъветвам,нядявам се да си в ръцете на добър специалист по Репродуктивно здраве и с негова помощ да откриете причината за неуспехите и следващият път,когато забременееш всичко да бъде наред и накрая да гушнеш едно живо и здраво бебенце,пожелавам ти го от сърце. Hug

Последна редакция: вт, 02 юни 2009, 13:13 от ninkata80

# 10
 • София
 • Мнения: 10 619
mausidreams съжалявам много за загубите ти. и аз имам две и много добре разбирам,даже моите са горе-долу по същото време както и твоите.Но ще станеме мами някой ден,ще видиш Crossing Arms
чета тук мненията за изследванията,но никъде не видях да е споменато за изследване на Пролактин, а четох ли,чух ли вече не помня че и той трябва да се изследва, че вискоите нива на Пролактин също може да доведат до мисед, имате ли идея по въпроса?да не би изследване на Пролактин да е в пакета на щитовидната жлеза....не съм много осведомена по въпроса..
а междудругото и аз не знам накъде да се запътя за изследвания...моят лекар нищо не казва...чакаме хистологията по принцип сега....

# 11
 • В най - красивата къща на света с двете ми маймунки !
 • Мнения: 609
бъдете силни момичета - това е само едно голямо изпитание, но аз съм сигурна, че на финала ще сте горди мами на страхотни бебоци

# 12
 • София
 • Мнения: 2 901
nuclearbaby пролактина е в пакета репродуктивни хормони(ФСХ+ЛХ+Естрадиол+Тестостерон+Пролактин и Прогестерон но той е след като се установи овулацията-по стандарт е на 21-вия ден но при всеки е различно,зависи кога е овулацията.
Ето и една темичка за пролактина
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20685.0
А тези на щитовидната включват ТСХ+ФТ3+ФТ4 и ако се налага се пуска и ТАТ+МАТ
За хистологията тя май нищо конкретно не показва,поне от това което съм чела по въпроса,а и на мойта пишеше само че е имало бременност и незнам си какво.
бъдете силни момичета - това е само едно голямо изпитание, но аз съм сигурна, че на финала ще сте горди мами на страхотни бебоци
Точно така! Simple Smile

# 13
 • София и в голямото сърце на един прекрасен мъж
 • Мнения: 179
Мили момичета,

Бих искала да благодаря на всички, които ми писаха на Лични и, които отговориха тук на Темата!   bouquet
Факт е, че когато човек сподели болката и проблема си, и получи отсреща разбиране и напътствия, нищо вече не е толкова страшно, колкото е изглеждало в началото.
Благодаря за насоките относно изследванията и координатите на добри специалисти!
Ще изчакам резултатите от генетичните изследвания и тромбофилията тук в чужбина, които най-вероятно ще бъдат негативни. След което ще настоявам да се продължи с имунологични и хормонални изследвания - ще последвам примера на MikiSt - в крайна сметка плащам в тази страна застраховка и тези изследвания тук биха били разход на здравната каса, а не мои лични. С моите лични финанси бих искала да купувам количка, креватче и всякакви бебешки сладурийки след няколко месеца.

Аз съм позитивен човек и вярвам, че всички ние скоро ще имаме добри новини и здрави бебчета на финала, а мъжете ни ще бъдат най-щастливите татковци на света!

Целувки на всички ви и успех!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт