Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 139
Здравейте мами,обръщам се към вас за да потърся мнението ви относно бланширането.Чудя се  newsm78, дали да бланширам зеленчуците преди да ги замразя.Аз смятам ,че всяка термична обработка скапва витамините,но скоро прочетох в един кулинарен сайт противоположното становище и реших да събера повече мнения по въпроса преди да реша как да приготвям зимнината за бебо. Благодаря предварително,и чакам вашите съвети. Hug
Цитирай

София, Люлин

Мнения: 2 248
За бланширането и аз мислех да питам, но по друга причина. Нали се прави с кипяща подсолена вода, а за бебетата не е добре сол? Може ли или трябва ли да се бланшира в чиста вода? Заради тези чуденки съм решила ако замразявам, да не бланширам, но и аз събирам мнения  Wink
Пък и витамините, кой знае колко ще се запазят, нали после ще вариш зеленчуците newsm78.
Цитирай

София

Мнения: 11 497
Замразих тиквички и чушки-не съм ги бланширала предварително.
И миналата година направих така-съхраниха се съвем добре.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.