Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 332
баща ми донесе шилешко месо и се чудя как да го наготвя за довечера,
някои казват че се кисне във вино? бяло или червено?
аз смятам да го запека в ел тенджера или в тава с фолио отгоре с ччервен пипер, чер, сол и какви подправки още?
помагайте и споделяйте вие как го готвите
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Аз го отнасям къш овчето и действам с такива рецепти, макар, че два пъти съм правила. Правя го обикновено на манастирски гювеч, защото става най-лесно и вкусно.
Но имам и рецепта за пиринска яхния, с червено вино, в гърне, с прясно зеле и със сливи.
За шилешко специално имам рецепта, наречена плов  Crazy (с ориз е), но не съм я готвила. Избери си нещо и ще ти ги препиша  Hug
Цитирай


Мнения: 332
даи ми тази с ориза моля
другите горе долу съм наясно
а знае6 ли на4ин да не се усе6та миризмата и какви подправки слага6? дивисил, джоджен чубрика?
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Ами аз предния ден задължително (дори и за агнешкото го правя, защото не обичам специфичния дъх) намазвам обилно месото с оцет, след това го наръсвам с трите изброени от теб, като наблягам на джоджена и накрая обвивам плътно месото с дебели резени нарязан стар лук. И така го оставям поне за 24 часа, най-добре и за почвеко, ако ти е за довечера, ще намирисва  Confused

Ето и рецептата за плов-а  Hug

Около 1кг шилешко
2 ч.ч. ориз
3 моркова
3 гл.  лук
1 с.л. доматено пюре
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. едро счукан черен пипер
сол на вкус

Почистените лук и моркови се нарязват на ситно и се задушават в олиото. прибавяш ориза и продължаваш да задушаваш, при нужда доливаш малко вода.
В отделен съд сваряваш в солена вода нарязаното на дребни парчета месо до омекване. Сипваш оризовата смес, доливаш с гореща вода, поръсваш с черния пипер и добавяш и доматеното пюре. Захлупваш плътно с капака и оставяш на слаб огън да ври.

Аз ти предлагам преди да го намажеш с оцета, подправките и лука (ако го правиш, де), да си нарежеш месото на по-малки порции, после ще махнеш лука и ще си го нарежеш на дребни късчета.  Smile
Цитирай


Мнения: 332
мерси много, ся 6те по4вам и каквото и да стане в тая пари4на криза все 6те го изядем Smile
мерси мерси
Цитирай

Географският център на България-Габрово

Мнения: 584
И аз както и Блонди предварително го обработвам,като мариновам месото и престоява 24 часа.
Маринатата е от 2 чаши червено вино,1 кафена чашка оцет,соев сос,малко джинджифил и чер пипер,джоджен,целина12 глави лук,1 скилидка чесън,1 дафинов лист,сол.
После го приготвям или по ловджийски или с ориз и зеленчуци


Цитирай


Мнения: 2 280
Дано не е късно вече,но излей една чашка (30-50гр.) ракия или водка в ястието,докато се готви.Алкохола убива миризмата на по-тежките меса и в същото време се изпарява,така че няма проблем после,ако трябва да го ядат и деца.Не се усеща  Peace .
Цитирай

София

Мнения: 1 085

Печено шилешко с лимони

Нарязано на порции месото се осолява, поръсва с черен пипер, сока от няколко лимона , кората от лимоните нарязана на кубчета и се добавя масло. Обърква се хубаво и се пече с малко водичка в тава с фолио за да се задуши.
Гарнитурата е цели варени картофи с масло, сол и джоджен.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.