Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 408
Момичета сладкото от череши нещо не го докарах май.
Ползвах рецепта на Блонди  / скоро пуснах тема за сладко от ягоди / обаче ми е за първи път и имам чувството че като го отворя зимата няма да се яде.
Първо варих захарен сироп 2 килограма захар с 4 4аени 4аши вода. Варих го един час обаче го оставих за сутринта да варя плода и на сутринта се беше захаросал сиропа. Това значи ли че ще се захароса и самото сладко до зимата ?
Сложих 2 килограма череши и варих още 1,5 часа и стана доста гъсто. Прочетох че е готово когато капнеш капка на чиния и не се стича. Капката трябва ли да е изстинала или да гледам топлата капка как се движи? Колко трябва да е гъсто готовото сладко?
Когато го пълня вряло в буркани колко време трябва да седят обърнати, че не ми се подварява?
Кажете къде бъркам че след обяд ще варя останалите череши и искам да правя и ягоди и ако се окаже че след няколко месеца не стават за ядене ще се гръмна.
Благодаря предварително  bouquet
Цитирай


Мнения: 310
А лимон или лимонтузу сложи ли? То служи да не се захаросва.
Цитирай

в чужда къща

Мнения: 767
Капката не трябва да се разтича като се охлади, но според това, което чета, ми се струва, че после ще си режеш сладкото с нож Laughing
Напомнили са ти за лимонтозуто.
Бурканите със сладкото се прибират на хладно след като изстинат.
Цитирай

София

Мнения: 1 085
Гъстота на сладкото се пробва като на дъното на чиния сипем малко от сиропа и като изстине прокараме лъжица по средата. Трябва да се образува бяла пътечка, да не се събира в една маса, тогава сладкото е готово.


Прекалено гъстото сладко можеш да оправиш, като го сложиш на котлона с малко водичка да поври и пробваш гъстотата по горният начин. Слагаш лимонтозуто, оставяш още минута на котлона за да се разтвори и сваляш. Като поизстине малко, пълниш в сухи буркани и обръщаш с капачката надолу, докато напълно изстинат. Няма нужда от варене, захарта играе ролята на консервант.

Опитай  Peace
« Последна редакция: ср, 03 юни 2009, 13:06 от corset »
Цитирай

Варна

Мнения: 408
Сложих лимонтузу 1 ч.л на килограм плод. Какво количество слагате вие?
Ще го вадя пак от буркана че и гравитацията не може да му подейства да падне на дъното Laughing Дано следващите ми опити са по-успешни Praynig
Благодаря за отговорите  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.